Skip to content
Ga terug

Deze duurste kettingen ter wereld laten iedere vrouw stralen

Welke vrouw is er niet dol op sieraden? Het ene stuk is vaak nog mooier dan het ander. Sieraden hebben de kracht om iedere vrouw te laten stralen en een outfit nét dat beetje extra te geven. Nu zijn er talloze fraaie sieraden op de wereld, maar wat zijn nu de duurste en meest extravagante exemplaren? We zijn in de wereld van de kettingen gedoken en hebben de dertien duurste kettingen ter wereld voor je gevonden. Stuk voor stuk adembenemende colliers die je versteld doen staan van hun schoonheid.  

De duurste kettingen ter wereld

Ben je al nieuwsgierig geworden naar deze pronkstukken? De kettingen lopen op in prijs en we bewaren de beste uiteraard voor het laatst. Het zal blijken dat dertien zeker geen ongeluksgetal is voor deze duurste kettingen ter wereld.

null

13. Red Scarlet - $ 5,1 miljoen

Bron: Topsten.com

De beroemde goudsmid James W. Currens heeft deze fraaie ketting, The Scarlet, gemaakt. In dit juweel zijn zesentwintig bloedrode Birmese robijnen verwerkt. De robijnen variëren per stuk van 5 tot 1 karaat.

Bijzonder is dat iedere robijn omringd wordt door diamanten. Zo lijkt het net alsof de robijnen de bloemen zijn en de diamanten de bladeren. De ketting is delicaat en zal iedere vrouw laten stralen.  

null

12. Mrs. Winston - $ 5,8 miljoen

Grote kettingen kunnen soms wat robuust overkomen, maar dat geldt niet voor de Mrs. Winston. Deze ketting ziet er elegant en fijn uit, ondanks de vele diamanten. De taps toelopende ketting valt sierlijk om de hals. In 2013 had Jessica Alba de eer om deze ketting van 187 karaat naar de Golden Globes te dragen. De drie grootste diamanten vind je onderaan de ketting. Deze diamanten zijn niet alleen erg mooi, maar hun gewicht zorgt ervoor dat de ketting in zijn sierlijke vorm blijft hangen.  

null

11. Christie's diamanten ketting - $ 8,14 miljoen

Bron: christies.com

Deze diamanten ketting van Christie's is meer dan een sprankelend collier. In totaal zijn er 52 ronde diamanten in de ketting verwerkt. Iedere diamant is voorzien van een certificaat en is geheel gaaf van binnen.

Christie's is een veilinghuis dat verschillende van de duurste kettingen ter wereld heeft geveild. Deze ketting was onderdeel van een van de belangrijkste veilingen van Christie's. Het gerucht gaat dat er tijdens deze veilig voor maar liefst $ 111,3 miljoen werd verhandeld.  

null

10. Leviev's gele diamant - $ 10 miljoen

Bron: thejewelleryeditor.com

Een van de meest begeerde diamanten in de wereld zijn gele diamanten. De bijzondere kleur maakt de diamanten tot een gewilde toevoeging aan sieraden, waaronder colliers. De gele diamant in deze ketting is 77 karaat en gevonden door de Israëlische diamantmagnaat Lev Leviev in een van zijn eigen mijnen. De diamant is een van de grootste geslepen volgens de Asscher Cut. Dit is een vierkante snijvorm die in 1902 door de gebroeders Asscher in Nederland is ontwikkeld.

Leviev wordt ook wel de King of Diamonds genoemd en bezit diamantmijnen in Angola, Zuid-Afrika en Botswana. Winkels van Leviev vind je in New York, Londen, Dubai en Singapore.  

null

9. The Star of China - $ 11,1 miljoen

Bron: jckonline.com

Deze prachtige diamant is geslepen volgens de slijpvorm briolette. Een briolette is een peervormig geslepen diamant met driehoekige facetten aan weerszijden. De briolette van deze schitterende ketting overschaduwt alle andere. William Goldberg heeft zes maanden nodig gehad om de ruwe diamant, van maar liefst 160 karaat, te slijpen. Nu is de geslepen diamant 75 karaat en wordt hij vergezeld door een roze diamant. In 2013 is de ketting gekocht door Tiffany Chen, de vicevoorzitter van China Star Entertainment Ltd, tijdens een veiling bij Christie's in Hong Kong. Zij is het die deze ketting de naam The Star of China heeft gegeven.  

null

8. La Peregrina - $ 11,8 miljoen

Bron: pricescope.com

Het zijn in deze lijst met de duurste kettingen ter wereld voornamelijk diamanten en robijnen die de show stelen. Bij deze prachtige ketting, van niemand minder dan Elizabeth Taylor, is het echter de parel die centraal staat. De parel draagt de naam La Peregrina en is een van de meest belangrijkste parels ter wereld. Verschillende koningen en koninginnen hebben de parel in hun bezit gehad. Uiteindelijk was het Richard Burton, de man van Elizabeth Taylor, die de parel in 1969 kocht en Cartier de opdracht gaf er een prachtig collier bij te maken.

La Peregrina is na de dood van Taylor verkocht tijdens een veiling van Christie's in New York in 2011.  

null

7. Begum Blue - $ 12,3 miljoen

Bron: topteny.com

De Begum Blue is een prachtige ketting met als opvallendste steen de bijna veertien karaat blauwe en hartvormige diamant. Het is de kleur van deze steen die voor Blue in de naam gezorgd heeft. Begum daarentegen is de naam van de eerste eigenaresse van dit prachtige collier: prinses Begum Salima Aga Khan.

