Skip to content
Vrouw in geel damespak met zwarte enkellaarsjes
Ga terug

De leukste kantoor schoenen voor dames

Stijlvol naar je werk. Wie wil dat nu niet? Dat je een kantoordag hebt gepland wil namelijk niet zeggen, dat je concessies moet doen wat betreft je outfit. Juist niet. Er gaat een wereld voor je open op modegebied als je eenmaal de smaak te pakken hebt van de beste kantooroutfits samenstellen. Ter inspiratie nemen we je vandaag mee naar het land dat kantoormode heet. Hier lees je meer over stijlvolle combinaties én de leukste kantoorschoenen voor dames.

De leukste kantoor schoenen voor dames

Wanneer je denkt dat alleen pumps kantoorwaardig zijn om te dragen, dan kunnen we je direct vertellen dat er veel meer te ‘halen’ valt. Er zijn gelukkig een heleboel leuke schoenensoorten die goed combineren met items die geschikt zijn om te dragen naar kantoor. We laten ze allemaal voorbijkomen en geven je ook wat stijltips. En nu snel al die thuiswerkdagen omturnen in kantoordagen.

Vrouw in beige jasje, roze broek en sneakers

Sneakers

Laten we maar meteen met een type beginnen waar je misschien niet direct aan denkt als we het over kantooroutfits hebben. Maar je weet dat sneakers volledig geïntegreerd zijn in onze schoenenkasten en intussen geschikt zijn voor -bijna- alle soorten gelegenheden die je kunt bedenken. Zo ook om naar kantoor te dragen. Een paar sneakers doet prima dienst als kantoor schoenen voor dames wanneer je hem smart casual draagt. Hoe ziet dat er dan uit als je deze stijl vertaalt naar een outfit? Wij komen met tips.

· Kies voor een paar witte of grijze sneakers als je een zakelijk en toch sportief tintje aan je outfit wilt toevoegen. Sneakers in felle kleuren, met glitters of allerlei strikjes en ritsen en riempjes zijn minder geschikt. Keep it simple is het advies.

· Draag je graag een vrouwenpak naar kantoor? Leuk! En combineer zo’n smart casual vrouwenpak vooral met een paar chique sneakers. De truc is om óf een paar sneakers te dragen in een neutrale kleur onder een vrouwenpak in een (ietwat) opvallende kleur. Óf een vrouwenpak in een neutrale kleur te combineren met nette sneakers in een felle(re) kleur. Dus ga voor een zachtgroen broekpak met beige sneakers eronder of kies voor een zwart broekpak met roze sneakers bijvoorbeeld.

· Sneakers onder een rok of jurk is een geliefde combinatie. Speciaal voor de stijlvolle en sportieve vrouw is het matchen van (maxi)jurk of flowy (midi)rok een echte aanwinst voor de kantoorgarderobe.

Mocassins, veterschoenen en ballerina’s

Het bovenstaande rijtje laat zich ook wel omschrijven als platte schoenen zonder hak. Platte schoenen zijn ten eerste super comfortabel en ten tweede creëer je er in een handomdraai een zakelijk look mee. Ballerina’s en mocassins staan verzorgd en zakelijk onder een nette jurk of zwierige rok. Draag je je toch liever een broekpak? Wat dacht je van Engelse brogues speciaal voor dames? Deze klassieke schoenen, tegenwoordig verkrijgbaar in een modern en stijlvol jasje, zorgen voor een flinke knipoog in je kantooroutfit. Maar bovenal straal je met een paar moderne veterschoenen, zoals brogues, heel veel kracht en zelfverzekerdheid uit. Missie geslaagd!

 

Vrouw in blauwe blouse, gele broek en zwart met gouden mocassins

Pumps

We kunnen en we willen niet om de pumps heen. Want pumps geven een outfit een directe updrade naar kantooroutfit. Een pump is stijlvol, een echte powerschoen. Wanneer je pumps op de juiste manier combineert, geven ze je een krachtige uitstraling. En soms heb je dat nodig. Dan kan je outfit je net van dat laatste beetje zelfvertrouwen voorzien dat je goed kunt gebruiken, omdat er een belangrijke meeting of presentatie op de planning staat. Dus draag je pumps. Maar in combinatie met wat? Met wat niet, antwoorden wij daarop. Pumps zijn namelijk op vele manieren te combineren. Voor wat betreft onze tips verwijzen we je terug naar de sneakertips. Vervang ‘sneakers’ met ‘pumps’ en je hebt jouw super vrouwelijke zakelijke outfit te pakken. Voor het gemak zetten we een en ander nog even voor je op een rijtje.

