Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Schoenen die voelen als een tweede huid? Met sock boots is het mogelijk!

Wellicht heeft u ze al voorbij zien komen, het is namelijk een flinke trend in fashionland. Eigenlijk kun je deze trend haast niet gemist hebben. We hebben het over sock boots.

"Wat voor boots?!", horen we je denken. Sock boots zijn laarsjes waarbij het lijkt alsof je een sok in een pump aan heeft. De laarzen sluiten helemaal strak aan aan je been. Hoewel pumps met sokken wellicht niet meteen erg aantrekkelijk klinken, zijn deze laarzen wel super fashionable. De sock boots werden geïntroduceerd op de catwalk, door modehuis Balenciaga. Al snel kopieerden verschillende ontwerpers deze trend en liep menig fashionista er op rond. Inmiddels zijn de sock boots niet meer alleen voor de rich and famous onder ons maar zien we de sock boots ook veelvuldig in het straatbeeld.

Omdat wij vrouwen nu eenmaal graag op de hoogte zijn van de laatste fashion trends, duiken we in dit artikel in de wereld van de sock boots. We vertellen je wat voor laarzen dit nu precies zijn en laten je zien hoe u deze laarzen stijlvol kunt combineren op zes verschillende manieren.

Ondanks dat sock boots er nog niet zo lang zijn, zijn ze nu al niet meer weg te denken uit het modebeeld. Ze sluiten nauw om het been en geven elke outfit een elegante uitstraling. De laarzen zijn veelal gemaakt van elastisch materiaal wat aan je been aansluit als een sok. Hierdoor zijn de laarzen niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook nog eens comfortabel en licht aan je voeten.

Dat het materiaal licht en elastisch is wil echter niet zeggen dat de schoenen niet stevig zijn. Integendeel juist. Sock boots worden gemaakt van erg stevig materiaal en dat zorgt er mede voor dat je er zo comfortabel op kunt lopen.

Én wat een prettige bijkomstigheid is, is dat de laarzen met vrijwel elke outfit gecombineerd kunnen worden. Klassiek, zakelijk of casual: met sock boots geef je elke outfit elegantie en flair. Zowel voor een avondje uit als voor naar je werk zijn de laarsjes geschikt. Of je de sock boots nu onder een broek, een rok of een jurk draagt, het kan allemaal.

Comfortabel, hip en met elke outfit te combineren: er is dus eigenlijk geen enkele reden waarom je geen sock boots aan zou schaffen.

Sock boots versus Sock sneakers

De sock boots zijn er in vele verschillende varianten. De kleuren verschillen van zwart tot neon roze en ook de gekste printjes vinden we terug op de sock boots. Bij deze trend is niets te gek. Ook de hak van de laars is bij elk model verschillend. Van een blokhak tot een stiletto, van een bescheiden hakje tot een echte killer heel: bij de sock boots kan het allemaal. En ook de lengte van de laarzen verschilt van enkellaarzen tot hoge laarzen. Er is dus altijd wel een paar te vinden dat naar je smaak is.

Maar de schoenen-met-sokken trend is niet alleen terug te vinden in de laarzen variant. Ook sock sneakers zijn namelijk helemaal hip. De naam zegt het al: dit is de sneakervariant van de sock boots. Dat wil dus zeggen dat deze schoenen geen hak hebben maar een platte, veelal rubberen, zool. Waar de sock boots lijken op pumps met sokken, lijken de sock sneakers eigenlijk op sokken met een zool eronder. Dat ook de sock sneakers helemaal hip and happening zijn is te merken aan het feit dat steeds meer merken deze schoenen opnemen in hun collectie en we de schoenen ook steeds vaker in het straatbeeld zien.

Sock boots combineren: zes inspirerende looks

Ben je nog niet helemaal overtuigd van deze trend, of vraag je je af hoe je de sock boots nu op een stijlvolle manier kunt combineren?

Om te bewijzen dat de sock boots écht met bijna elke outfit gecombineerd kunnen worden, laten we je zes looks zien waarbij de sock boots worden gecombineerd met verschillende fashionable outfits. Zo weet je straks precies hoe je deze boots zelf kunt rocken.

Want of je de sock boots nu draagt met een rok of een broek, formeel of casual: het kan eigenlijk altijd. Je ziet er met sock boots hip en stijlvol uit. Daar komt nog bovenop dat de boots ontzettend comfortabel zitten, dus tel uit je winst. Wedden dat je na het zien van deze looks zelf ook een paar sock boots wilt aanschaffen?

null

1. Casual Chic

Bij deze look worden de sock boots gecombineerd met een skinny jeans. Omdat deze broek wat korter is, is tussen de laarzen en de broek een klein stukje huid zichtbaar. Dit zorgt voor een speels effect.

