Skip to content
Ga terug

Love your shoes: Verzorg ze goed!

Wanneer je nieuwe schoenen hebt gekocht, hoop je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van te hebben. Een goede verzorging van je schoenen draagt hieraan bij. Daarom hebben wij op een rijtje gezet hoe je verschillende soorten leer het beste kunt verzorgen en geven wij wat handige tips voor schoenonderhoud. 

null

Gevet leer

Gevet leer is mooi, maar heeft wel het kenmerk dat het verkleurt naarmate het vaker gedragen wordt. Ook komen krasjes bij gevet leer vaker voor dan bij andere soorten leer, maar geen zorgen, het is goed te behandelen. 

Bescherming & verzorging: vet je schoenen een aantal keer per jaar in met een kleurloze crème. Dit zorgt ervoor dat het leer zijn kleurdiepe glans behoudt. Spray het leer ook één keer per maand in tegen vuil en vocht. 

Vind hier de juiste crème voor je schoenen
null

Suède

Dit soort leer is een gevoelig soort leer, waardoor het belangrijk is het goed te verzorgen. Verzorg je tassen, schoenen of accessoires dus op de volgende manier:

Bescherming & verzorging: spuit het suède voordat je het gaat dragen één keer helemaal in met de Carbon Pro Spray. Door deze spray ontstaat er een onzichtbare structuur die zorgt voor een extreem sterke bescherming tegen vocht en vuil. Om het suède te blijven beschermen is het goed om dit te herhalen na zo’n zeven keer dragen.

Bestel hier de Carbon Pro Spray
null

Nubuck

Ook nubuck leer is fragiel leer dat snel vuil wordt. Door het materiaal regelmatig te verzorgen behoudt het zijn originele glans.

Bescherming & verzorging: het is belangrijk om nubuck schoenen regelmatig in te spuiten om het te beschermen tegen vuil en vocht. Voor vlekken kun je het beste een speciale Collonil Nubuk flacon gebruiken. 

null

Lakleer

Schoenen van leer met een hoogglans zijn ideaal voor het herfstachtige weer. Het materiaal zorgt er namelijk voor dat je voeten lekker droog blijven. Bovendien zijn ze makkelijk te verzorgen.

Bescherming  & verzorging: Lekker makkelijk: het inspuiten van lakleer schoenen heeft geen zin, dus dat is niet nodig. Om vuil en scheurtjes tegen te gaan kun je de schoenen het beste beschermen en verzorgen met een Collonil Lack Mousse. 

Bestel hier de Collonil Lack Mousse
null

Ponyhair

Ponyhair is dit najaar helemaal hot en is steeds vaker te zien op schoenen, tassen en accessoires. Het materiaal lijkt heel moeilijk te verzorgen, maar dat valt reuze mee. Het is heel eenvoudig!

Bescherming en verzorging: Om het ponyhair te beschermen tegen vuil en vocht spuit je de schoenen tegen de haartjes in. Mocht er nu toch nog vuil opkomen, dan zijn de haren makkelijk schoon te krijgen met een droge doek. 

Handige tips:

  • Zet je schoenen nooit onder de verwarming om uitdroging te voorkomen.
  • Voedingsproducten moeten altijd voor de beschermingsproducten op lederwaren worden aangebracht.
  • Spuit je schoenen regelmatig in met een verzorgende spray
  • Wissel regelmatig van schoenen. Hierdoor kan mogelijk transpiratievocht verdampen.

De schoenverzorgingsproducten zijn te koop in onze winkels of je shopt ze online.

Twijfel je nog over je schoenverzorging? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice (+31 88 133 31 33) of spreek een van onze medewerkers aan in de winkel.