TERUG

De familie

Verknocht aan Van den Assem: Chauffeur Nico Bresser werkt al zestien jaar voor Van den Assem

Geschreven door Dominique

Nico Bresser begon zestien jaar geleden als logistiek ‘manusje van alles’ bij het Rotterdamse familiebedrijf. De afgelopen vijf jaar zit hij dagelijks op de vrachtwagen om ‘zijn’ acht winkels te voorzien van nieuwe voorraad en verse collecties. Dat betekent vroeg uit de veren, hard werken en veel gezelligheid met collega’s. “Ik werk niet, ik hobby”, aldus een enthousiaste Nico.

Om 06.45 is Nico als eerste bij het magazijn. Hij draait de aanvullijsten op de computer uit en wacht op zijn collega’s die zijn bestellingen ‘lopen’. “Via ons systeem zien wij precies wat de winkels hebben verkocht en wat ze dus aan voorraad nodig hebben”, vertelt Nico. “De jongens pakken de bestellingen en ik zet ze in mijn wagen. Maar ik lever ook de nieuwe collecties aan de winkels.”

‘Ik heb het bedrijf zien groeien van vier naar eenentwintig winkels. Mooi toch?’

En route

In de ochtend rijdt Nico eerst naar het centrum van Rotterdam. Daar doet hij vijf winkels aan. Als hij tijd heeft, drinkt hij in één van de schoenenzaken een kopje koffie. Nico: “Dan los ik eerst mijn vracht. Soms doe ik dat aan de achterkant van de winkel en bij andere winkels rijd ik met de rolcontainers dwars door de winkel. Als het werk het toelaat, neem ik een korte pauze bij één van de vijf winkels.” ’s Middags gaat Nico op weg naar de drie andere winkels die wachten op nieuwe schoenen. “Na de lunchpauze rijd ik richting Breda, ’s Gravendeel en Oud-Beijerland. Als mijn wagen helemaal veilig staat, rol ik zelf alle containers naar binnen. Maar ik laat mijn wagen nooit onbewaakt.”

Een grote familie

Als we vragen waarom Nico zijn werk als chauffeur zo leuk vindt, is dat niet omdat hij dol is op het asfalt. Nee hoor, want Nico werkt net zo fijn in het magazijn. Maar er is wel een reden waarom hij al zestien jaar voor Van den Assem werkt. Nico: “Ik vind mijn collega’s zo leuk. De chefs en de collega’s in de winkels ken ik goed. We weten precies wat we aan elkaar hebben. En ik heb een hele goede relatie met de eigenaren, Berry en Leo.” En niet alleen de collega’s kennen Nico goed, ook de vaste klanten herkennen de chauffeur. Wat zeggen we, er zijn zelfs BN’ers die Nico als vaste chauffeur voor Van den Assem groeten. “Frans Bauer, Maik de Boer, Gerard Cox en Mario Been zijn mensen die ik geregeld tegenkom in de stad”, vertelt Nico, “we maken dan altijd even een praatje.”

‘Na een vakantie weer aan het werk gaan, voelt voor mij als een feestje’

Een echt Van den Assem hart

Een harde werker, optimistisch en altijd in voor een gezellig praatje, dat is Nico ten voeten uit. Nico: “Vaste klanten kennen mijn naam en gezicht ook inmiddels. Zodra ik bij een winkel aankom, ben ik mij heel erg bewust van de ambassadeursrol die ik heb. Als klanten mij een vraag stellen, bijvoorbeeld: ‘Hoeveel winkels telt Van den Assem?’, dan leg ik ze graag uit wie we zijn en wat we doen. Ik wil dat Van den Assem bij iedereen bekendstaat als een prettig bedrijf dat goede kwaliteit levert. Daar zet ik mij iedere dag voor in. Dat is mijn hobby…uuuhh werk tenslotte.”

Rating | Entry Details

54321 (5.0/5, gebaseerd op 1 reactie)

Voeg uw reactie toe

Reacties

  • Annemieke van beek op 15 Jul 2018 16:20

    54321

    Fantastisch bedrijf. Van alle soorten medewerkers heb ik al langs zien komen. Heel bijzonder dat ieder een kans krijgt om zijn zegje te doen


Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Stijlvol suède: 5 tips voor het onderhouden van suède schoenen

Suède schoenen zijn prachtig en dat wilt u graag zo houden. Met deze vijf tips van Van den Assem Schoenen…
Lees meer
24 | 0 | 21 Feb 2019

Schoenenkennisbank

Behind the brand: Diadora Heritage

Diadora Heritage is hét sneakermerk van toen, dat weer helemaal van nu is. Ontdek de mooiste runners…
Lees meer
37 | 0 | 20 Feb 2019

Trendjournaal

Dit zijn de schoenentrends van dit voorjaar voor heren

Dit voorjaar spotten wij verschillende trends voor heren op schoenengebied. Benieuwd waar u deze lente…
Lees meer
125 | 0 | 19 Feb 2019

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen