Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Double monk strap schoenen dragen doe je zo

Double monk strap schoenen zijn een echte musthave in de garderobe van elke modebewuste man. Deze schoenen zijn de perfecte combinatie van chic en hip en zijn dan ook geschikt voor vrijwel elke gelegenheid -of je nu naar een zakelijke afspraak gaat of naar een diner met vrienden- een paar double monk strap schoenen maakt je outfit compleet.

In dit artikel lees je alles over monk straps, ook wel monk strap, monk, monks of double monk straps genoemd, dé herenschoen die iedere outfit naar een hoger level tilt. We vertellen onder andere meer over monk strap jeans, monk strap sneaker, double monk straps suède, double monk straps wel of geen sokken en double monk straps onder een pak. Want hoe draag je deze classy schoenen nu precies?

Monk strap schoenen

Monk strap schoenen zijn schoenen die in plaats van veters een gesp hebben. De band, of strap, met een of meerdere gespen, loopt over de wreef van de voet. Hiermee onderscheidt de monk strap schoen zich van de traditionele veterschoen. De monk strap schoenen vinden hun oorsprong in het klooster, bij de monniken. Deze liepen van origine alleen op sandalen en slippers, maar na een tijdje kregen zij toch behoefte aan meer bescherming voor hun voeten. Zij plaatsten een 'monk strap' over hun sandalen  en zo ontstonden de schoenen die wij vandaag de dag monk strap schoenen of 'monks' noemen. En je raadt het al, de naam 'monks' dankt deze schoen aan de bedenkers ervan - de monniken. Tegenwoordig zien we de monk strap schoenen overal. Vooral de double monk strap schoenen zijn helemaal hip and happening. Zowel in combinatie met een pantalon als met een spijkerbroek doen de monk strap schoenen het goed. Deze schoenen kun je zowel formeel als casual dragen, een eigenschap die vrij uniek is voor schoenen.

null

Single monk strap vs. double monk strap

De single monk strap schoen was de eerste nette herenschoen met een gesp in plaats van veters. Hieruit vloeide later een nieuwe variant voort: de double monk strap schoenDouble monk strap schoenen werden al snel razend populair en designers hebben inmiddels eindeloos veel varianten van deze schoen ontworpen. De double monk strap schoenen zijn dan ook niet meer weg te denken uit het hedendaagse modebeeld.

Het verschil

Het grote verschil tussen de single en double monk strap schoenen is -je raadt het al- het aantal straps. De double monk strap schoenen hebben twee straps en twee gespen, en zijn daarmee wat speelser dan de single monk strap schoenen, die één strap en één gesp hebben. Dankzij zijn speelse uitstraling is de double monk strap schoen erg veelzijdig en te dragen in combinatie met verschillende kledingstijlen en naar diverse gelegenheden.

Nonchalance

In mediterrane landen wordt de double monk strap soms gedragen met één gesp los. Ook in Nederland zien we dit momenteel regelmatig voorbij komen in het straatbeeld. Hiermee wil men, in combinatie met een casual outfit, de schoen wat meer nonchalance geven. Zo wordt met deze nette schoenen een nonchalante look gecreëerd. De double monk strap schoenen lenen zich hier goed voor, in tegenstelling tot de single monk strap schoenen. Omdat deze slechts één gesp hebben, creëer je dan een beetje hetzelfde beeld als wanneer je je veters niet strikt - dat wil je natuurlijk voorkomen.

De gesp

Van origine werd voor de monk strap schoenen een zadelgesp gebruikt. Inmiddels vind je de monk strap schoenen met gespen in allerlei verschillende vormen, materialen en kleuren. Wil je je outfit helemaal afmaken? Match dan de kleur van de schoengespen met bijvoorbeeld je riem of je manchetknopen! Ook de plaatsing van de gesp is belangrijk voor de look van de schoen. Bij de double monk strap schoenen kunnen de twee gespen op verschillende manieren op de schoen geplaatst worden. De gespen kunnen elk lichtjes een andere kant uit wijzen - de ene meer naar de hiel toe, de andere meer naar beneden, zodat een soort driehoek ontstaat. De gespen kunnen ook dezelfde kant uitwijzen, en daarop zijn ook weer verschillende variaties. Zo kunnen beide gespen naar beneden wijzen, maar ook meer richting de hiel van de voet. Welke plaatsing je het mooist vindt, is natuurlijk een kwestie van smaak. De diverse varianten geven de schoen elk een andere uitstraling.

null

Double monk strap schoenen - verschillende varianten

Dankzij de populariteit van de double monk strap schoenen zijn er eindeloos veel varianten van deze schoen te vinden. Verschillende materialen, kleuren en modellen. Elke variant heeft zijn eigen charme en eigenschappen.

null

Monk straps van leer onder een pak

Leer is een tijdloos materiaal en daarnaast is het ook nog eens erg vuilbestendig. Leren schoenen kunnen goed tegen alle weersomstandigheden en zijn makkelijk schoon te maken. Met de juiste verzorging kun je leren schoenen jaren mooi houden. Double monk strap schoenen van leer hebben een chique uitstraling. Ze zijn zeker zeer geschikt voor onder een pak, maar kunnen ook prima bij een wat meer casual look.

