TERUG

Trucjes om uw witte schoenen weer wit te krijgen

Heeft u ook al witte sneakers? En, hoe wit zijn ze nog? Witte sneakers en schoenen zijn momenteel hartstikke hip, maar helaas worden ze ook heel snel geel, grijs of ronduit vies. Met de volgende trucjes is het wit houden van witte schoenen geen onmogelijke opgave meer.

Voordat ze uit de doos komen
Ah, nieuwe schoenen! Brandschoon liggen ze te shinen in de schoenendoos. Voordat u ze ook maar éventjes aantrekt, kunt u ze het best behandelen met een water- en vuilafstotende spray. In het kader van 'wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af'. En zeg nu zelf, kort insprayen klinkt toch een heel stuk beter dan flink schrobben?

Klein leed
Goed, uit de doos die dingen, aan uw voeten en trots showen met uw oogverblindend witte schoenen. Helaas is het niet geheel ondenkbaar dat er toch binnen afzienbare tijd vuil op komt. Laat de vlek opdrogen en maak het vervolgens schoon met een softgum of een goede reinigingsspray. Op witte canvas of suède schoenen kunt u beter niet boenen, want dat zorgt ervoor dat de vlek júist intrekt. 

Witte schoenen schoonmaken
Is het leed geschied en hebben uw witte schoenen een serieuzere schoonmaakbeurt nodig? Er zijn verschillende manieren om uw schoenen weer wit te krijgen, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Enkele tips om uw witte schoenen schoon te maken:

  • Wit leer krijgt u weer schoon door het in te sprayen met een reinigingsspray en het uit te wrijven met een katoenen doek. 
  • Suède is heel gevoelig. Gebruik voor het schoonmaken van uw witte suède schoenen daarom altijd een suèdeborstel en -reiniger. Gebruik geen doek hiervoor. 
  • Schoenen in de wasmachine? Sommige sneakers zullen het aan kunnen, maar wij zijn er geen voorstander van. De stof en pasvorm knappen er over het algemeen niet van op. Vaak zijn de zolen van canvasschoenen gelijmd. Door de wasmachine laat de lijm los en gaan uw schoenen kapot. Veters kunt u – in een waszakje – wel in de wasmachine doen.
  • Werk krasjes bij met een witdekkende creme.  

​Vergeelde witte zolen weer wit maken
Witte, rubberen zolen en zonlicht zijn een horror story: het licht laat de zolen verkleuren en van wit gaan ze langzaam naar allerlei tinten geel. Probeer contact met zonlicht dus te vermijden, maar om nou te zeggen dat u uw witte schoenen niet moet dragen op zonnige dagen... Het best bewaart u schoenen met witte zolen daarom in de doos of in een kast, dan staan ze het grootste deel van de tijd 'veilig'. En zijn de zolen toch geel geworden? Ga ze te lijf met softgum om de ergste verkleuring te verwijderen. 

Liefs, Anniek
Rating | Entry Details

Voeg uw reactie toe

Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook
Stories

Een cocktailbar in eigen huis? Met deze benodigdheden mixt u de lekkerste cocktails

Wilt u uw eigen cocktailbar aan huis? Dan kunt u niet zonder deze 8 benodigdheden voor een cocktailbar voor thuis. Binnenkort mixt u de sterren van de hemel

Look of the week by Lonneke Nooteboom!

In dit artikel leest u hoe Lonneke Nooteboom, founder van Style My Day, een najaarslook styled gecombineerd met de booties van het merk Maripé.
Lookbook

Back to the Future! De modetrend voor de durfal: stralen met metallic

Metallic is de sprankelende najaarstrend van 2017. Metallic schoenen combineren; hoe doet u dat? Lees hier handige tips & tricks!

Shop de producten

© 2017 Van den Assem Schoenen