De prinses kreeg de ketting van haar man, Koninklijke Hoogheid Prins Karim Aga Khan IV. Na hun scheiding in 1995 gaf de prinses de ketting aan een liefdadigheidsinstelling. Tijdens een veiling werd hij verkocht aan Laurence Graff. Waar Graff de ketting kocht voor $7.790.708 wordt de waarde ervan vandaag de dag geschat op zo'n $12.309.266.  

null

6. Ketting met robijnen en diamanten - $ 12,9 miljoen

Bron: topteny.com

Deze prachtige ketting werd geveild in 2015 op de veiling van Christie's in Hong Kong. De koper blijft anoniem, iets wat vaak gebeurt bij zulke bijzondere aankopen. Het is deze anonimiteit die de kettingen nog specialer maakt. Wie zal de gelukkige draagster zijn?

De ketting heeft twee rijen van prachtige robijnen met daartussen dertien witte diamanten. Deze diamanten zijn stuk voor stuk in een peervorm geslepen en volledig gaaf.  

null

5. Heart of the Kingdom - $ 14 miljoen

Bron: raredelights.com

Dat wat een ketting prachtig en kostbaar maakt, zijn vaak de edelstenen die de ketting bevat. Dit geldt ook voor Heart of the Kingdom. Deze ketting dankt zijn naam aan een prachtige en hartvormige Birmese robijn. De robijn is maar liefst meer dan 40 karaat en heeft een dieprode kleur. De ketting waar deze robijn onderdeel van is, is gemaakt door Garrard & Co.

Garrard & Co is hofleverancier van het Britse koningshuis. Vele adembenemende en bekende juwelen van het Britse koningshuis zijn van deze juwelier afkomstig. Bijzonder aan de Heart of the Kingdom is dat deze ketting zowel als collier als tiara gedragen kan worden.  

null

4. Blue Belle of Asia - $ 17,3 miljoen

Bron foto: topteny.com

De naam van deze ketting Blue Belle of Asia is een eerbetoon aan de prachtige blauwe saffier van 400 karaat. Azië wordt in de naam genoemd als een verwijzing naar de plek waar deze saffier gevonden is: Sri Lanka (1926). Na in 1937 door Lord Nuffield (William Morris) gekocht te zijn, is de ketting 77 jaar lang uit het oog verloren geweest. Nu hij weer boven water is, komt er langzaamaan meer informatie over deze prachtige saffier naar voren.

De blauwe kleur van deze saffier neigt naar perfectie en wordt dan ook als standaard genomen voor alle andere blauwe saffieren. Ondanks de grootte van de saffier, zijn er nog maar liefst vijf grotere saffieren op de wereld. Wanneer we ons alleen richten op de blauwe saffieren, dan staat deze saffier op de vierde plek.  

 

null

3. Heart of the Ocean - $ 20 miljoen

Bron: style.time.com

De Heart of the Ocean dankt zijn bekendheid aan de film The Titanic. In deze film is een prachtige ketting van Rose (Kate Winslet) met een blauw diamanten hart te zien. Waar de ketting in de film niets meer was dan een prachtig filmrekwisiet, is hij door de populariteit van de film in de jaren daarna veelvuldig nagemaakt.

De duurste versie is gemaakt door juwelier Harry Winston met een 15-karaats blauwe diamant. De ketting is gedragen door Gloria Stuart, de oude Rose uit The Titanic, naar de Acadamy Awards in 1998 (zie foto).

Deze prachtige ketting, met de schitterende blauwe diamant die misschien niet helemaal lijkt op het blauwe hart uit de film, is 's werelds duurste replica van de Heart of the Ocean.

null

2. L'Incomparable - $ 55 miljoen

Bron: thejewelleryeditor.com

We zijn bijna bij het eind, en zodoende bij het pronkstuk van deze lijst met duurste kettingen ter wereld gekomen. Voordat we je de duurste ketting laten zien, staan we stil bij dit schitterende exemplaar.

De ketting is ontworpen door de Libanese juwelier Mouawad. Het opvallendste element aan de ketting is natuurlijk de grote gele diamant. Deze diamant is de grootste diamant die van binnen geheel gaaf is en is meer dan 407 karaat. Het ontwerp van de ketting is gebaseerd op de organische vorm van een wijnrank. De bladeren bestaan uit 90 witte diamanten die bij elkaar goed zijn voor meer dan 200 karaat.

1. A Heritage in Bloom - $ 200 miljoen

Bron: thejewelleryeditor.com

Zelfs de woorden prachtig en adembenemend lijken te verbleken bij deze ketting. De ketting is ontworpen door de Chinese juwelier Wallace Chan en kreeg de naam A Heritage in Bloom. In dit buitengewoon mooie sieraad zijn de passie en de liefde voor juwelen van Chan goed terug te zien. Het opvallendste element van deze ketting is de diamant van maar liefst 104 karaat. Naast deze diamant zijn er nog negentien sprankelende kleurloze diamanten in de ketting verwerkt, evenals bijna zeshonderd roze diamanten en 114 felgroene en 72 witte jade stenen. De vele diamanten en stenen geven de ketting een gewicht van maar liefst een half pond. Naast het feit dat dit een adembenemend mooie ketting is, is de ketting ook nog eens bijzonder omdat hij op maar liefst zevenentwintig verschillende manieren te dragen is.

Dertien kettingen, dertien stijlen

Je hebt gezien dat de dertien duurste kettingen ter wereld erg uiteenlopen qua stijl. Wat ze wel gemeen hebben, zijn de prachtige edelstenen die voor de colliers zijn gebruikt. De prijs loopt op naarmate de waarde van deze edelstenen, en vaak één in het bijzonder, toeneemt.