Skip to content
Ga terug

Mannenavond in Rotterdam: hier bestel je de lekkerste (speciaal)bieren

Ben jij weleens met je vrouw mee geweest naar een high tea? De high tea is erg populair onder vrouwen, maar valt minder in de smaak bij mannen. Het drinken van thee en eten van kleine zoete hapjes en sandwiches is niet iets waar iedere man van droomt. Gelukkig is er de mannelijke tegenhanger: de high beer. Lekker met je vrienden genieten van verschillende bieren met bijpassende hapjes. Speciaal voor jou hebben we een aantal leuke locaties opgezocht voor een high beer in Rotterdam!

Maak kennis met de high beer

Een high beer in Rotterdam klinkt waarschijnlijk al aantrekkelijk, maar wat houdt een high beer eigenlijk in? De high beer is de mannelijke en stoere versie van de high tea. Bij een high tea krijg je verschillende soorten thee geserveerd, gecombineerd met zoete lekkernijen en hartige hapjes.

Ditzelfde principe vind je terug in de high wine en sinds kort ook in de high beer. Mannen houden immers ook van lekker drinken en eten! Leuk aan een high beer is dat de combinatie van bier met eten nog niet zo vaak gemaakt wordt. Bij het eten drinken we voornamelijk wijn of non-alcoholische dranken. Tijdens een high beer kun je ontdekken hoe bier bij verschillende hapjes en smaken past. Daarnaast heb je tussen de bieren net zoveel keuze als tussen alle soorten wijn. Ontdek welke bieren bij jouw favoriete gerechten en hapjes passen tijdens een high beer in Rotterdam!

9x High beer in Rotterdam

Hieronder vind je negen fijne locaties om gezellig met vrienden te genieten van een high beer in Rotterdam. Niet iedere locatie heeft al een high beer op de kaart staan, maar op deze locaties kun je gemakkelijk zelf een high beer samenstellen. Voor sommigen is dit leuk nieuws, aangezien je zelf je bieren en hapjes kunt kiezen. Wat telt is een gezellige en leuke tijd in de wereld der bieren!

Bron: meliefbender.nl

1. Melief Bender

Al in 1876 kon men bij Melief Bender (toen nog Café du Lion d'or en onder leiding van J.W. Bender) terecht voor een goed glas bier. Er komen dus al 141 jaar lang mensen naar Melief Bender voor een koud biertje en een gezellige babbel. De lange en bewogen geschiedenis van Melief Bender voel je direct zodra je het café binnenloopt. Overal hangen herinneringen aan vroeger tijden. Gelukkig gaat Melief Bender ook gewoon met de tijd mee en kun je hier genieten van een heerlijke high beer.

Je krijgt drie tot vijf verschillende speciaalbieren te proeven met hierbij passende hapjes. Bij iedere ronde wordt uitleg gegeven over het bier dat je op dat moment te proeven krijgt. De selectie van de te proeven bieren wordt gemaakt uit bieren van de fles en van het vat.

Bron: bokaalrotterdam.nl

2. Bokaal

Bokaal in Rotterdam is een bekend biercafé in deze havenstad. De gezellige, robuuste en industriële inrichting zorgen voor een ongedwongen sfeer. Bij Bokaal kun je niet een speciale high beer bestellen, maar we wilden je deze plek niet onthouden. Het is namelijk goed mogelijk hier jouw eigen high beer samen te stellen.

De keuze uit verschillende bieren is groot te noemen en de verschillende hapjes die je hierbij kunt bestellen is eveneens ruim in keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk combi plateau met verschillende kazen en vleeswaren? Laat je adviseren door de bediening en geniet hier van jouw eigen high beer!

Bron: worldofdrinks.nl

3. World of beers

Bij World of Beers komt de echte bierliefhebber zeker aan zijn trekken. Je vindt World of Beers op de bovenverdieping in World of Drinks in de Markthal in Rotterdam. Op deze verdieping heb je niet alleen de keuze tussen meer dan vijfhonderd speciaalbieren, maar kun je ook genieten van een van deze bieren aan de bar of op het terras. Wanneer je een bijzondere bierproeverij wilt meemaken of lekker wilt genieten van verschillende bieren met hapjes, kun je de agenda in de gaten houden. Zo weet je precies wanneer je jouw gezellige middag met je vrienden kunt plannen!

Bron: bbcboudewijn.nl

4. Belgisch Biercafé Boudewijn

Nog zo'n leuke plek voor een high beer in Rotterdam. Houd je van Belgische bieren? Dan ben je hier zeker op je plek. Je kunt bij Belgisch Biercafé Boudewijn jouw eigen high beer samenstellen. Laat je door de bediening adviseren wanneer je de lekkerste biertjes wilt proberen. Er is keuze uit acht Belgische bieren van de tap en maar liefst honderd op fles!

Combineer je bieren met een plank Boudewijn. Op deze plank vind je verschillende hartige hapjes die goed passen bij een koud glas Belgisch bier.

