Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Beauties van warmhouders en 10 tips voor warme voeten

De winter is nu echt begonnen en dat betekent meer kans op: vrieskou, buiten wandelen, sneeuw, gezellig samen -binnen of buiten- bij een vuurtje zitten, warme chocomel, dikke jassen, wollen truien, schaatsen en helaas ook vaak: koude voeten. Een lastige kwaal, want een echt behaaglijk gevoel ontstaat pas wanneer de voeten aangenaam warm zijn. Wist je dat een derde van alle vrouwen het hele jaar door last heeft van koude voeten? Gelukkig is er wel wat te doen aan dit kille kwaaltje. Wij hebben maar liefst tien tips voor je gevonden waarmee je gegarandeerd warme voeten krijgt én houdt. En aangezien één van de tips goede schoenen betreft, mag een selectie van de mooiste warmhouders op schoenengebied niet ontbreken. Deze beauties van booties zorgen voor een instant warm gevoel!

Koude voeten, kwestie van doorbloeding

Koude voeten: hoe kan het dat sommige mensen er nooit last van hebben, terwijl bij anderen zelfs de dikste wollen sokken niet helpen? Het antwoord ligt in een goede doorbloeding. Via de slagaderen pompt het hart bloed met zuurstof door het hele lichaam, ook naar de handen en voeten. Wanneer het koud is, wordt de doorbloeding trager. De bloedvaten in de huid trekken samen om zo min mogelijk warmte te laten ontsnappen. Soms is deze samentrekking zo sterk dat het de doorbloeding, bijvoorbeeld naar de voeten, sterk vermindert. Met als gevolg: koude voeten!

De sleutel tot het krijgen van warme voeten, ligt dan ook voor een groot deel bij het zorgen voor een goede doorbloeding. Andere factoren die invloed kunnen hebben op de lichaamstemperatuur zijn: een schommelende hormoonspiegel en de verhouding vet en spiermassa in een lichaam. Spieren produceren immers meer warmte. Mannen hebben in het algemeen minder te maken met schommelende hormonen en beschikken vaker over meer spiermassa dan vrouwen. Dit verklaart deels waarom vrouwen vaker dan mannen last hebben van koude voeten. Genoeg reden dus om je voeten te verwennen met een extra paar warme schoenen! Naast de vier paar stijlvolle warme boots die speciaal hiervoor geselecteerd zijn, delen we eerst graag onze tips voor warme voeten met je. Op naar een heerlijk warme winter!

10 tips voor het krijgen én houden van warme voeten

Tip 1: These boots are made for walking

Met stip op nummer één in dit rijtje staat: bewegen. Niets stimuleert de doorbloeding van je voeten zo goed als voldoende lichaamsbeweging. Dus kies vaker de fiets, ga tijdens de lunchpauze dat blokje om met die gezellige collega, of haal dat ene pak melk bij de supermarkt even wandelend. Heb je meteen een goede reden om je nieuwe boots aan te trekken, dat wandelt warm én stylish verantwoord.

Tip 2: Warm, koud, warm, koud

Wat ook helpt bij het stimuleren van een goede bloedsomloop, is het vernauwen en vervolgens verwijden van de bloedvaten met behulp van wisselbaden. Dit houdt in dat je je voeten eerst drie minuten in een warm voetbad houdt en daarna een aantal seconden in een koud voetbad. Dit herhaal je zo’n zes tot acht keer waarna je afsluit met het koude voetbad. Daarna droog je je voeten goed af en trek je direct warme sokken aan. Je voeten zullen heerlijk warm aanvoelen én warm blijven!

Tip 3: Wrijf je voeten warm

Een alternatief voor het nemen van een wisselbad, is het tijdens het douchen warm wrijven van je voeten met behulp van een scrubhandschoen. Met het masseren van je voeten, stimuleer je de doorbloeding. Bijkomend voordeel: je voeten voelen na afloop behalve warm ook nog eens super zacht. In dezelfde categorie valt de voetmassage. Daarbij zorgt de massageolie voor een extra isolerend laagje dat je voeten nog langer warm houdt.

Tip 4: Insmeren met vaseline

Je houdt je voeten langer warm door ze in te smeren met een laagje vaseline. Na het insmeren trek je er direct een paar warme sokken over aan. De isolerende werking van de vaseline zorgt ervoor dat je voeten hun warmte langer vasthouden.

Tip 5: Geen benen over elkaar

We weten allemaal dat we er spataderen van krijgen, maar voor velen onder ons is het een lastige gewoonte om te doorbreken: met de benen over elkaar zitten. Deze houding is funest voor de doorbloeding van de benen en voeten. Niet meer doen dus, maar gewoon naast elkaar die benen. Net zo vrouwelijk, en een goede manier om warme voeten te houden én spataderen te voorkomen.

Tip 6: Een dagje sauna doet wonderen

Deze tip is de grote broer van tip 2: af en toe een dagje sauna stimuleert de doorbloeding van je hele lichaam. Daar hebben ook je voeten baat bij!

Tip 7: Kersenpitkussen

Niets is zo lastig als in slaap willen vallen met koude voeten. Met behulp van een verwarmd kersenpitkussen zorg je ervoor dat je voeten een warm plekje in bed vinden.   

Tip 8: Wollen sokken

Wol heeft de fijne eigenschap dat het warmte perfect weet vast te houden. Dikke warme sokken kunnen je thuis daarom prima helpen aan aangenaam warme voeten. Gelukkig zijn er ook dunnere wollen sokken verkrijgbaar die je met een gerust hart buitenshuis kunt dragen.

