Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Dit is waarom comfortabele slippers voor dames dé trend in schoenenland zijn!

Badslippers… U draagt ze waarschijnlijk vooral onder de douche. Tenminste, dat deed u, want badslippers zijn inmiddels een echte modetrend geworden. Comfortabele damesslippers zijn dan ook allang niet meer alleen bestemd voor in de badkamer.

Dat is maar goed ook, want veel comfortabele slippers voor dames hebben zo’n uniek uiterlijk, dat het zonde zou zijn om deze te verstoppen en dag in dag uit kletsnat te laten worden.

Welke weg comfortabele slippers voor dames hebben bewandeld, wordt duidelijk in dit artikel!

 

Comfortabele slippers voor dames ontleed

Twee kenmerken zijn er nodig om van een slipper een slipper te maken. In de eerste plaats moet de schoen instapklaar zijn en daarnaast moet deze voorzien zijn van de kenmerkende horizontale band die over de wreef van uw voet loopt.

Naast deze twee kenmerken zijn er echter nog tal van onderdelen die de slipper maken tot de schoenen die ze zijn.

Wij zijn de schoenenkast ingedoken en hebben hier verschillende slippers uit opgedoken, zodat we u meer kunnen vertellen over de trend van comfortabele damesslippers.

We bespreken overigens niet alleen de trend van comfortabele slippers voor dames, maar we vertellen u ook over verschillende trends binnen de trend van comfortabele slippers voor dames. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren, prints en versieringen.

 

1. Kleur en print

Gaat uw voorkeur uit naar een rustige kleur slipper of wilt u juist een slipper met drukke, zomerse print? Het kan allemaal! De trends laten namelijk zowel rustige en neutrale als opvallende en bijzondere slippers zien.

Effen en rustig

De comfortabele damesslippers van Calvin Klein zijn er in drie effen kleuren, namelijk zwart, roze en wit. Het uiterlijk van deze slippers heeft nog het meeste weg van de klassieke badslippers zoals we die van vroeger kennen. En ook voor het type materiaal is een traditionele keuze gemaakt. De slippers bestaan namelijk in hun geheel uit rubber.

Doordat de drie slippers van Calvin Klein een neutrale kleur hebben, kunt u deze prima dragen onder een zomerse outfit. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze comfortabele damesslippers in combinatie met een zomerse jurk of een mooie spijkerrok? En ook met een mooie jeans bent u in staat om deze damesslippers te dragen als een echte trendsetter.

Een zomerse print

Naast de effen trend is ook een print op slippers niet uit het modebeeld weg te denken. Zeker niet als het om een zomerse print gaat, zoals bij de comfortabele damesslippers van Ted Baker het geval is. Zowel de band die over uw wreef loopt als het voetbed zijn voorzien van een prachtige bloemen- en vogelprint.

Om de heldere kleuren die zijn gebruikt in deze print extra te accentueren, kunt u deze slippers het best combineren met een outfit waar veel groen in zit. Denk bijvoorbeeld aan een mooie jurk of top met bloemen- of bladerenprint. En als u goed zoekt, vindt u misschien wel een kledingstuk waar eenzelfde soort vogel op staat. Dat maakt het plaatje natuurlijk helemaal kloppend en compleet.

2. Hak of zool

Naast de kleur en de print wordt het uiterlijk van trendy comfortabele damesslippers natuurlijk ook bepaald door de hak of de zool. Links ziet u prachtige zwarte damesslippers van het toonaangevende merk Pertini. Deze slippers hebben een witte plateauzool van 3,5 centimeter die zich kenmerkt door een gekarteld profiel, waardoor een stevige grip ontstaat. Op de band die over uw wreef loopt zijn steentjes en kralen aangebracht, waardoor deze slippers een chic tintje krijgen.

Wilt u een nog hogere hak, dan zijn de comfortabele damesslippers aan de rechterzijde misschien meer uw smaak. Deze slippers van het merk UGG hebben een rubberen plateauzool van ruim 4 centimeter. De lichtroze band is gemaakt van suède en in een grote, fluffy strik gedraaid, waardoor ook deze slippers een chique twist krijgen.

3. Trends binnen de trends

Als het op schoenen aankomt dan lopen er vaak verschillende trends parallel aan elkaar. Het gebeurt echter ook wel eens dat ontwerpers verschillende trends weten te combineren in één schoen. Zo ook bij comfortabele slippers voor dames.

De slippers an sich zijn immers al een trend, maar er zijn verschillende modellen waarop nog een aanvullende trend te zien is. Wat dacht u bijvoorbeeld van badslippers met een metallic look, badslippers met stof, badslippers met een dierenprint en badslippers die hun inspiratie van zomerse espadrilles halen?

We nemen het met u door.

 

Fake fur en andere stoffen

Bont hoort wat ons betreft niet thuis bij hippe comfortabele damesslippers. Zachte stoffen zoals bont echter wel. De badslippers krijgen hierdoor niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar ze zijn ook extra zacht, waardoor ze nóg comfortabeler worden. Materialen waarmee dit bewerkstelligd kan worden zijn onder andere wol en ponyhair. Wilt u dat uw comfortabele damesslippers extra opvallen, combineer dan bijvoorbeeld de lichte slippers met een donkere outfit. Wilt u echter juist dat uw slippers opgaan in het geheel, dan is een match tussen licht en donker in uw slippers en uw outfit perfect! Donkere slippers bij een donkere outfit en lichte slippers bij een lichte outfit dus.

Inspiratie van die andere zomerschoen

Comfortabele badslippers zijn niet de enige schoenen die aankomende zomer helemaal hip zijn. Ook espadrilles zijn erg modieus. De natuurlijke kleuren van deze slippers zorgen ervoor dat u ze op uiteenlopende manieren kunt combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een rustige outfit, maar ook voor een hele opvallende en kleurrijke outfit. Door de basic kleur van de schoenen ontstaat zo toch een mooie balans en een echte eenheid. Maximaal comfort zonder afbreuk te doen aan uw stijlvolle look… U doet het met de comfortabele damesslippers die we in dit artikel besproken hebben. Voor welke slippers u ook gaat, draag ze niet in de badkamer. Daar zijn ze immers veel te fashionable voor. Deze badslippers mogen gezien worden!