Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Nooit meer koude voeten in deze donzige vachtlaarzen voor dames 

Hoewel we al flink wat natte herfstbuien hebben gehad, laat de echte winterkou nog even op zich wachten. Toch weten we dat hier vroeg of laat geen ontkomen aan is. Maar ach, een beetje kou is ook helemaal niet erg, dat is zelfs gezond. Waar we echter liever verre van blijven, zijn de koude voeten. Niets zo vervelend als wachten op de bus, supporteren langs het sportveld of een boswandeling maken met ijskoude voeten. Wil je die scenario's dit winterseizoen voorkomen? Bereid je dan nu alvast voor met onze tips die jouw voeten de hele winter lekker op temperatuur houden. Zo kun je denken aan voetmassages, wisselbaden, voldoende beweging en natuurlijk ook aan de juiste winterlaarzen. Wij gingen op zoek naar de beste anti-koude-voeten-tips én de fijnste vachtlaarzen voor dames. Welkom winter(laarzen)!

De vijf warmste winterlaarzen dames

Over het hebben van koude voeten kunnen we pagina's vullen, maar liever laten we eerst de meest effectieve en modische vorm van het voorkomen van koude voeten zien: hele fijne warme comfortabele vachtlaarzen die bestand zijn tegen de barre winterdagen die ons nog te wachten staan. Als het dan toch nat en koud wordt, dan maar terwijl je op de meest warme en fashionable schoenen van dit moment loopt.

Item 1 of 5

Nooit meer koude voeten

Voorkomen is beter dan genezen. Dus wees die koude voeten te slim af -schaf een paar extra warme vachtlaarzen aan- en ga een comfortabele winter tegemoet. Mocht je toch geplaagd worden door deze veelvoorkomende kwaal, dan helpen onze anti-kouden-voeten-tips wellicht. Daarnaast is het goed om te weten waarom we vaak en snel last krijgen van koude voeten in de winter. Bij het aanbreken van de herfst en de winter krijgen veel mensen last van koude voeten. Zeker een derde van alle vrouwen heeft zelfs het hele jaar door last van koude voeten. Dit heeft alles te maken met de doorbloeding van ons lichaam. Dankzij de kou wordt deze trager. Een lage temperatuur zorgt er namelijk voor dat bloedvaten op een natuurlijke wijze samentrekken, waardoor er zo min mogelijk warmte ontsnapt. Bij sommige mensen is deze samentrekking zo sterk, dat het de doorbloeding van de voet sterk vermindert. Het resultaat: koude voeten die moeilijk warm te krijgen zijn. Dat is ook wel logisch, want de voeten (en de handen) zijn de uiteinden van het lichaam en staan dus het verst van romp en hart, het warme bloed komt hier minder snel en makkelijk. Ons lichaam denkt heel praktisch; eerst gaat er bloed naar de belangrijkste 'onderdelen' die het harder nodig hebben. Dus gaat er meer warm en zuurstofrijk bloed naar de hersenen, dan naar onze voeten. Dat is heel slim van ons lichaam, maar daarom kunnen we wel last krijgen van koude voeten. Brrrrr!

8 anti-koude-voeten-tips

Om koude voeten te voorkomen, delen wij acht praktische tips met je zodat koude voeten tijdens de winterperiode geen kans maken bij jou. En word je alsnog lastiggevallen door koude voeten, dan weten wij daar ook wel iets op. Lees de onderstaande acht tips en reken af met koude voeten!

1) Vermijd sterke temperatuurwijzigingen

Stel je voeten niet bloot aan kou van buitenaf en vermijd sterke temperatuurwisselingen. Je koude en blote voeten op de verwarming leggen, is geen goed idee. Kies eerder voor een paar warme wollen sokken of pantoffels of leg een lekkere fleecedeken over je voeten. En trek altijd schoenen aan wanneer je naar buiten gaat. Even snel het vuilnis weggooien op blote voeten is niet goed voor een stabiele lichaamstemperatuur.

2) Wisselbaden

Stimuleer je bloedcirculatie door het gebruik van wisselbaden. Houd je voeten afwisselend onder de koude en warme kraan. Op deze manier krijg je snel weer warme voeten.

3) Warme inlegzolen

Een extra paar sokken aantrekken helpt niet altijd en zit meestal niet zo lekker. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een inlegzool van lams- of schapenvacht. Lamsvacht heeft de prettige eigenschap zich direct aan te passen aan jouw lichaamstemperatuur en dat zorgt voor lekker warme voeten. Echt lamsvacht werkt ademend, isolerend en vochtabsorberend.

4) Beweeg voldoende

Beweging helpt de bloedsomloop op gang te krijgen. Zeker bij een zittend beroep is het van belang om regelmatig te gaan staan en de benen te strekken. Een eindje wandelen is helemaal ideaal. Je voeten zullen snel weer opwarmen.

5) Draag meerdere lagen

Meerdere lagen kleding zorgen voor een goede isolatie. Hierdoor hoeft je lichaam minder hard te werken om het warm te krijgen en te houden.

6) Geen benen over elkaar

Het zitten met de benen over elkaar is voor veel mensen (met name vrouwen) een prettige zitstand. Helaas is deze houding slecht voor de bloedcirculatie. Houd je voeten daarom liever op de grond. Zo heeft het bloed alle kans om door te stromen.

7) Voetmassage

Heb je na een dag hard werken toch last van koude voeten, dan is een voetmassage een ontspannen manier om de bloedcirculatie te stimuleren. Trek als kers op de taart daarna ook je wollen sokken aan en je voeten zijn binnen no-time weer warm!

8) Draag kwaliteitsschoenen

Hier kunnen wij het natuurlijk alleen maar volledig mee eens zijn. Goede schoenen zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen. Een schoen gemaakt van het beste leer houdt je voeten langer warm. Wil je warme voeten krijgen en houden? Kies dan voor een paar mooie laarzen gemaakt van kwaliteitsleer én aan de binnenkant voorzien van de meest zachte vachtsoort.

Very furry is very necessary

Koude voeten hebben is nog tot daar aan toe, maar ermee blijven rondlopen is wat ons betreft een no-go. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen te bedenken waarmee je jouw voeten weer op een prettige temperatuur krijgt. Ook het type schoen dat je draagt, kan hierbij helpen. Een vachtschoen is een simpele manier om comfortabel en met warme voeten de winterperiode door te komen. Als schoenenliefhebbers kijken wij natuurlijk graag naar een doeltreffende schoen, die er tevens fantastisch uitziet. Laat je inspireren door deze kleine greep uit de collectie van winterlaarzen voor dames en onderzoek waar jouw voeten warm voor lopen. Natuurlijk geldt dat ook voor alle heren, want ook warme winterlaarzen voor heren shop je bij Van den Assem!