Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Schoenenkast inspiratie voor de shoe-a-holic (17 jaloersmakende voorbeelden)

"Give a girl the right shoes and she can conquer the world." - Karl Lagerfeld

Een mooie schoenenkast. Of beter nog: een goed gevulde mooie schoenenkast. Een droom voor vele schoenenliefhebbers. En dan bedoelen we niet een IKEA-schoenenkast (hoewel niets mis mee, maar wij gaan voor de droomvariant). Schoenen opbergen in een droom van een schoenenkast is heel erg fijn. En zo'n ideale schoenenkast hoeft niet duur te zijn. Een schoenenkast zelf maken kan namelijk ook. Omdat onze schatten het niet verdienen ergens in de hoek van een kast weggestopt te worden, zochten wij naar voorbeelden van schoenenkasten waar schoenen in kunnen shinen. Ook wanneer ze niet gedragen worden. Hier zie je 17 voorbeelden van prachtige schoenenkasten. Wat is jouw favoriet?

De volgende verschillende soorten schoenenkasten kun je verwachten in dit artikel:

  • Schoenen opbergen: met behulp van bijvoorbeeld een ladder
  • Schoenenkast ideeën: door bijvoorbeeld je deur te gebruiken als schoenenkast
  • Schoenenkast zelf maken: gewoon van PVC-buizen
  • Schoenenkast groot: denk aan koninklijke afmetingen -Schoenenkast design: een en al stijl
  • Schoenenkast onder trap: wat een slim schoenen opbergsysteem -Schoenenkast maken: een droomkast hoeft niet per se heel duur te zijn
  • Schoenenplank maken: handig en stijlvol!
  • Schoenenkast op maat: helemaal naar jouw wensen
  • Schoenenkast hal: de ideale plek voor het opbergen van je schoenen

Schoenen opbergen in een schoenenkast: 17 x schoenenkast-inspiratie voor de shoe-a-holic

Het opbergen van schoenen in een perfecte schoenenkast; een mooi idee. Maar hoe de perfecte schoenenkast eruitziet, is natuurlijk voor iedereen anders. Voor de een is het een gesloten schoenenkast, terwijl een ander liever een open schoenenkast heeft. Om je voldoende schoenenkast-inspiratie te geven om te kunnen bepalen wat je wel en wat je niet mooi vindt, hebben we 17 voorbeelden op een rijtje gezet.

null

1. Schoenen opbergen: een decoratieve ladder

Wie had gedacht dat een ladder geschikt zou zijn voor het tentoonstellen van jouw schoenencollectie bestaande uit je mooiste pumpsenkellaarsjessandalenveterschoenenballerina's en andere eyecatchers. Door de planken die bij bovenstaande foto op de traptreden zijn gelegd ontstaat voldoende ruimte om verschillende paren neer te zetten. Wil je nog meer schoenen kwijt op zo'n prachtige ladder? Kies er dan voor om de linker- en de rechterschoen niet naast elkaar, maar achter elkaar te zetten. Zo is er twee keer zoveel ruimte! Een extra reden om te gaan shoppen?

null

2. Schoenenkast: gereserveerd!

Heb je genoeg ruimte in huis voor een serieuze inloopkast? Te gek! Een inloopkast is de droom van iedere vrouw. Zeker als er in deze kast ruimte wordt gereserveerd voor de grote collectie damesschoenen. Bovenstaande schoenenkast-inspiratie laat zien dat je, als je het slim aanpakt, helemaal niet veel ruimte nodig heeft om tientallen schoenen tentoon te stellen.

3. Schoenenkast ideeën: gebruik de deur!

Heb je er wel eens aan gedacht om de binnenkant van een deur, bijvoorbeeld de deur naar je slaapkamer of inloopkast, te gebruiken voor het opbergen van jepumpsen al je andere hooggehakte schoenen? In bovenstaand voorbeeld is ervoor gekozen om depumpsaan mooie goudkleurige stangen op te hangen. Hierdoor heb je een goed overzicht om te bepalen welke schoenen het best onder je nieuwe jurk passen.

4. Schoenenkast groot: een koninklijke schoenenkast

Wauw! Deze schoenenkast lijkt haast koninklijk. Overal waar je kijkt zie je hetzelfde, namelijk oogverblindende damesschoenen! Je kunt je hier waarschijnlijk uren vermaken door op te ruimen of jouw schoenen te passen. Zo kun je je even terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. Perfect!

5. Schoenenkast design: strak en stijlvol

Natuurlijk hebben we bij deze lijst met schoenenkast-inspiratie ook aan de man gedacht. Want als de schoenenkast in de slaapkamer komt te staan, dan wil je natuurlijk dat je man hem ook mooi vindt, nietwaar? Bovenstaande schoenenkast zal bij veel mannen met een mooie collectie herenschoenen in de smaak vallen. Hij is strak en zwart en door de verlichting die in de kast verwerkt is, vallen de schoenen extra op!

6. Schoenen opbergen: een gesloten kast

De meeste schoenenkasten in deze lijst met schoenenkast-inspiratie zijn open kasten. Bovenstaand voorbeeld is echter heel anders. De kast is gesloten, waardoor je hal er altijd opgeruimd uitziet. Om zoveel mogelijk plezier uit deze kast te halen is het belangrijk om je damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen logisch te ordenen. Zo ben je niet de hele tijd aan het zoeken naar het juiste paar!