Dat de broek wat korter is zorgt er daarnaast ook voor dat deze niet in de laarzen gestopt hoeft te worden. Omdat de sock boots zo nauw aansluiten aan het been, zou het kunnen dat de broekrand dan in de laarzen zichtbaar is, wat er misschien niet zo mooi uitziet. De kleur van de sock boots is daarnaast goed gematched met de kleur van het shirt en het jasje.

Deze outfit is perfect voor een dagje shoppen of avondje stappen! Hip, stijlvol en elegant.

 

null

2. Een zomers avondje uit

Hier worden de sock boots gedragen onder een luchtig jurkje. Deze sock boots hebben een afgeronde neus en een hoge blokhak. Omdat de laarzen gemaakt worden van luchtig, elastisch materiaal zijn ze geschikt voor verschillende seizoenen. Zoals je ziet kunnen ze daarom ook prima gecombineerd worden met een jurkje en blote benen!

Deze look is helemaal perfect gematched: zwarte laarzen, een zwart jurkje en een zwarte tas. Met zwart zit je immers altijd goed. En dankzij de vrolijke bloemen op het jurkje wordt het geheel niet saai. Deze look is perfect voor een zomeravond op het terras bijvoorbeeld.  

null

3. Mix & match

Deze look is gedurfd, maar wel erg fashionable. De ripped boyfriend jeans past helemaal binnen de trend van nu. Gecombineerd met de sock boots met een vrolijk gekleurde print zorgt dit voor een erg stijlvolle uitstraling. Een boyfriend jeans wordt niet voor niets boyfriend jeans genoemd - deze jeans is wijd en accentueert de vrouwelijke vormen niet echt.

Maar de sock boots met puntige neus en naaldhakken zorgen ervoor dat de hele outfit wél erg vrouwelijk wordt. De hakken geven het geheel een elegante uitstraling. Voor de fijne, wijde trui die gedragen wordt en de riem zijn kleuren gekozen die terugkomen in de laarzen. Het geheel is zo erg kleurrijk, maar matcht wel goed met elkaar.

En zeg nou zelf, ziet die trui er niet heerlijk warm uit voor tijdens de koude winterdagen?!

null

4. Klaar voor een feestje

Ook bij deze look worden de sock boots wederom gedragen met blote benen. We zijn vaak niet gewend om laarzen te dragen met blote benen, maar deze look bewijst maar eens dat dat met de sock boots heel erg goed kan. Wij vinden deze outfit namelijk erg stijlvol.

De kleuren zijn goed gematched en het geheel oogt erg chique. Het groen van de blouse zien we terugkomen in de grote pluim die aan het tasje bevestigd is. De kleur van het tasje zelf komt mooi overeen met de kleur van de sock boots.

En deze sock boots hebben nog een bijzonder detail: ze hebben namelijk een houten hak. Dankzij de hak en de kleur van de laarzen krijgen de laarzen gelijk een zomerse uitstraling. Ideaal voor een zomers feestje, vinden wij.

null

5. Een gewaagd kleurtje

Bij deze look zien we wederom dat de sock boots gecombineerd worden met een skinny jeans. Toch is de uitstraling van deze look totaal anders dan die van de outfit die we eerder zagen.

Er is hier gekozen voor een paar sock boots in een gedurfde groene kleur met een naaldhak. Deze kleur groen past helemaal binnen de modetrend van deze winter. Ook hier is ervoor gekozen de broek niet in de laarzen te dragen, maar erover. Het jasje met de ruit past qua kleur erg goed bij de statement oorbellen. Daarnaast is gekozen voor een kleine clutch, wat een outfit altijd een chique uitstraling geeft. Zeker in combinatie met de rode lippenstift zorgt dat ervoor dat deze outfit super fashionable is.

null

6. Off to work

De sock boots worden bij deze look gedragen met een pantalon. Dit zagen we nog niet eerder, maar deze foto is wel het bewijs dat dit erg stijlvol is. De pantalon, de laarzen, het shirt, de jas en de tas: alles aan dit plaatje klopt.

Er is vooral gebruik gemaakt van de kleuren zwart en grijs in deze outfit. Met zwart en grijs sla je de plank eigenlijk nooit mis. En daarnaast is zwart ook nog eens een erg chique kleur. Deze outfit is erg geschikt voor bijvoorbeeld een zakelijke afspraak. Chique, stijlvol en zakelijk en niet saai of oubollig.

Sock boots: we like!

Zoals je ziet, kun je met sock boots alle kanten op. Ga je voor casual chic? De gedurfde versie? De zomerse vibe? Of toch strak en zakelijk? Het kan en mag allemaal met deze leuke trend. Als bijvangst loop je de hele dag of avond op wolken. Want zo'n sock boot voelt inderdaad aan als een tweede huid.