Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Met deze outdoor schoenen dames steel jij de show

Nu de herfst goed op gang is gekomen, worden onze dagen bepaald door een frisse wind, een spat regen hier en daar en vallende bladeren. Maar dat moet je niet beletten naar buiten te gaan. Om optimaal te kunnen genieten van dit onstuimige seizoen, heb je een paar goede outdoor damesschoenen nodig. Met de juiste schoen, een waterdichte jas en wat goede zin is naar buiten gaan in de herfst heel verfrissend. Heb je geen idee welke schoenen bestand zijn tegen herfstweer? In deze blog vertellen we je alles over outdoor schoenen en het onderhoud ervan.

Tussen al die mooie schoenen in jouw schoenenkast, staat misschien niet direct een model dat bestemd is voor die stevige wandeling of dat bosavontuur. Oftewel: klassieke outdoor schoenen. Het is hoog tijd dat daar verandering in komt. De maanden oktober, november en december zijn bij uitstek de maanden waarin de natuur op haar best is. Denk aan de kleurenpracht aan de bomen, de wildgroen aan paddenstoelen en het bladerendek op de grond: dan weet je dat het herfst is. Genieten van al dit moois doe je liever niet op je pumps, nieuwe witte sneakers of suède enkellaarsjes. Daarom presenteren wij je een aantal merken en modellen outdoor schoenen die wel tegen een stootje kunnen.

Outdoor damesschoenen: merken en modellen

Goede outdoor schoenen hebben heel veel voordelen, zoals: stabiliteit, grip en comfort. Daar lees je later meer over. Eerst zoomen we in op de merken en modellen die een heel nieuwe dimensie toevoegen aan jouw herfstavonturen.

Waldlaüfer

Ben je een fervent wandelaar en loop je dus het liefst op een wandelschoen, dan kun je ook bij Van den Assem terecht. Omdat naast comfort, het oog ook wat wil is het schoenenlabel Waldlaüfer een merk dat je niet wilt missen. Een hoge wandelschoen zorgt voor stabiliteit en grip en houdt je sokken droog.

Waterdicht ja of nee? Deze wandelschoen van Waldlaüfer is waterdicht.

 

Waldlaüfer outdoorschoenen

Item 1 of 5

Dubarry

Het Ierse schoenenmerk Dubarry of Ireland, zoals het label officieel heet, bestaat al meer dan zeventig jaar. Dubarry legt zich voornamelijk toe op twee soorten collecties: de watersport- en outdoor lijn voor zowel mannen als vrouwen. Met een paar Dubarry’s aan je voeten kan jou niets meer gebeuren. Hiken in rotsachtig heuvellandlandschap, het bewandelen van slingerende bergpaden en ook die dagelijkse frisse neus in het bos om de hoek: iedere buitenactiviteit is een geslaagde activiteit op je gloednieuwe Dubarry’s.

Waterdicht ja of nee? De outdoor schoenen van Dubarry zijn 100% waterdicht.

Dubarry outdoorschoenen

Item 1 of 5

Braend

BRAEND is een Nederlands schoenenmerk en bestaat sinds 2001. Je herkent de schoenen aan het Italiaans design en de blauwe binnenvoering. BRAEND schoenen worden gemaakt van fijne Italiaanse leersoorten. Verder staan BRAEND schoenen bekend om de sterke prijs- en kwaliteitsverhouding. Wat betreft outdoor damesschoenen is onderstaand model een echte aanrader. De twee verschillende leersoorten zorgen voor een speels effect, en belangrijker nog: deze outdoor schoen speciaal voor dames kan tegen een stootje en is gemaakt voor het buitenleven.

Waterdicht ja of nee? Deze outdoorschoen van BRAEND is 100% waterdicht.

Copenhagen Footwear

Officieel zijn de schoenen van Copenhagen Footwear geen outdoor schoenen. Ze vallen in de categorie enkellaarsjes. Maar voor een doorsnee wandeling in de buurt, een rondje met de hond of een flinke shopmiddag waarbij je behoorlijk wat meters aflegt, zijn de laarzen van Copenhagen Footwear zeer geschikt. Hoewel de exemplaren in de lichte kleuren erg mooi zijn, zijn ze misschien minder geschikt als outdoor schoenen. We raden je dan ook aan om voor de zwarte variant te gaan als je eropuit trekt. Zwarte of donkere schoenen zijn minder kwetsbaar en makkelijker schoon te krijgen, nadat je een frisse neus hebt gehaald.

Waterdicht ja of nee? Deze stevige laarzen houden de eerste regen tegen, maar zijn er niet voor gemaakt om mee door de modder en dergelijke te stappen.

 

Copenhagen Footwear outdoorschoenen

Item 1 of 5

Outdoorschoenen: de voordelen

Outdoorschoenen en wandelschoenen zijn er niet voor niets. Op je ‘gewone’ schoenen lange afstanden afleggen gaat tot op zekere hoogte goed. Totdat een en ander pijn begint te doen. Omdat je dagelijkse schoenen voor te weinig demping zorgen, je zool niet grof genoeg is of ze vroeg of laat beginnen te knellen. Hieronder vertellen we je aan de hand van 6 redenen waarom outdoor schoenen en wandelschoenen van meerwaarde zijn.

1.     Stabiliteit
Heb je ooit gehoord van een cambreur? Dat is de plaat die tussen de hiel en de voorvoet zit en die ervoor zorgt dat de schoen gestabiliseerd wordt. Hierdoor krijgt jouw voet meer rust tijdens het lopen. En dat is fijn, want tijdens jouw wandelavonturen loop je regelmatig op onverhard terrein en dat is met outdoor schoenen of wandelschoenen aan je voeten een stuk prettiger. Door de stevige zool voel je de oneffenheden van een weg minder.

