Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Stylingtips: zo komen je benen het beste uit

De zon begint steeds vaker te schijnen en je weet wat dit betekent. Dan halen we onze rokjes weer tevoorschijn en geven we de blote benen vrij spel. Dat is heel goed nieuws en al helemaal omdat wij je adviseren welke rok en schoenen jouw benen het beste laten uitkomen. Dit doen we aan de hand van de meest voorkomende uitdagingen.

Laat jouw benen langer lijken.

Hoewel Nederlandse vrouwen tot de langste ter wereld horen, zijn we helaas niet allemaal gezegend met een stel lange benen. Het kan zijn dat je klein van stuk bent of dat je benen in verhouding korter zijn dan je bovenlichaam. Grote kans dat je in beide gevallen je benen langer willen laten lijken. De juiste rok en schoenen kunnen je hierbij helpen.

null

Tip 1: Kies voor schoenen met een hoge hak
De gemakkelijkste manier om lengte te creëren, is kiezen voor schoenen met een hak of verhoogde zool. Hoe hoger de hak, hoe langer je benen lijken. Mooie pumps met een goede punt en lage uitsnede doen je benen nog langer lijken. Zorg ervoor dat de hak in verhouding is met je kuit. Een te smalle hak laat je kuit juist breder lijken. Kies liever voor een mooie blokhak die in balans is met de rest van je been.

Tip 2: Kies voor schoenen in de kleur van je huid
Een andere manier om lengte te creëren is het dragen van schoenen in dezelfde kleur als je huid. Dit wordt ton-sur-ton genoemd. Door het dragen van dezelfde kleur lijkt het alsof je benen langer doorlopen.

Tip 3: Kies voor lange laarzen
Laarzen met een hoge schacht creëren een verlengend effect en laten je benen hierdoor ook langer lijken. Zorg ervoor dat ze mooi aansluiten, niet te strak zijn en geen plooitjes vertonen. Het mooiste is om ook hier te kiezen voor een kleur die dicht bij je eigen huidskleur komt. Op dit moment zijn er laarzen in alle kleuren, dus genoeg om uit te kiezen.

Laat je inspireren:

Item 1 of 7

Laat jouw benen korter lijken.

Ben je gezegend met lange benen, maar wil je die niet nog langer laten lijken? Dan zijn er gelukkig ook manieren om dat voor elkaar te krijgen. Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

null

Tip 1: Kies voor platte schoenen
Waar een hoge hak je benen langer laat lijken, doet een platte schoen het tegenovergestelde. Veterschoenen, instapschoenen en sneakers zijn dan een goede keuze. Zorg ervoor dat de hak en zool niet te hoog zijn. Als je toch voor een schoen met hak wilt gaan, kies dan voor een niet te grove hak en zorg dat het laarsje tot net boven je enkel komt. Op deze manier maak je je benen optisch korter.

Tip 2: Kies voor lichte kleuren en horizontale lijnen
Lichte kleuren komen naar voren en lijken daardoor groter. Draag deze kleuren op je benen en voeten om ze optisch te vergroten. Wil je toch liever donkere schoenen? Kies dan voor een model dat eindigt op het breedste gedeelte van je wreef, enkel of kuit. Sandalen met brede banden of een bandje om je enkel is ook een voorbeeld van een horizontale lijn. Dit zal je benen optisch korter maken.

Tip 3: Kies voor schoenen met details
Schoenen en laarzen met details trekken de aandacht en werken hierdoor vergrotend. De beste tip zijn zogenaamde afzaklaarzen: deze creëren extra volume, waardoor je benen breder lijken. Je kunt kiezen voor een laars met subtiele plooitjes of glanzend materiaal. Ook riempjes, opvallende veters en andere details kunnen je been optisch breder laten lijken.

Kies voor deze items:

Item 1 of 6
null

De perfecte rok

Kies voor de juiste lengte
Een eenvoudige manier om je benen langer of juist korter te laten lijken, is door de zoom van je rok te laten eindigen op een bepaalde hoogte van je been. Wil je weten wat de ideale roklengte voor jouw benen is? Neem dan een grote sjaal of doek en ga met blote benen voor de spiegel staan. Laat de doek voor je benen hangen en trek hem langzaam omhoog. Je zult zien dat de onderkant van de doek je benen korter of langer doet laten lijken.

Kies voor het juiste model
Ook het model van de rok beïnvloedt hoe slank of vol je benen lijken. Een rechte rok of kokerrok laat je benen voller lijken, terwijl een uitlopende of klokkende rok je benen slanker laat lijken. Vaak is een A-lijn model rok voor alle lichaamstypen goed geschikt. Wil je extra lengte creëren, kies dan voor verticale lijnen. Dit kan een split, contrasterende kleur of print zijn. Een soepele stof die losjes om je benen valt, laat je benen nog slanker lijken. Wil je je benen juist voller laten lijken? Kies dan voor een stevige stof of een stof met volume, zoals een plissérok of een rok met ruches.

Key pieces: onmisbaar dit seizoen

Item 1 of 5