Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

De perfecte outfit voor date night creëer je met deze schoenen onder een jurk

Of het nu gaat om een spannende eerste date of een romantisch uitje samen; er zijn van die avonden dat we graag een extra stralende acte de présence geven. In dat geval grijpen we vaak terug op het ideale kledingstuk voor een avondje uit: de jurk. Ook in de winter. Dat betekent in aanloop naar de date nog een snelle zoektocht naar the perfect dress. Hebben we deze eenmaal gevonden, dan rest slechts de vraag: welke schoenen passen hierbij? De platte variant of toch dat paar met duizelingwekkende hakken?

We lichten alvast een tipje van de sluier:

-Classy pumps: onder de galajurk

-Sporty sneakers: causal platte schoenen voor de actieve date

-Vrouwelijke enkellaarsjes: in zomer én winter

-Elegante laarzen: winters en warm

Deze schoenen passen perfect onder een jurk

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om klassieke (zwarte) pumps onder je jurk te dragen, maar er zijn veel meer leuke schoenen voor onder een jurk. Wat dacht je bijvoorbeeld van hippe sneakers, chique of juist stoere enkellaarsjes en op en top vrouwelijke laarzen? Iedere combinatie zorgt voor een andere uitstraling. Wat jouw favoriete combinatie is, hangt af van je smaak en van de gelegenheid. Een theatershow bijwonen op pumps is misschien gemakkelijker voor je, dan op diezelfde hoge hakken te moeten dansen tot in de late uurtjes. En naar de film gaan kan prima op sneakers, maar misschien niet naar een feest met spannende date en een dress code. Feit is dat een jurk heel veel kan hebben. Bijna iedere schoensoort matcht met een jurk en wij laten je in dit artikel zien wat er allemaal mogelijk is.

Welke schoenen onder een jurk? De klassieke pump!

We beginnen met de klassieker: jurk meets pump. Dit duo straalt één en al stijl uit. Maar ook de pump komt in verschillende gedaanten voor. Zo kennen we de zwarte suède pumps met spitse neus. Deze schoenen zijn elegant en eigentijds, waardoor ze voor veel gelegenheden geschikt zijn. Draag ze bijvoorbeeld onder een eenvoudige little black dress en je bent klaar voor een avond uit in stijl! Of wat dacht je van zilverkleurige blikvangers? Pumps uitgevoerd in zilverkleurige stof met glitters, geven iedere jurk nét dat beetje extra glamour. Combineer je zilverkleurige pumps met een aansluitende japon. Succes gegarandeerd! Houd je van iets meer pit? Kies dan voor een pump in een print. Zoals bijvoorbeeld een pump in snake print. Chic, modern en stijlvol. Zo'n pump staat heel classy onder een damespak. Kies voor een mooie bijpassende clutch en een paar subtiele sieraden om het geheel van een extra feestelijk tintje te voorzien.

Welke schoenen onder een jurk? De sportieve sneaker!

Een heel ander effect, maar minstens net zo leuk: is de combinatie jurk met sneakers. Nu denk je misschien: platte schoenen onder een jurk? Dat kan prima, mits je je er happy in voelt en de gelegenheid zich ervoor leent. Denk bij de combinatie platte schoen en jurk, dan bijvoorbeeld aan witte sneakers. Met witte sneakers kun je net als met zwarte pumps nooit verkeerd gaan. Voor een jonge en frisse look kun je witte sneakers combineren met een jurk in een vrolijke print. De combinatie jurk met sneaker is ideaal wanneer je een actieve date hebt, zoals het bezoeken van een escape room. Kies voor een casual jurk in een kleur, met een print of met ceintuur. Tegenwoordig is de keuze reuze wat betreft sneakers. Wit, zwart, glitter, goud, leer, nubuck, print, kleur, croco, plateauzool en ga zo maar door. Het belangsrijkste is dat jij je lekker voelt in de sneakers en dat ze goed passen bij je jurk. Probeer de kleuren van de sneaker terug te laten komen in de jurk of kies juist voor het color block effect.

Welke schoenen onder een jurk? Het veelzijdige enkellaarsje!

Het prettige aan het enkellaarsje is dat het geschikt is voor ieder seizoen. Herfst, winter, lente en zelfs zomer zijn geschikt voor dit type schoen. En dat komt goed uit. Want er zijn zoveel verschillende leuke enkellaarsjes, dat je alle seizoenen ook echt nodig hebt om ze te kunnen dragen. Daarnaast zijn er enorm veel verschillende modellen aan enkellaarsjes. Zo onderscheiden we de chique enkellaars, de stoere enkellaars, de biker boot, de city western enkellaars, de enkellaars met hak en zonder hak. En al deze typen beschikken over hun eigen charme; wat de combinatie met jurk er alleen maar interessanter op maakt. Ga op chic en trek je mooiste jurk aan met daaronder een puntige enkellaars met serieuze hak. Kies voor de stoere look en match je jurk met een paar Dr. Martens of een zwarte biker boot. Voor het toevoegen van de juiste dosis 'western' kies je voor een city western enkellaarsje. De jurk met city western look ziet er fris en out going uit.

