Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Stijlvol en praktisch: zo vind je jouw perfecte werktas (10 slimme tips)

Ken je dat? Dat je na vijf minuten graven in je tas ein-de-lijk je visitekaartjes hebt gevonden? Of dat je toch dat ene document in de hand moet dragen, omdat het niet in je tas past? Zou het niet fijn zijn als alles in je werktas past en je dit ook gemakkelijk weer in de tas zou kunnen terugvinden? Wat jij nodig hebt is de perfecte werktas. In dit artikel delen we tien tips die je kunnen helpen bij het vinden van de perfecte werktas.

Nu kan de zoektocht naar de perfecte tas lastig zijn. Het verschilt daarbij ook nog eens per persoon wat een fijne werktas is. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Aan de hand van deze tips is het voor iedereen mogelijk om de perfecte werktas te vinden. Door te bepalen wat jij belangrijk vindt, vind je zeker de juiste match.

In tien tips een stap dichter bij de perfecte werktas

 De tips in dit artikel helpen we je bij het vinden van je perfecte werktas. Het lijkt nu misschien alsof je door de bomen het bos niet meer ziet, maar na deze tips heb je een duidelijk beeld van je droomtas. We doorlopen daarbij de volgende drie stappen:

  • De belangrijkste eigenschappen van de tas;
  • De binnenkant van de tas;
  • De buitenkant van de tas.

Per stap geven we je tips over waar je aan kunt denken bij het vormen van een beeld van je droomtas. Hoe meer tips je leest, hoe dichter je bij je ideale werktas komt. Daarna zit er nog maar één ding op: die perfecte werktas vinden en ervan genieten.

Stap 1: De belangrijkste eigenschappen

Om te beginnen is het verstandig de belangrijkste eigenschappen van jouw toekomstige tas op papier te zetten. Zo weet je precies waar je jouw werktas voor gaat gebruiken en daarmee ook aan welke belangrijke voorwaarden de perfecte werktas voor jou moet voldoen.

Tip 1: Weet waarvoor je de tas gaat gebruiken

De eerste tip lijkt misschien een open deur, maar het is echt handig om voorafgaand aan je zoektocht te bedenken waarvoor je de tas gaat gebruiken. Zet eens op een rijtje wat er in je tas mee moet kunnen als je naar je werk gaat. Is dit niet meer dan je agenda, telefoon en wat pennen? Of neem je ook een laptop, verschillende mappen en opladers mee? Het aantal items en de grootte van deze items zullen uiteindelijk invloed hebben op je keuze. Dit geeft namelijk goed inzicht in de ideale afmetingen en indeling van je perfecte werktas.

Tip 2: Bedenk wat je belangrijkste vervoermiddel is

Hoe ga je naar je werk? Doe je dit lopend, op de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer? Je zult er misschien niet direct aan denken, maar de manier waarop je naar je werk gaat heeft wel degelijk invloed op de keuze voor je werktas. Als je bijvoorbeeld met de auto reist, maakt het niet altijd uit of je tas een groot draagcomfort heeft.Je zult de tas immers maar kleine afstanden dragen. Dit is anders wanneer je lopend of met het openbaar vervoer naar je werk gaat. Bij deze laatste twee mogelijkheden is het juist fijn een werktas te hebben die gemakkelijk draagt. Zo kies je in dit geval waarschijnlijk eerder voor een gemakkelijke draagband. Dan blijft de tas tijdens het lopen goed zitten, en verlies je de tas tijdens het haasten voor de trein niet. Op de fiets is het daarentegen juist weer handig als je je werktas op je rug kunt dragen of gemakkelijk onder je snelbinders kunt binden.

Tip 3: Niet te klein, maar ook niet te groot

Deze tip is een gevolg van dat wat je bij tip 1 hebt opgeschreven. De verschillende items die je mee wilt nemen zullen een tas namelijk snel te klein of te groot maken. Een overvolle tas zorgt ervoor dat je je spullen niet gemakkelijk kunt vinden. Ook staat een volgepropte tas niet altijd even professioneel. Een te grote tas kan daarentegen het vinden van spullen ook bemoeilijken. Zeker wanneer je maar enkele items meeneemt. Kijk eens wat voor jou een ideale maat zou zijn en houd deze in het achterhoofd. Zo heb je al een goede basis voor je zoektocht naar de perfecte werktas.

Stap 2: De binnenkant van de tas

Als je weet wat je mee wilt nemen en wat ongeveer het formaat van je tas moet zijn, is het tijd om naar de gewenste binnenkant te kijken. Er zijn vele opties, maar door je wensen op een rijtje te zetten kom je vanzelf tot dé binnenkant.

Tip 4: De indeling is de key

Het uiterlijk van de perfecte werktas, waar we zo verder op ingaan, is belangrijk voor wat je ermee wilt uitstralen (en wat je gewoonweg mooi vindt). De indeling van de tas zorgt voor het praktisch nut van de tas. Doordat je weet waarvoor je je werktas wilt gebruiken, kun je de indeling hier goed op laten aansluiten. Denk daarbij aan extra vakken voor uw telefoon, pennen, portemonnee en opladers. Maar vergeet ook je make-up, zakdoekjes en nagelknippertje niet. Wij zijn dol op veel verschillende vakken, zodat alles een eigen plekje krijgt. Terwijl sommigen het liefst alles in één groot vak bij elkaar hebben. Wat is jouw favoriete indeling?

