Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Velvet schoenen, verrukkelijk mooi!

Velvet -of is het nou fluweel of velours?- deze zachte glanzende stof verdient dit najaar opnieuw een plekje in onze kleding- en schoenenkast. En dan niet alleen gedurende de feestdagen, want goed gekozen items in deze luxueus ogende stof zorgen ook in uw dagelijkse outfit voor dat beetje glamour tijdens een grijze winterdag. Bovendien is velvet dit najaar hét materiaal als het gaat om schoenen. Fluwelen sneakers, pumps, enkellaarsjes of overknees.....een blik op de nieuwe najaars- en wintercollectie laat zien dat velvet schoenen deze winter niet in uw garderobe mogen ontbreken! Velvet is een fijn materiaal om stylish in uw outfit te verwerken. Zo combineert het mooi met andere trends zoals de leopard en de ruit, met name wanneer er gebruik wordt gemaakt van velvet details. Daarnaast zijn de meest geliefde kleuren als het gaat om fluweel -bordeauxrood, olijfgroen en donkerblauw- juist dit najaar opnieuw belangrijke trendkleuren. Dat kan geen toeval zijn! Tijd dus om de velvet trend aan een nadere inspectie te onderwerpen. Wij zijn voor u op zoek gegaan naar de mooiste velvet eyecatchers, vertellen u hoe u uw fluwelen aanwinsten de juiste verzorging biedt en hoe fluwelen schoenen passen bij dé kledingtrends dit najaar. Laat u verrassen door velvet!  

Velvet, fluweel of velours? That’s the question

Velvet, fluweel of velours, het zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar welke stof(fen) bedoelen we dan eigenlijk precies? Hier nog even kort de verschillende termen naast elkaar:

Fluweel en velvet

Fluweel is een stofsoort waarbij zijde of katoen wordt geweven met korte opstaande lusjes. Het fluweel waarbij deze lusjes heel blijven, noemen we zijdefluweel. Worden de lusjes wel doorgesneden, dan ontstaan er kleine haartjes. Deze pluizige polen -de opstaande draadjes- geven het zachte gevoel wanneer u fluweel aanraakt. Ook typerend is de kleurverandering die optreedt wanneer u de haartjes of lusjes naar de ene of andere kant strijkt. Dit effect geeft fluweel dat rijke, glanzende effect en zorgt voor een luxueuze uitstraling. Niet voor niets was fluweel in de vorige eeuwen een stof die vooral door rijke mensen werd gedragen. Velvet is de Engelse vertaling van het woord fluweel. Velvet en fluweel betekenen dus precies hetzelfde!

Velours

Velours is een soort fluweel, maar dan een gesneden variant. Waar fluweel een geweven stof is, wordt velours vaker gebreid. Bovendien is velours iets zwaarder dan fluweel en minder glanzend. Fluweel wordt vaker in kleding en schoenen verwerkt, terwijl velours zich beter leent voor bijvoorbeeld het bekleden van meubels. Andere verwanten van fluweel en velours zijn onder andere: pluche -de langharige variant-, trijp -van mohair en met hele korte pool- en ribfluweel -beter bekend als corduroy-.  

Vijf velvet verleidingen

Behalve in kleding, is velvet dit najaar ook trending als materiaal dat verwerkt wordt in schoenen. Wij hebben de meest opvallende, mooie en verrassende velvet schoenen voor u verzameld in deze velvet top vijf!

Verrassend velvet

Waar fluweel een materiaal is wat u normaal gesproken liever van een regenbui weghoudt, vormen de velvet regenlaarzen van het Portugese merk Lemon Jelly leuke, stijlvolle tegenhangers. Zoals deze zwarte velvet regenlaars. De chelsealaars met ronde neus krijgt in de zwarte velvet uitvoering direct een chique uitstraling. De treklus op de achterbies maakt de boot makkelijk aan en uit te trekken. Verder zorgen het stoffen binnenwerk, het -uitneembare- voetbed en stevige contrefort er samen voor, dat deze regenlaars zeer prettig loopt. En wilt u weten waar die heerlijke citroengeur ineens vandaan komt? Het zijn de Lemon Jelly’s aan uw voeten! Alle laarzen van dit merk ruiken namelijk naar dit lekkere luchtje en zorgen ervoor dat uw laarzen fris blijven. O ja, en deze comfortabele regenbooties zijn natuurlijk honderd procent waterproof. Dat wordt dus hopen op een dagelijks regenbuitje! Wilt u de warme uitstraling van het velvet nog meer benadrukken? Ga dan voor de bordeauxrode variant.

Stijltips Lemon Jelly regenbooties

Uiteraard wilt u deze booties niet bewaren voor alleen regenachtige gelegenheden, maar mogen Lemon Jelly’s ook op zonnige dagen uit de kast worden gehaald. Draag ze bijvoorbeeld onder een skinny broek met daarboven een geruite blouse en lange regenjas.  

 

Dr. Martens, bordeauxrode blikvangers

Bij deze stoere, klassieke Dr. Martens damesschoen -model Pascal- zorgt de bordeauxrode velvet uitvoering voor een mooie combinatie van zelfverzekerdheid en kracht met zachtheid en warmte. Het levert een boot met personality op. Deze enkelhoge dameslaars heeft bijpassende bordeauxrode linten en uiteraard de welbekende gele stiksels rondom de zool en treklus aan de achterzijde. De velvet variant is een musthave voor de liefhebber van deze karaktervolle boots. Tip: de ontwerpen van Dr. Martens vallen over het algemeen groot, dus kies een maatje kleiner dan uw gebruikelijke maat.