null

Monk straps suède onder een jeans

De suède monk strap schoenen kunnen eigenlijk altijd. Zowel onder een pak als onder een jeans doen deze schoenen het goed. De suède variant van de monk strap schoen heeft een wat minder formele uitstraling dan de lederen variant. Suède is echter wel een materiaal dat wat meer verzorging nodig heeft en wat minder vuilbestendig is ten opzichte van leer. Het is belangrijk om je suède schoenen goed te onderhouden, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Vocht kan bijvoorbeeld voor een suède schoen al snel funest zijn. Wanneer de regen met bakken uit de hemel komt, kan het daarom verstandiger zijn je suède monk strap schoenen in de kast te laten staan en een leren paar aan te trekken.

null

Monk straps brogue

Voor wie de double monk strap schoen nog wat te gewoontjes is, zijn er de double monk strap schoenen met een brogue afwerking. Deze variant is net wat gewaagder. Een brogue patroon op een lederen double monk strap schoen geeft deze schoen een luxe uitstraling en is daarom vooral geschikt voor een formele look. Bij de suède variant zorgt een brogue patroon juist voor een speels effect; dit is dan ook erg geschikt wanneer je een business casual uitstraling wilt creëren.

null

Monk strap boots

Naast de monk strap schoenen zijn er ook de monk strap boots. Deze zijn iets hoger dan de schoen en deze variant is er niet alleen met twee, maar ook met maar liefst drie gespen. De monk strap boots worden nog niet zoveel gezien als de schoenen, hoewel een paar leren monk strap boots het ook erg goed doet onder een pak.

De monk strap sneaker

Tegenwoordig verschijnt ook de double monk strap schoen met sneaker invloeden steeds vaker in het straatbeeld. Deze variant is veel nonchalanter en meer casual dan de originele double monk strap schoenen. De monk strap sneaker heeft vaak een compleet rubberen zool, soms met hak maar vaak ook zonder, waardoor de schoen een sportieve uitstraling krijgt. Deze schoen is dan ook niet geschikt om onder een pak te dragen, maar is wel erg mooi bij een casual look.

null

Blauw pak met suède double monk strap schoenen

Met deze outfit maak je zeker een goede indruk op je werk! Dit mooie, heldere blauwe pak wordt helemaal afgemaakt door de bruine suède double monk strap schoenen. De schoenen en de stropdas zijn dezelfde kleur, waardoor de outfit mooi één geheel vormt. Deze outfit is het bewijs dat ook de suède monks zeer geschikt zijn voor een formele look.

null

Jeans met suède double monks

De grijze suède double monk strap schoenen worden hier gecombineerd met een jeans, waardoor een casual look wordt gecreëerd. De grijze kleur van de schoenen komt mooi terug in het jasje, evenals de donkerblauwe kleur van de jeans en de blouse. Op een feestje steel je met deze outfit zeker de show!

Bruine lederen double monk strap schoenen met een jeans

Bij deze casual outfit is een paar bruine, lederen double monks gecombineerd met een jeans. Er is voor gekozen om geen sokken te dragen en de jeans iets op te rollen, zodat de enkel zichtbaar wordt. Bij een casual look met double monk strap schoenen kan dat prima, zoals je ziet! Het T-shirt is casual, maar de blazer zorgt ervoor dat de outfit toch erg stijlvol is. Een erg geschikte outfit voor een avondje uit met vrienden!

null

Double monk strap schoenen en sokken: do or don't?

De double monk strap schoenen gaan samen met bijna elke outfit. Maar hoe zit het nu eigenlijk met sokken? Draag je nu wel of geen sokken in deze schoenen? En zo ja, wat voor sokken dan? In principe kun je de double monk strap schoenen met of zonder sokken dragen. Dit is afhankelijk van de gelegenheid en wat je prettig vindt.

Draag je jouw double monk strap schoenen onder een pak naar een zakelijke bespreking? Dan zijn sokken gepaster. Kies voor de juiste kleur sokken in combinatie met je schoen en pak. Draag je zwarte schoenen? Kies dan voor zwarte sokken. Draag je bruine schoenen onder een blauw pak? Dan matchen grijze, zwarte of blauwe sokken hier goed bij. Als je een gewaagdere kleur schoenen draagt, zoals bijvoorbeeld burgundy, dan is het altijd veilig om de sokken te in de kleur van je pak te dragen.

(Bron)

Bij een wat meer casual look kun je de double monk strap schoenen zowel met als zonder sokken dragen. Bij mooi weer zijn monks zonder sokken erg mooi in combinatie met een opgerolde chino, zodat een stuk enkel zichtbaar is. Maar ook met sokken zijn de double monks prima te combineren met een casual outfit. Sterker nog: je kunt je outfit een knipoog geven door speelse sokken te dragen. Waar het bij een formele outfit meer gepast is om effen sokken te dragen, kun je bij een casual outfit gerust kiezen voor sokken met een opvallende kleur of een grappige print. Na het lezen van dit artikel ben je er hopelijk ook van overtuigd dat een paar double monk strap schoenen onmisbaar is in de schoenenkast van elke man. Deze populaire schoenen passen bij vrijwel elke outfit en zijn voor diverse gelegenheden geschikt. Zakelijk of casual, met een paar monks zit je altijd goed. Er is dus geen enkel excuus meer om geen double monk strap schoenen te dragen!