Tip 5: Je nieuwe vriend is de inner-bag

Naast handige vakken, kun je ook voor een inner-bag kiezen. Dit is een zogenaamde binnentas die je los in je werktas kunt stoppen. Binnentassen zijn uitermate handig wanneer je vaak van tas wisselt. In deze tas kun je namelijk de spullen stoppen die je altijd nodig hebt. Zo hevel je gemakkelijk je make-up, pennen, oplader, visitekaartjes en agenda van je handtas over naar je werktas en andersom. Een gegarandeerd succes, want je zult niet snel iets vergeten of kwijtraken. Daarbij creëert de binnentas overzicht. Ook wanneer de indeling van de, anders perfecte, werktas niet helemaal naar je smaak is, kun je toch voor voldoende opbergruimte zorgen met de binnentas. Zo wordt iedere tas in een handomdraai superhandig.

Stap 3: De buitenkant van de tas

Van de belangrijkste eigenschappen, naar de binnenkant en nu naar de buitenkant. De perfecte werktas krijgt steeds meer vorm. Hieronder vind je tips over hoe je de buitenkant van je werktas bij je behoeften kunt laten aansluiten.

Tip 6: Let op het materiaal van je tas

Allereerst de tip om niet alleen naar het mooie, maar ook naar het praktische van bepaalde materiaalkeuzes te kijken. Draag je jouw werktas bijvoorbeeld veel en krijgt de tas veel te verduren? Dan is het verstandig te kiezen voor een stevig materiaal. Een van onze favoriete materialen voor de perfecte werktas is om die reden leer. Leer is namelijk niet alleen erg mooi en stijlvol, maar ook stevig en kan goed tegen een stootje. Daar komt bij dat leer door gebruik ook steeds mooier wordt. Mocht je liever geen echt lederen tas dragen, dan kun je ook voor kunstleder of ander stevig materiaal kiezen. Het kan echter ook zijn dat je werktas helemaal niet zo stevig hoeft te zijn. Dan heb je voldoende keuze! Er zijn immers talloze stoffen en materialen waarvan je werktas in dat geval gemaakt kan zijn.

Tip 7: Vergeet de vorm van de tas niet

Natuurlijk wil je dat je werktas naast praktisch ook gewoon mooi en stijlvol is. Zeker wanneer je veel zakenrelaties ontmoet, is het vaak wenselijk om een representatieve werktas te dragen. Een van de eigenschappen waar je op kunt letten, is de vorm van de tas. Voor welke vorm je kiest is aan jou, maar een tip is om bij de keuze te letten op je kledingstijl. Door hier rekening mee te houden, zorg je ervoor dat de werktas mooi aansluit bij je complete look. Draag je bijvoorbeeld vaak maatpakken voor vrouwen of mantelpakjes, dan past hier beter een strak vormgegeven tas bij dan een ronde tas. Ook je functie of de branche waarin je actief bent, kan hier invloed op hebben.

Tip 8: Een egale kleur als basis

Vrouwen hebben vaak meer dan één handtas, maar van een goede werktas is in de meeste gevallen maar één exemplaar in de kast te vinden. Doordat je dezelfde werktas vaak mee zult nemen, is het handig deze in een effen kleur aan te schaffen. Een bruine of zwarte tas past bijvoorbeeld bij de meeste outfits. Zo zorg je ervoor dat wat je ook draagt, je zonder problemen je werktas erbij kunt dragen. Op die manier wordt je werktas een makkelijk te combineren accessoire. Je kunt er echter ook voor kiezen extra op te vallen en voor een mooie gekleurde werktas te gaan.

Tip 9: Match de stijl van je tas met je kledingstijl

Het is al een aantal keer voorbijgekomen, maar we benoemen het toch nog als een extra tip: match de tas met je kledingstijl. Heb je bijvoorbeeld een klassieke stijl of houd je juist van strak? Laat je persoonlijke stijl terugkomen in je werktas. Het gevolg is een prachtige match en je werktas is je nieuwe favoriete modeaccessoire. Daarbij is het altijd goed te onthouden wat je wilt uitstralen. Soms is het prettig om door de keuze van je outfit (én tas) te laten zien dat je professioneel bent. Daarbij kan een goede werktas je net dat beetje extra zelfvertrouwen geven. Niet alleen door het uiterlijk van de tas, maar ook doordat deze alles in zich heeft wat je nodig hebt.

Tip 10: Vergeet het draagcomfort niet

De perfecte werktas ziet er tot slot niet alleen goed uit of heeft de juiste indeling. Je wilt natuurlijk ook dat het dragen van de tas comfortabel is. Het is daarom altijd goed om de tas even te ‘passen’. Doe de tas even om je schouder en kijk hoe deze zit. Zijn de schouderbanden lang genoeg en zorgen ze ervoor dat je tas goed op zijn plek blijft zitten? Als je veel meeneemt in je werktas, kan het comfortabel zijn om voor extra brede draagbanden te kiezen. Deze verspreiden het gewicht en maken dat je de tas gemakkelijker kunt dragen. Ook het aantal mogelijkheden waarop je de tas kunt dragen, kan interessant zijn. Een draagband over de schouder of een extra lange band zodat je hem schuin kunt dragen, zijn mooie extra’s. Daarnaast kan het gewenst zijn de tas ook aan een hengels in de hand te kunnen dragen, zonder dat deze daarbij over de grond sleept.

Heb je bij alle tips je eigen wensen op een rijtje gezet? Dan weet je nu precies wat voor jou de perfecte werktas is! Nu rest je niets anders dan het starten van de zoektocht naar de door jou omschreven tas. Neem je wensenlijstje mee en je vindt gegarandeerd jouw ideale werktas.