2.     Grip
Wanneer je eropuit gaat, loop je graag nieuwe routes en verken je nieuwe gebieden. De zolen van goede outdoor schoenen en wandelschoenen zijn zo gemaakt je op alle type terreinen meer dan voldoende grip hebt. Een buitenzool van een outdoor- of wandelschoen bestaat uit verschillende soorten rubber. Het zachte rubber biedt grip en slijt wat sneller, het harde rubber is duurzamer waardoor je meer kilometers kunt maken dan je nieuwe witte sneakers.

3.     Comfort
Dankzij outdoor schoenen of wandelschoenen wikkel je je voeten beter af. Bij ieder stap die je zet, krijgt je lichaam een ‘dreun’. Die dreun wordt dor een goede outdoor- wandelschoen veel beter geabsorbeerd. Deze demping zorgt ervoor dat je meer loopcomfort tijdens het wandelen ervaart.

4.     Gezond
Pezen, spieren en gewrichten hebben allemaal baat bij het dragen van stevige outdoor- of wandelschoenen. Ook je enkels en je knieën profiteren van goede outdoor schoenen. Dankzij de demping wordt je lichaam minder belast dan wanneer je je dagelijkse schoenen aantrekt als je eropuit gaat. Outdoor schoenen en wandelschoenen zijn met recht ‘gezond’ te noemen, omdat ze je lichaam actief ontlasten.

5.     Waterdicht
Een dagelijkse schoen is waterdicht, op z'n minst tot op zekere hoogte. Van een regenbuitje krijg je niet direct natte voeten. Maar met je nieuwe enkellaarsjes, pumps, sandalen of veterschoenen een hele poos door weer en wind lopen, is zeker geen aanrader. Ook dat is een reden om voor outdoor schoenen of wandelschoenen te kiezen. Deze schoenen zijn ervoor gemaakt om ermee de wijde wereld in te trekken. Modder, hoog gras, glibberige keien, zand en onverhard wegdek: niks is te veel, te nat of te vies voor jouw outdoor- of wandelschoenen.

6.     Duurzaam
Een sportschoen zit lekker, ziet er leuk uit en biedt stevigheid. Maar ze zijn niet geschikt voor het afleggen van lange afstanden op ruig terrein. Outdoor schoenen of wandelschoenen zijn gemaakt van materialen die een langere levensduur hebben. Ze slijten een stuk minder snel dan gewone schoenen. Van een paar goede outdoor schoenen of wandelenschoenen heb je lang plezier.

Outdoor schoenen onderhouden

Wil je lang kunnen genieten van je outdoorschoenen, onderhoud ze dan goed. En met goed bedoelen we regelmatig en met behulp van de juiste middelen. Hieronder delen we alle onderhoudtips die van toepassing zijn op outdoorschoenen.

Na gebruik, direct schoonmaken
Je hebt zojuist een lange wandeling gemaakt in een buitengebied en je komt voldaan thuis. De warme douche en dito sokken die je daarna wilt aantrekken, lonken al. Groot gelijk. Maar vergeet je outdoorschoenen niet. Maak ze na iedere tocht meteen schoon met een zachte schoenpoetsborstel. Desnoods met water wanneer het vuil hardnekkiger is. De grote klodders die er niet af willen, laat je eerst drogen. Daarna zijn ze gemakkelijk weg te borstelen.

Verantwoord drogen
Wat betreft dat drogen. Daar valt nog wat over te zeggen. Natte schoenen droog je het beste op kamertemperatuur. Als je de binnenkant van de schoen een beetje wilt helpen tijdens het droogproces, dan stop je de neus vol met keukenpapier. Tip: gebruik geen krantenpapier. De inkt is schadelijk voor je schoenen.  

Wees lief voor je outdoor schoenen
Outdoor schoenen worden gekenmerkt door stiksels en bergsluitingen. Met je borstel of sponsje hard over de schoen heen borstelen of wrijven is geen goed idee. Stiksels en sluitingen kunnen hier schade door oplopen. Doe wat je doet met zorg en aandacht.

Denk aan de binnenzool
Voor veel outdoor schoenen geldt dat je wat extra aandacht moet besteden aan de binnenzool als het op schoonmaken aankomt. Tijdens het wandelen gaan je voeten zweten. Dat zout en die bacteriën kunnen leiden tot geurtjes en de ventilatie van je schoen aantasten. Het is daarom verstandig om na ieder buitenavontuur je binnenzolen eruit te halen en ze om te spoelen met warm water. Laat ze daarna op kamertemperatuur drogen. 

Smeren maar
Je dagelijkse schoenen spuit je in met vuil- en waterafstotende spray. Daarnaast gebruik je misschien nog wat andere onderhoudsproducten speciaal voor je leren, suède of nubuck schoenen. Of je je outdoor schoen of wandelschoenen van een speciale spray- of smeerbeurt moet voorzien, hangt af van het materiaal waar je schoen van is gemaakt. Lees altijd de gebruiksaanwijzing, voordat je een onderhoudsmiddel gebruikt. Soms moeten je outdoor schoenen juist helemaal droog zijn, voordat je ze behandelt en soms is een vochtige schoen juist beter. Mocht je hier vragen over hebben, dan staat er altijd een Van den Assem-medewerker voor je klaar, zowel online als in een van onze winkels.

Outdoor schoenen dames net wat voor jou

Nu weet je precies waarom goede outdoorschoenen belangrijk zijn, welke keuze je hebt als je onze webshop bezoekt en hoe belangrijk het onderhoud van outdoorschoenen is. Na het aanschaffen van de juiste outdoor damesschoen staat niets jou in de weg om je omgeving op een sportieve manier te ontdekken. Dus schoenen aan, rugzak om en lopen maar. Wedden dat je eraan verslingerd raakt?