Tip: 9: Warme zooltjes

Wil je je schoenen een echte warmte-oppepper geven? Vervang de zolen van je schoenen dan voor een inlegzool van lams- of schapenvacht. Deze vacht heeft een isolerende, ademende en vochtabsorberende werking. Ook zooltjes van fleece houden je voeten aangenaam op temperatuur.

Tip 10: Goede schoenen!

Natuurlijk mag in dit rijtje met tips een paar warme schoenen niet ontbreken. Goede schoenen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals echt leer en voorzien van de juiste binnenvoering, houden je voeten zelfs in de koudste omstandigheden warm.

Vier boots waar we het warm van krijgen

Uiteraard willen we in de winter warme schoenen, maar het oog wil ook wat. Daarom hebben we een aantal boots geselecteerd waar ons modehart sneller van gaat kloppen. Dit is vier keer de winterboot op zijn best!

null

Classic Short van UGG

Hij is niet meer uit het straatbeeld weg te denken en inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker onder de winterboots: de beroemde enkelhoge suède Classic Short van UGG. De Classic Short is er in verschillende kleurvarianten, maar deze uitvoering in trendkleur cognac vinden wij wel bijzonder mooi. De suède buitenkant van deze iconische laars is voorbehandeld met vlek- en waterafstotende middelen, zo blijft de prachtige kleur nog langer behouden. Ook is deze UGG laars voorzien van de welbekende voering van schaapswol die je voeten heerlijk warm houdt. Verder biedt de rubberen Treadlite by UGG™-zool extra demping en zorgt het grove profiel voor een stevige grip. Sta je op het punt om een Classic Short aan je schoenenverzameling toe te voegen? Dan vormt deze cognackleurige variant de perfecte aanvulling. Het warme cognac is winters en combineert goed met andere najaarskleuren zoals oker, wijnrood, donkerblauw en bosgroen. Met deze laars loop je er nu en in de aankomende jaren warm en stijlvol bij!

De classic short en andere enkellaarsjes van UGG

Item 1 of 5
null

Leopard print bootie van Blackstone

Trendy kwaliteitsschoenen met een hoog draagcomfort, daar heeft het Nederlandse merk Blackstone patent op. Blackstone schoenen zijn te herkennen aan hun eenvoudige design, voorzien van een robuust randje. Zo ook deze damesbootie in ponyhair. De damesschoen model SI80 met ronde neus is uitgevoerd in een never out of style leopard print. De luipaardprint geeft de bergbootie een luxueuze uitstraling. Goudkleurige bergsluitingen versterken dit effect en voegen een tikje glamour toe. Behalve over een trendy uiterlijk beschikt deze damesschoen over verschillende andere handige kwaliteiten. Zo maakt de binnenvoering van imitatievacht deze laars zacht en warm aan de voeten. Daarnaast zorgt de robuuste zwarte rubberen zool met grof profiel voor grip in alle weersomstandigheden. Deze elegante winterboot bezorgt je warme voeten en een stijlvolle look. Wij zeggen: hebben!

Bekijk meer schoenen van Blackstone
null

Bergbootie met trendy zool van Toral

De kernwoorden die horen bij Toral zijn 'eigenzinnig' en 'vernieuwend'. Dit Spaanse label komt ieder seizoen met een nieuwe dynamische collectie van de meest uiteenlopende schoenen. Van chunky sneakers tot hoge laarzen in City Western of stoere bergboots: ieder model is uniek en te herkennen aan de typische Toral-stijl. Zoals deze bergbootie met ronde neus, uitgevoerd in cognac en voorzien van fraaie accenten waaronder de rode veters en de tong en schacht van imitatiebont. De finishing touch die van deze boot een échte eyecatcher maakt, is de beige elegante vier centimeter dikke rubberen zool. Uiteraard is ook deze geweldige bootie voorzien van een warme binnenvoering van vacht. Kortom: de Toral bergboot bezorgt zowel de voeten als menig fashionista-hart een uitermate warm gevoel! 

Mooie winterboots van Toral

Item 1 of 5
null

Bruine enkellaars met vacht van Mace

Ben je op zoek naar schoenen met een klassieke uitstraling, mooie afwerking én trendy twist dan vind je de schoenen van label Mace vast onweerstaanbaar. Mace maakt bij het vervaardigen van haar schoenen gebruik van echte kwaliteitsmaterialen en voorziet ieder model van goedgekozen details met een unieke uitstraling. Ook bij deze enkellaars met vacht uitgevoerd in bruin leer, zijn de accenten met zorg gekozen. Zo versterken de gouden gespen en elegante bruine rubberen loopzool de chique uitstraling van deze winterse boot. De bijpassende veters dienen vooral als stijlaccent: de binnenzijde van de enkellaars bevat een rits die deze eenvoudig aan- en uit te trekken maakt. Tenslotte heeft ook deze boot een heerlijk zacht en warm vachtje.

Meer enkellaarsjes van Mace

Item 1 of 5

(Hart)verwarmende boots

Met het delen van deze warme tips en een kleine selectie van heerlijke winterboots, staat niets een trendy en aangename winter nog in de weg. Zoals deze mooie warme damesschoenen laten zien, gaan warmte en comfort perfect samen met een stijlvol design. Dus laat de winter maar komen, onze schoenen zijn er klaar voor!

Weet jij al op welke warme boots je deze winter het liefst doorbrengt?

Laat het ons weten in je reactie!