Stijltips Dr. Martens

Dr. Martens passen uiteraard prima onder een skinny jeans. Wij zien deze laarzen echter het liefst onder een -korte- rok of jurk. Lieflijk en stoer, Dr. Martens weet deze combinatie als geen ander te creëren.  

 

Zwart fluweel van Woden

Behalve voor de witte sneaker, kunt u dit najaar ook gaan voor de donkere variant, zoals deze effen zwarte musthave van het Deense merk WodenWoden staat bekend om haar perfecte pasvorm en eigentijdse ontwerpen. Dit model Kathrin is uitgevoerd in zwart velvet en zwart suède en valt op door haar eenvoudige look in combinatie met subtiele details, zoals het zilverkleurig metallic plaatje boven de loopzool.

Stijltips Woden sneakers

Deze effen Woden sneakers lenen zich goed voor een casual look, van jeans tot -geruite- jogger met daarboven een wijde gebreide trui. Ook de klassieke combi van zwarte sneakers onder een donkere chino -of jeans- met daarboven een witte blouse en gekleurd colbert jasje blijft tijdloos. Daarnaast staan ze mooi onder een zwart leren rok of jurkje, of een drukke maxi-jurk....de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat maakt deze zwarte Woden sneakers heel geschikt als basisitems voor iedere garderobe.  

 

Innovatief en elegant: Premiata

Innovatieve, elegante ontwerpen, daar heeft het Italiaanse merk Premiata patent op. Voor de productie van haar hoogwaardige schoenen maakt Premiata gebruik van de nieuwste technologieën én ambachtelijk vakmanschap. Dat levert een unieke stijl van hightech kwaliteitsschoenen op. Zoals deze damesschoen model Conny Velvet, een blauwe velvet sneaker met zwarte veters en opvallende loopzool. Het donkerblauwe fluweel steekt prachtig af tegen de zilveren achterbies en de vier centimeter dikke witte zool, deze geven het geheel een frisse, trendy uitstraling. Daarbij loopt deze smaakvolle sneaker zeer comfortabel dankzij een volledig leren binnenwerk, een uitneembaar voetbed en een suède contrefort. Hip en heerlijk aan de voeten dus, deze prima donna’s van Premiata!

Stijltips Premiata sneakers

Deze high fashion sneakers komen het best tot hun recht onder een moderne, rustige look zoals een simpel zwart of blauw jurkje zonder opsmuk. Ook mooi: deze sneakers onder een donkere midi-rok met daarboven een -metallic- truitje of eenvoudige blouse met velvet details.  

 

Hassia in wijdtemaat H

Zoekt u trendy schoenen in een wat bredere leest? Dan is deze zwart en bronskleurige sneaker met ronde neus van het Duitse merk Hassia in wijdtemaat H de perfecte schoen voor u! De warme kleur brons maakt deze sneaker aan de buitenkant net zo warm en behaaglijk als hij van binnen aan uw voeten voelt. De zwarte linten en lakleren accenten zijn helemaal van nu en het volledig leren binnenwerk en stevig contrefort zorgen ervoor dat deze beauties zeer comfortabel lopen.

Stijltips Hassia sneakers

De combinatie van het zwart en bronskleurige velvet maakt de stijlmogelijkheden van deze schoen heel divers. Een zwarte pantalon maakt van deze sneakers subtiele blikvangers, maar ze combineren ook mooi met een jeans en daarboven, bijvoorbeeld, een luipaardprint blouse of jas.  

 

Zo houdt uw fluwelen schoenen fraai

Hoewel een kwetsbare stof als velvet wellicht anders doet vermoeden, is het schoonmaken ervan betrekkelijk eenvoudig. Wel vraagt dit delicate materiaal om een voorzichtige aanpak, ga vlekken dus met beleid te lijf. En wilt u het schoonmaken van velvet schoenen het liefst helemaal voorkomen? Spray uw fluwelen schoenen dan altijd preventief in met een trendspray, zoals de Collonil Carbon Pro Spray. Deze beschermt het fluweel tegen vocht en vuil en voorkomt vlekken. Is er toch wat vuil op uw velvet schoenen terechtgekomen? Veeg dit dan in eerste instantie met een droge doek of zachte schoenborstel voorzichtig weg. Blijft er een vlek zichtbaar, probeer deze dan met een zachte doek of tandenborstel gedept in warm water, voorzichtig weg te wrijven. Als dit niet het gewenste resultaat geeft, kunt u naast warm water ook een drupje mild afwasmiddel gebruiken. Schrob de vlek voorzichtig met het water en afwasmiddel en laat dit sopje even intrekken. Daarna dept u met een schone doek met water de zeepresten weg. Blijf dit proces zo nodig herhalen.  

 

Velvet, vooral doen!

Zoals de bovenstaande vijfvelvet damesschoenen laten zien, geeft deze glanzende stof schoenen een heel anderelook. Fluweel levert met haar zachte uitstraling bovendien verrassende combinaties op, denk hierbij aan de regenlaarzen vanLemon Jelly en de stoere schoenen vanDr. Martens. Waar fluweel bij stoere schoenen voor een zachte uitstraling zorgt, geeftvelvettegelijkertijdcasualschoenen -zoals de sneaker- een chiquere uitstraling. Wij weten het inmiddels zeker: wat het effect ook is, velvetschoenen zorgen altijd voor een verrassing!