Skip to content
Verschillende bruiloft schoenen in de kleuren roze en zwart
Maureen  - 
Ga terug

Welke schoenen draag je naar een bruiloft?

Ben jij uitgenodigd als gast op een bruiloft? Superleuk! Naast dat het natuurlijk een mooie, liefdevolle dag is, heb je tevens een goede reden om eens flink uit te pakken met je outfit. En die outfit is natuurlijk niet compleet zonder een paar bijpassende schoenen. Maar hoe kies je nu dat perfecte paar schoenen voor op een bruiloft? Wij geven je een aantal tips voor schoenen waar je volmondig JA tegen zegt. 

Bruiloft schoenen voor dames

De keuze voor de juiste bruiloftsschoenen begint natuurlijk bij de weersvoorspellingen van de grote dag. Trouwt het bruidspaar in de lente of wordt het een winterwedding? De trouwdatum kan bepalend zijn voor jouw keuze voor de perfecte bruiloft schoenen. Bij een winterwedding kies je waarschijnlijk eerder voor dichte schoenen, zoals mooie veterschoenen of enkellaarsjes. Op een zomerse dag, met temperaturen boven de 20 graden, heb je eerder een voorkeur voor mooie sandalen. Een schoen die qua temperatuur écht altijd kan, is de klassieke pump. Op een warme dag draag je deze met blote voeten, terwijl een panty uitkomst biedt in de wat koudere maanden. Pumps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende hakhoogten, zodat er altijd een pump is die bij je past. 

Ook mooi: blauwe bruiloft schoenen

Welke soort schoenen je wilt dragen naar de bruiloft waarvoor je uitgenodigd bent, ligt natuurlijk aan je eigen smaak, voorkeur en ook aan de outfit die je in gedachten hebt of al klaar hebt hangen. Als we een tip mogen geven: pumps zijn elegante schoenen, die iedere bruiloftsoutfit extra goed doet laten uitkomen. Pumps zijn er in vele soorten, maten en kleuren. De klassieke zwarte, of sexy rode pump worden hoog gewaardeerd. Maar nu zetten we de blauwe pump even in de schijnwerpers. Want blauw is een chique, zelfs koninklijke kleur. Blauw is een kleur die bij heel veel andere kleuren past. Denk bijvoorbeeld aan een jumpsuit in koel grijs, een lange rok in warm bruin of een cocktail dress in opvallend oranje, roze of rood. Blauw en groen kunnen trouwens ook een prachtig kleurenbeeld opleveren. Diep marineblauw vult diep grasgroen heel mooi aan en licht ijsblauw is helemaal in evenwicht met donker dennengroen bijvoorbeeld. Durf dus gerust te spelen met andere kleuren wanneer je kiest voor blauwe pumps als bruiloft schoenen dames.

De locatie

Ook de locatie kan bepalend zijn voor je keuze van de juiste bruiloft schoenen. Wordt het een bruiloft waarbij je vooral veel op straat zult lopen of viert the happy couple hun liefde op het strand? In dat laatste geval is de sfeer vaak ongedwongen en relaxed. Je kunt dus gemakkelijk kiezen voor een paar mooie platte sandalen of zelfs slippers. Vindt de bruiloft plaats in een oude historische stad met veel ongelijke bestratingen, zoals bijvoorbeeld kasseien? Dan doe je er goed aan om je naaldhakken te vervangen voor een stevigere hak. Een mooi alternatief is bijvoorbeeld de blokhak of de sleehak. 

Groep mensen op het strand

De perfecte damesschoenen voor een bruiloft

Een derde overweging die je kunt maken in de aanschaf van de perfecte bruiloft schoenen dames, is afhankelijk van het soort uitnodiging dat je hebt ontvangen. Ben je uitgenodigd voor het gehele dagprogramma of maak je je entree pas op het grote feest? Als je de gehele dag op de bruiloft aanwezig bent, is een paar comfortabele schoenen zeer belangrijk. Je wilt de pret natuurlijk niet laten drukken door een stel pijnlijke voeten. Als je nooit op hakken loopt, is de stap groot om dan de gehele dag op hakken te lopen. Dit is dan ook geen aanrader. 