Bron: kaapsebrouwers.nl

5. Kaapse Brouwers

Bij de Kaapse Brouwers wordt het bier zelf gebrouwen. Ieder bier heeft zijn eigen onderscheidende smaak die je meteen kennis laat maken met de creativiteit van Kaapse Brouwers. Uiteraard delen de brouwers hun kennis over het brouwen van hun bieren graag. Je kunt dan ook bij ze terecht voor bijzondere proeverijen waarbij je kunt kiezen voor aanvullende, bijpassende hapjes.

Deze spijzen zijn afkomstig van firma Bijten en Kaasboerderij Booij. Als dat niet genieten is! Mocht je wel een proeverij willen, maar heb je geen zin in een lange uitleg? Dan kun je ook een klein proefplankje met zes bieren bestellen.

Bron: bedrotterdam.nl

6. BED

In het hart van Rotterdam vind je BED. Deze horecagelegenheid is zeer divers en richt zich op veel verschillende doelgroepen. Zo vind je er een restaurant dat 's avonds dienst doet als Club BED, een cocktailbar en lounge "Mangusto" inclusief dakterras en een bijzondere kelder waar men tot in de late uurtjes kan dansen. Het brede aanbod van BED kent ook een high beer. Deze high beer in Rotterdam bestaat uit verschillende trappistenbieren van LaTrappe met lekkere bijpassende hapjes. Je kunt hier al vanaf twee personen van genieten. Leuk voor als je even met een vriend of vriendin wilt bijpraten.

Bron: locus-publicus.com

7. Locus Publicus

Bij Locus Publicus heb je de keuze uit meer dan tweehonderd speciaalbieren waarvan vijftien van de tap. Nu is kiezen tussen zoveel bieren altijd lastig, het liefst zou je er gewoon een aantal proeven. Dan komt het goed uit dat je dit tijdens een proeverij ook kunt doen! Bijzonder aan de proeverij bij Locus Publicus is dat je zelf je vier bieren om te proeven uit kunt kiezen uit het assortiment. Bij ieder bier weet de kastelein je alles te vertellen.

Tijdens de proeverij krijg je ook een aantal hapjes. Op die manier maak je van deze proeverij een eigen high beer in Rotterdam!

 

Bron: bierboutique-rotterdam.nl

8. Bierboutique

Voor een high beer in Rotterdam kun je ook terecht bij Bierboutique. De inrichting van Bierboutique is niet dat van een typisch bruin café. De wanden zijn goud en de bekleding van zacht fluweel. In dit pareltje ervaar je bier op een bijzondere manier. Je kunt in Bierboutique kiezen uit maar liefst negentig verschillende soorten bier. Al staat er nog geen echte high beer op de kaart, je kunt hier zeker lekker bier drinken met bijpassende hapjes.

Zo kun je kiezen uit verschillende kaasplankjes, vleesplankjes of een combinatie van beide. Is dit misschien jouw volgende locatie voor een gezellige borrel?

Bron: thecatrotterdam.nl

9. The Cat Café & Cigar Lounge

Hou jij van een biertje, lekker eten en een sigaar op zijn tijd? Dan kun je kiezen voor The Cat voor je volgende high beer in Rotterdam. Op deze locatie mag nog gerookt worden. Dankzij het speciale ventileersysteem is het hier overigens ook voor niet-rokers goed vertoeven. Je kunt kiezen uit verschillende soorten bieren met hierbij lekkere hapjes. Zo staan er diverse soorten kaas en ambachtelijke worst uit de Rotterdamse Markthal op het menu. Ook zij die liever een wijntje drinken, zijn hier aan het goede adres.  

De nieuwe trend

Bij bovenstaande negen locaties kun je, zoals je hebt kunnen lezen, veel verschillende bieren proeven. Ook is het bij iedere locatie mogelijk om verschillende hapjes bij uw proeverij te laten serveren. De high beer is een nieuwe trend die vaak wel verkrijgbaar is, maar niet als zodanig wordt benoemd. Zo staat alleen bij Melief Bender en BED de high beer als zodanig op de kaart.

Gelukkig maken de overige locaties het door hun aanbod wel mogelijk om zelf je eigen high beer samen te stellen. Het is leuk en uitdagend om verschillende bieren te proberen. Zo ontdek je welke bieren in combinatie met welke hapjes jou laten watertanden. Let er wel op dat je, als je zelf een high beer samenstelt, met de lichtere bieren begint. Donkere en zware bieren beïnvloeden de smaak zodanig dat je de lichtere bieren hierna niet in hun volle smaak kunt proeven.

Een aantal tips

Mocht je zelf jouw high beer willen samenstellen, dan hebben wij hier nog twee handige tips voor je:

Tip 1

Bij een high beer zijn drie tot vier biertjes voldoende. Je zult merken dat je geconcentreerder je biertjes zult proeven in combinatie met de spijzen.

Tip 2

Denk aan het seizoen. In de meeste gevallen stemmen bierlokalen hun aanbod automatisch af op het seizoen. Het is leuk om hier ook op in te spelen. Kies in de zomer bijvoorbeeld eens voor verschillende witbieren en ga in het najaar eens voor een lekkere herfstbock!