Skip to content
Vrouw in blauwe broek draagt enkellaarsjes
Katja  - 
Ga terug

Ontdek de mooiste zomer laarsjes

Zomer laarsjes voor dames

De zomer is voor veel mensen een tijd van genieten. Want op de een of andere manier haal je meer uit je dag. En vind je altijd wel een moment om te ontspannen, ook tijdens drukke dagen. Even in de zon zitten kan al voldoende zijn om er weer tegenaan te gaan. Wat ook fijn is aan de zomer is dat je een totaal andere garderobe mag aanspreken. Even geen grote truien en dikke jassen, maar luchtige kleding. En zomerse schoenen natuurlijk. Nu denk je waarschijnlijk aan de standaard zomerschoenen, zoals slippers, sandalen, espadrilles en instapschoenen. Dat snappen we maar al te goed. Toch zijn er in de zomer nog meer alternatieven. Wat te denken van zomer laarsjes? Mooi, trendy en een tikje stoer. Wij praten je helemaal bij over zomer laarsjes speciaal voor dames, dé trend van zomer 2022.

Zonnige zomer laarsjes

Naast jouw op en top zomerschoenen, zoals instapschoenen en sandalen mag je deze zomer ook plaats gaan maken voor zomer laarsjes. Waar moet je dan aan denken? Stoere enkellaarsjes zoals de Chelsea boot bijvoorbeeld. Of palladium zomer laarsjes die een extra stoere uitstraling hebben. Houd je van een hak? Kies dan voor zomer laarsjes met een blokhak. Wat al deze zomer laarsjes met elkaar gemeen hebben, is dat het over het algemeen lichtgewichten zijn in zachte kleuren. Zomerse tinten welteverstaan. Denk aan wit, beige, taupe, cognac, grijs of lichtroze. En die zachte kleuren gelden niet alleen voor het leer of het suède dat is gebruikt, maar ook voor de kleur van de zool. Lichte zolen passen ook beter bij zonnige dagen én bij jouw gebruinde benen.  

Vrouw in blauwe jurk en zilveren enkellaarsjes

Verschillende soorten zomer laarsjes

Chelsea boot

De Chelsea boot is intussen bijna een klassieker geworden. Dit model draait al heel wat seizoenen mee en we zijn er nog lang niet op uitgekeken. De Chelsea boot is te herkennen aan de elastieken zijkanten. Hierdoor sluiten deze schoenen perfect aan op het been. Deze zomer laarsjes staan extra leuk onder een jurkje of een rokje. Zonder panty uiteraard, want het is warm.

Palladium boot

Kenmerkend voor een palladium boot zijn de grove stiksels, stevige zolen, dikke veters en neusdetails. Deze typische eigenschappen maakt een paar palladium boots net iets stoerder dan bijvoorbeeld de Chelsea boot. Het zijn dan ook bij uitstek, naast de biker boots, echte festivalschoenen.

Laarzen met blokhakken en plateauzolen

Aan het rijtje zomer laarsjes voegen we ook nog de ‘back to the seventies trend’ toe. En met deze trend bedoelen we zomer laarsjes met die herkenbare nonchalante look. Denk aan zomer laarsjes met blokhakken of plateauzolen. De city western trend valt daar ook onder. Deze laarsjes zijn geschikt voor de iets frissere zomerse dagen en verkoelende avonden.

Zomer laarsjes combineren met de juiste outfit

Dus jij vindt zomer laarsjes ook te gek? Mooi. Want zomer laarsjes komen altijd van pas. Sommige zomerdagen zijn namelijk -helaas- niet altijd even zomers. En dan heb je niets aan je slippers, sandalen, espadrilles, ballerina’s, instapschoenen of muiltjes. Een paar zomer laarsjes zorgen ervoor dat je én zomers gekleed gaat, én geen last van afgekoelde voeten krijgt. Maar we kunnen ons voorstellen dat het je het een uitdaging vindt om de zomer laarsjes dames te combineren. Wij komen met raad.

Met fleurige zwierige rok

Jouw zomer laarsjes in een lichte kleur verdienen een zomerse outfit. Kies voor een fleurige flowy rok en draag er een top op. Dit kan een top met pofmouwen zijn, maar een leuk T-shirt staat net zo mooi. Jouw (lange) rok straalt een en al zomer uit, zeker wanneer je een rok met een vrolijk dessin draagt. Durf hierin te experimenteren en kies voor een bloemetjesrok of een rok met een print. Voor een meer bohemian dresscode kies je voor een maxi-dress of lange rok met een kanten top. Je korte rok mag zeker ook karakter hebben. Omdat je zomer laarsjes licht van kleur zijn, kan het geen kwaad om te kiezen voor een opvallende korte rok. Denk bijvoorbeeld aan een rok met een grafische print of een andere opvallende print zoals leopard. Leopard past sowieso heel goed bij kleuren als wit, beige en taupe.

Met een jeans

Lang of kort, het kan allebei. Met denim zit je altijd goed. Een denim short met leuke top, fijn tasje en dan dus die gave zomer laarsjes is de ideale outfit als je een festival bezoekt. Is het wat frisser of voel je je lekkerder in een lange denim? Bij zomer laarsjes staat een skinny jeans -dus broek in de schoenen- het beste. Met name de city western zomer laarsjes komen extra goed tot hun recht als je je jeans ín je schoenen draagt.

Met een blazer

Combineer je zomer laarsjes met een oversized blazer. Koop een blazer twee maten groter dan je normaal gesproken draagt of kies bewust voor een boyfriend blazer. Shop een rokje in dezelfde kleur ongeveer en style het tot één geheel. Je zomer laarsjes maken je zomerse zakelijke look compleet.

Met een jurkje

Zomer en jurkje zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je nu kiest voor kort, midi of tot de enkels: een jurk is een goed en luchtig idee. Wel is het zo dat als je je nieuwe zomer laarsjes graag wilt laten zien, dat je dan kiest voor een korte of midi jurk. Een leuke stylingtip is een midi-jurk met een riem eromheen, zodat je een mooie taille creëert.

Suède cognackleurige enkellaarsjes

Laarsjes speciaal voor in de zomer

Laarsjes dragen in de zomer is een goed idee, omdat je zomer laarsjes met heel veel items kunt combineren. Zo staan zomer laarsjes leuk onder jeans voor een casual look, maar ook schitteren ze ook onder langere jurken, rokjes en zelfs shorts. Je draagt ze als je in een romantische bui bent -denk Bohemian chic-, je draagt ze als je in een festival mood bent -leuk zo’n short met van die stoere zomer laarsjes eronder- of je draagt ze casual onder je midi-jurk met print.

Shop je nieuwe zomer laarsjes op assem.nl

In ons assortiment vind je allerlei soorten zomer laarsjes. Van stoer tot vrouwelijk en van city western tot casual of bohemian chic. Zomer laarsjes komen goed van pas als je even geen zin hebt in je slippers, sneakers, sandalen, ballerina’s, espadrilles of welke zomerschoenen jouw voorkeur dan ook hebben. Zeker op de iets frissere dagen zijn zomer laarsjes heel fijn om te dragen. In combinatie met andere zomerse items weet jij toch die sunny vibe te behouden. Shop je zomer laarsjes in een van onze winkels of online. Als je ze online bestelt, krijg je ze gratis thuisbezorgd. Pas jouw nieuwe zomer laarsjes in alle rust thuis voor de spiegel en bepaal dan of dit je nieuwe lievelingsschoenen zijn. Voldoen de zomer laarsjes toch niet helemaal aan je verwachtingen? Geen probleem. Je mag de laarsjes gratis retourneren. Geniet van de zomer!