7. Schoenen opbergsysteem: voor hem en voor haar

Als je een ruime inloopkast heeft, dan is er niets leuker dan deze te delen met je partner. Door de verscheidenheid aan kleding die je hebt, ontstaat namelijk een prachtig gevulde kast. En niet alleen wat betreft kleding, want zowel de collectie damesschoenen als herenschoenen kunnen leuk uitgestald worden. Laat je door bovenstaande schoenenkast inspireren en bedenk hoe je jouw eigen schoenen en de schoenen van je partner kunt verdelen. Links voor je, rechts voor hem?

8. Schoenenkast onder trap: de loze ruimte onder een trap

De ruimte onder een trap is vaak loze ruimte. Kijk je echter naar bovenstaande schoenenkast-inspiratie dan zie je dat je deze ruimte ook heel nuttig kunt gebruiken. Door lades te maken van de traptreden en hier schoenen in op te bergen bijvoorbeeld! Geef elk gezinslid zijn eigen la om alles ordelijk en overzichtelijk te houden. Zo zijn damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen mooi verdeeld!

9. Schoenenkast hal: die ene kast in de hal

Veel mensen zullen het wel herkennen: een kast in de hal die eigenlijk helemaal geen duidelijke functie heeft... En daarom besluit je om je schoenen hierin op te bergen. Niet alleen is de plek van deze kast perfect, maar er is vaak ook voldoende ruimte voor tientallen damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen.

10. Schoenenkast zelf maken: een stijlvol gordijn

Wil je jouw schoenen wel graag tentoonstellen, maar heb je (helaas) niet de beschikking over een grote, lege ruimte? Dan is bovenstaand voorbeeld perfect voor jou! Door een kleine nis te voorzien van een mooi schoenenrek kun je tientallen schoenen, zowel dames-, heren- als kinderschoenen, kwijt. Het gordijn zorgt ervoor dat de verschillende kleuren van de schoenen niet voor een rommelig geheel zorgen. Wij vinden het prachtig!

11. Schoenenkast op maat: omdat schoenen je laten stralen

Ga jij ook stralen zodra je schoenen ziet? Bovenstaand voorbeeld van schoenenkast-inspiratie is helemaal gericht op deze gedachte. De witte kast en de beige achterwand zorgen ervoor dat de schoenen mooi opvallen en de gouden lamp in combinatie met de gouden kruk zorgen voor dat beetje extra klasse. Zo komen je mooiste pumpssandalenespadrilles en instapschoenen extra mooi uit. Prachtig!

12. Schoenenkast maken: een eigen kast voor de kinderen

Bovenstaande kast is van PVC-buizen gemaakt. In dit geval is er voor gekozen om de verschillende buizen in diverse kleuren blauw te schilderen. Hierdoor ontstaat een mooi geheel dat bij veel kinderen in de smaak zal vallen.

13. Schoenenplank maken: je mooiste schoenen

Je mooiste schoenen verdienen een speciaal plekje waar iedereen ze kan bewonderen. In bovenstaand voorbeeld is ervoor gekozen om de schoenen naast verschillende decoratieve items uit te stallen. Denk bijvoorbeeld aan mooie geurkaarsen, huisparfum, een bijzondere tas of kleine plantjes.

null

14. Zelf schoenenrek maken: geen kast maar een rek

Heb je geen plek voor een schoenenkast of heb je niet veel schoenen om hierin te zetten? Dan is een schoenenrek zoals op bovenstaande foto een prachtig alternatief. Je kunt je schoenen, zoals je mooiste pumps, simpelweg aan het rek hangen als je ze op wilt bergen. En als je ze aan wil trekken, dan heb je zo het gewenste paar te pakken. Simpel, maar erg leuk!

15. Schoenenkast ideeën: zwart en wit...

Ben je ook dol op zwart en wit? En weet je dit op tientallen manieren te verwerken in je outfit? Dan is bovenstaande schoenenkast waarschijnlijk je droomkast. Niet alleen de kledingstukken en de schoenen zijn zwart en wit, maar ook de kast, de dozen, de kleerhangers en de sieradenstandaard passen binnen dit kleurenpalet.

16. Schoenenkast op maat: hip en trendy

Wauw, deze kledingkast is strak en helemaal hip en trendy. De droom van iedere sneakerliefhebber! Het strakke, zwarte design geeft de kast een stoer uiterlijk en zorgt ervoor dat de gekleurde schoenen extra opvallen. En zo te zien is er nog genoeg ruimte voor nieuwe sneaker exemplaren, zowel voor hem als voor haar.

17. Schoenenkast? Nee, schoenenmuseum!

Vrouwen hebben een bijzondere band met hun schoenen. Door de juiste schoenen aan te trekken, krijgen we zelfvertrouwen en beginnen we te stralen. En dat onze favoriete schoenen niet alleen gezien mogen worden aan onze voeten, maar ook als ze in de kast staan bewijzen bovenstaande 17 foto's van schoenenkast-inspiratie wel!