· Kies voor stijlvolle en kwalitatieve pumps zonder al te veel poespas. Maak een statement met een paar pumps dat klasse uitstraalt. Een merk dat bekend staat om het maken van duurzame pumps, is het Duitse merk Peter Kaiser. Dit schoenenmerk maakt als sinds jaar en dag modieuze pumps. Neem er vooral een kijkje.

· Een broekpak wordt van een beetje extra pit voorzien wanneer je er een paar pumps onder draagt. Ook hier geldt de regel: neutraal broekpak, opvallende pumps. Opvallend broekpak, neutrale pumps. Je pakt dus oftewel uit qua kleding, oftewel qua schoenen.

· Heel vrouwelijk en zakelijk staan je nieuwe pumps onder een jurk of rok. Draag erboven een blouse of nette top en vergeet je leren kantoortas niet.

Enkellaarsjes

Ben jij niet van de killer heels? Geen probleem, want er zijn ook een heleboel schoenen met een lagere hak. Enkellaarsjes bijvoorbeeld, maar ook pumps met een lagere hak. Schoenen met een lagere hak doen wel iets voor je lengte, geven je silhouet een oppepper en lopen toch heel erg comfortabel. Ook staan ze prachtig onder diverse outfits. Dat zijn wel een heleboel voordelen! Met name enkellaarsjes met een blokhak staan erg chic onder bijvoorbeeld een geruite pantalon. Jouw pumps met lage hak draag je onder een broekpak. Let op de balans. Kies voor een opvallende outfit en houd het qua schoenen wat rustiger of andersom.

Vrouw in blauw pak en roze enkellaarsjes

Do’s en don’ts schoenen voor kantoor dames

Er is inderdaad een aantal punten waar je op kunt letten wanneer je je zakelijke outfit gaat samenstellen. Voor het gemak zetten wij de do’s en don’ts op een rijtje.

Do’s

· Een kantooroutfit mag een mooie combinatie van zakelijk en modieus zijn. Daarom raden we je aan om met 1 item de blits te maken en niet meer. Kies dus bijvoorbeeld voor een opvallende top en houd de rest van je outfit inclusief schoenen wat rustiger.

· Een beetje variatie of een speelse twist voeg je toe door te kiezen voor mooie accessoires. Maak jouw outfit compleet door een bijpassende tas te dragen, een fraai paar oorbellen of subtiele ketting.

· Dat jouw kantooroutfit niet zomaar een bijeengeraapte combinatie is, blijkt uit de tas-riem-schoenen regel die jij zorgvuldig hebt toegepast. Als deze 3 items met elkaar matchen, dan zie jij er 100 procent kantoorproof uit.

· Draag altijd een panty of pantykousjes -afhankelijk van de outfit-. De panty is minimaal 30 denier. Zie het als de make-up voor je benen. En ja, een panty draag je in principe ook in de zomer.

Don’ts

· Schoenen moeten vooral fijn zitten. Maar dat betekent niet dat je je favoriete slippers of sandalen draagt naar kantoor. Kies voor iets meer body door een paar pumps, mocassins, ballerina’s, veterschoenen, nette sneakers of enkellaarsjes onder je outfit aan te trekken.

· Die hooggehakte pumps staan inderdaad fantastisch onder je zakelijke outfit. Maar als je er eigenlijk niet lekker op loopt, trek ze dan vooral niet aan. Beter is het om dan te kiezen voor een exemplaar met een lagere hak. Want een schoen waar je je comfortabel in voelt, doet veel meer voor je verschijning dan een paar dat je veel energie kost.

Witte tas

Welke damesschoenen voor kantoor kies jij?

Naar kantoor gaan wil niet zeggen, dat je er niet flitsend uit kunt zien. Er zijn meer dan genoeg smaken kantoorschoenen waar je uit kunt kiezen. Worden het high heels? Schoenen met subtiele hakken? Sportieve en verzorgde sneakers? Of toch die platte schoenen in de vorm van veterschoenen, mocassins of ballerina’s. Het is helemaal aan jou waar jij je het fijnst in voelt. Fijne (werk)dag!