Welke schoenen onder een jurk? De elegante laars!

Laarzen zijn dit seizoen helemaal terug van weggeweest. Ze waren er altijd wel, maar dit jaar zien we ze veelvuldig op de catwalks en op straat omdat het nu eenmaal hele fijne schoenen zijn. Ze houden niet alleen je onderbenen lekker warm; door het dragen van laarzen straal je power uit. Je ziet er gekleed uit en bent klaar om te shinen. Voor een date zijn laarzen ideaal. Ze staan vlot, chic, vrouwelijk en stijlvol. Wat betreft het type jurk kun je ook variëren. Zo is een korte jurk of rok mooi bij een overknee en is de jurk op kuitlengte weer een echte aanrader als je cowboy laarzen draagt.

Welke schoenen onder een jurk winter?

Een vraag die ons op dit moment nogal bezighoudt, is wat draag je onder een jurk in de winter? Je gaat natuurlijk voor de looks, maar wilt het ook niet koud krijgen. Draag een jurk gemaakt van dikker katoen of misschien zelfs gemaakt van wol. Trek daaronder een dikkere panty aan van minimaal 30 denier of een maillot. En dan de hamvraag: welke schoenen draag je onder een jurk in de winter? Voor iets meer warmte en comfort is het enkellaarsje zeer geschikt. Geef je de voorkeur aan iets stoerders? Trek dan je favoriete (schone) sneakers aan onder je jurk. Maar wil je zeker zijn van warme (onder)benen kies dan voor de laars. Met hak of zonder hak, met riempjes of zonder tierlantijtjes, met rits of een schacht van elastiek: de details zijn een kwestie van smaak.

Welke schoenen onder galajurk?

Zo nu en dan komt er een feest van dit kaliber voorbij: het gala. Maar wat voor schoenen draag je onder een galajurk? De combinatie galajurk en pump is en blijft een prachtige klassieker. En die eventueel pijnlijke voeten wil je er misschien best op de koop bij toe nemen. Maar daar is iets aan te doen gelukkig. Kies voor een inlegzooltje en je zult merken dat dit je voeten verlicht. Er bestaan standaardzooltjes, maar er bestaan ook plakkers die je op meer gerichte plekken kunt plakken, zoals aan de zijkant van je voeten of op de bal van je voet. Een andere goede tip is het tapen van de tenen. Het enige wat je nodig hebt is een rolletje tape -te vinden in de medische hoek van de drogisterij- en een schaar. Wat je doet is het volgende: tape je derde en vierde teen stevig in. Zorg dat je tape goed strak zit, maar waak ervoor dat het je tenen afknelt. Druk de tape goed aan en glijd in je pumps. Je zult merken dat de bal van je voet wordt ontzien, omdat de tape de zenuw ontlast die normaal gesproken de pijn veroorzaakt. Een gemakkelijke en goedkope oplossing!

Platte schoenen onder galajurk

Mochten pumps voor jou een echte no go zijn, maar wil je wel zo elegant mogelijk voor de dag komen in je galajurk, dan is er nog een alternatief. Je zou namelijk ook kunnen kiezen voor een paar ballerina's. Zorg er dan wel voor dat je jurk lang genoeg is, waardoor je de schoen eigenlijk niet ziet. Ballerina's met een spitse of juiste een ronde neus zitten lekker en zien er toch vrouwelijk uit vanwege hun slanke silhouet. Overigens is het dragen van laarzen onder een galajurk not done. Laarzen zijn vaak te grof en te zichtbaar onder een galajurk. Met zowel de pump als de ballerina sla je nooit de plank mis.

Schoenen onder een jurk: volop keus!

Dat een jurk ook in de winter gedragen mag worden, is één ding wat zeker is. Daten in de winter kan dan ook prima in een jurk. Tegenwoordig kan er mag er veel wat betreft het combineren van een jurk met schoenen. Zo is de klassieke combinatie 'jurk met pump' altijd een goede keus. Eenvoudig en toch supervrouwelijk. Draag jouw jurk met daaronder je favoriete pumps tijdens je date en voel je op en top vrouw. Het enkellaarsje met jurk is een verzorgde en casual combinatie die tijdens een date night geheel tot zijn recht komt. De sneaker-jurk outfit is lekker sportief en een tikje stoer. Ideaal wanneer je tijdens je (eerste) date iets actief gaat doen. Mocht je bewust willen kiezen voor warmte en comfort; draag dan een paar mooie laarzen onder een jurk. Laarzen geven een outfit de juiste klasse en houden je (onder)benen tijdens je date lekker warm. Met deze tips en combinaties wordt jouw romantisch avondje uit vast en zeker een succes!