Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Video: Hoe onderhoud je lakschoenen?

Lakleren schoenen die na een tijdje dragen helaas niet meer zo mooi zijn. Herkenbaar? Bekijk dan bovenstaande video en kom erachter wat jij kunt doen aan scheurtjes in je lakschoenen of lakschoenen die hun glans zijn verloren. Wil je alle tips nog eens rustig nalezen? Dat kan, via dit artikel.

In lakleren schoenen of laarsjes komen regelmatig scheurtjes voor in de loopplooien. Wanneer er eenmaal plooien in de schoen zitten, krijg je deze heel lastig weg. Daarom is het belangrijk om gelijk vanaf de aankoop een schoenspanner in de schoen te doen. Hierbij komen schuimspanners goed van pas. 

Wat vooral belangrijk is bij lakleren schoenen, is de schoen onderhouden. Hierbij is het goed om te weten, dat lakleer geen leer is. Bij lakleren schoenen zit er wel een leerlaag onder, maar er zit een laklaag bovenop. Dit betekent dat deze schoen andere zorg nodig heeft dan gewoon gladleer. Hier zijn verschillende producten voor. Hieronder leggen we uit welke producten je kan gebruiken. 

Lak polish

Een lak polish beschermt, verzorgt en reinigt glad lakleer. Het zorgt ervoor dat de schoen zowel de glans als de elasticiteit van het lakleer behoud. Hiernaast is deze lak gemakkelijk te gebruiken door het sponsje wat bovenop het flesje zit. 

Lakmousse

Lakmousse zorgt ervoor dat de schoen mooi soepel blijft en dat het materiaal gaat glanzen. Daarnaast houdt het vet en vlekken op het lakleer tegen. Spuit de lakmousse op de schoenen en wrijf uit met een doek. 

Vroeger werd er wel eens geadviseerd om slaolie of olijfolie te gebruiken. Echter is dit een fabel. De olie trekt veel vuil en viezigheid aan. Hierdoor doet het niet zijn werk om de schoen mooier te krijgen. 

Lekker alleen

Een laatste tip die we je mee willen geven is om de schoenen na het dragen niet tegen elkaar aan te zetten. Het materiaal gaat ‘kleven’ en zorgt voor vervelende plekjes op de schoenen. Dit is makkelijk te voorkomen door een kleine ruimte tussen de schoenen te behouden wanneer je ze na het dragen neerzet. Berg je ze in de doos op? Zorg er dan voor dat je de schoenen scheidt met een stuk papier. 

Hebben we jou hiermee kunnen helpen met het voorkomen van kleine scheurtjes in lakleren schoenen en ben je op zoek naar de juiste onderhoudsartikelen? Kom dan snel langs in één van onze winkels of kijk op www.assem.nl. Onze verkoopmedewerkers kunnen je adviseren welke onderhoudsartikelen goed passen bij jouw lakleren schoenen of laarsjes.