Er zijn veel tips te vinden over hakken leren dragen. Een tip is bijvoorbeeld: draag een gelzooltje. Dit verzacht de druk op de bal van je voet, waardoor je minder pijn ervaart. Ben je nieuwsgierig naar andere tips? Lees dan het artikel: 'Dankzij deze 5 trucs loop je zonder pijn op hakken'.

Bruiloft schoenen plan B

Ongeacht welk paar je ook kiest, een tweede paar schoenen meenemen is geen overbodige luxe. Moe van de hele dag rondlopen op die hoge hakken? Ruil je killer heels tijdens het feest in voor een paar dansbare sneakers of andere platte schoenen, zoals bijvoorbeeld ballerina's. 

Onze zomerse favorieten

Heb je een bruiloft in de zomermaanden gepland staan? Dan laten we je graag een aantal schoenen zien die geschikt zijn voor de warme voorjaars- en zomerdagen. Laat je inspireren door deze vier pareltjes. 

Zwarte hooggehakte sandaal van Lina Locchi

We beginnen met de hooggehakte zwart suède sandalen van het merk Lina Locchi. Een schoen als deze is een ideale basic en daardoor goed te combineren onder allerlei outfits. Of je nu gaat voor een mooie top met daaronder een wijde pantalon of een sierlijk jurkje, deze schoen maakt je outfit helemaal af. Combineer de schoenen met een chique zwarte clutch.

Zwarte sandalen op een witte ondergrond

Blauwe sandaal met blokhak van Paul Green

Is de sandaal hierboven voor jou letterlijk iets te hoog gegrepen? Kies dan voor een exemplaar met een lagere hak, zoals deze van Paul Green in de kleur donkerblauw. Donkerblauw is een neutrale kleur, en laat zich gemakkelijk combineren met allerlei andere kleuren. Lak je nagels in een mooie opvallende kleur voor een zomers effect. 

Zwarte sandalen met een witte achtergrond

Lichtroze suède pump van Peter Kaiser

Kies je voor zachte pastelkleuren in je outfit? Dan is deze pump van Peter Kaiser met pied-de-poule hak wellicht een mooie aanvulling. De hakhoogte van deze pump bedraagt 4 centimeter, waardoor hij bestempeld kan worden als de ideale schoen voor een bruiloft. Bovendien is deze schoen, door de plus leest, geschikt voor dames met een wat bredere of vollere voet.

Beige sandalen op een witte ondergrond

Rode sandaal van Lamica

Zoals je inmiddels van ons weet, is rood een kleur die niet mag ontbreken in je schoenenkast. Loop je er, ook op een bruiloft, graag modieus bij? Dan is deze rode sandaal met blokhak van het merk Lamica misschien de ideale bruiloft schoen voor jou. 

Rode sandalen op een witte ondergrond

Comfort is alles

Naast een mooi uiterlijk, is het comfort van de schoen tijdens een bruiloft minstens zo belangrijk. Voel je je niet comfortabel op hoge hakken of ben je niet gewend om hierop te lopen? Doe dat dan vooral niet. Een bruiloft is een mooie dag waar je van begin tot eind van wil genieten. Op dat moment wil je niet bezig zijn met je outfit, de gedachten aan pijnlijke voeten of die nét iets te hoge hakken waar je je niet prettig in voelt. Luister dus vooral naar je gevoel en kies voor mooie, maar ook comfortabele schoenen. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Heb je je favoriete bruiloft schoenen dames gevonden? Dan doe je er goed aan om deze eerst thuis in te lopen. Begin met een korte tijd en bouw dit gedurende de dagen steeds meer op. Zo ben je er zeker van dat je je nieuwe schoenen goed hebt ingelopen voordat de grote dag aanbreekt. Nog meer tips over het inlopen van schoenen, vind je in het artikel 'Schoenen inlopen: dé 8 trucjes om je nieuwe pareltjes zo snel mogelijk pijnloos te kunnen dragen!'. 

Heb je je ideale schoenen voor op een bruiloft nog niet gevonden? Neem dan eens een kijkje in onze complete collectie pumps en sandalen.