TERUG

Trendjournaal

Trend heren: sneakers met dikke zolen

Geschreven door Natasja Faassen

Een moderne look met een comeback-schoenentrend

Sneakers met dikke zolen? Fan of niet, de dikke zool is in 2019 niet te missen binnen onze Assem-collectie. Eerder lichtten we de dikke zolentrend voor dames uit. In onderstaand artikel richten we ons op de heren. Want voor zover schoenen betreft: ook voor mannen geldt dat ze het dit seizoen wat hogerop mogen zoeken. 

De terugkerende dikke trend in schoenen

Een Spice Girl-schoen, dad sneaker of platform sneaker. Deze benamingen klinken u vast bekend in de oren.  Sneakers, booties, loafers of laarzen. De dikke zool –  een rubberen plateauzool van 2 tot 10 cm dik -  is tegenwoordig onder verschillende type schoenen te vinden. 

Definitief in of uit is de dikke zool niet geweest. Wél zien we de schoenentrend om de zoveel jaar terugkomen. Denk maar eens aan de 70’s, waar we John Travolta op dikke zolen bewonderden in de film Saturday Night Fever. Of de 90’s, toen de populaire Spice Girls zorgden dat de plateauzool (in de Buffalo-sneaker) weer op de modekaart stond. Duizenden fans volgden hun voorbeeld, waardoor de dikke zool opnieuw een gigantische trend in de schoenenwereld werd.   
Na de Spice Girls-periode bleef het een tijdje stil rondom de dikke zool. Schoenen werden geraffineerder gemaakt en de rubberen loopzolen dunner. Was de dikke zolentrend dan toch voor eens en voor altijd voorbij? Terugblikkend naar voorgaande decennia leek dit hoogst onwaarschijnlijk. En later bleek dat het inderdaad een kwestie van tijd was voordat de dikke zool opnieuw zijn rentree in de schoenenwereld zou maken. 

2019: het jaar van de dikke zool bij Van den Assem

Begin 2018 breidden merken hun collecties uit met verschillende plateauschoenen en -laarzen. In 2019 zien we de dikke zool terug in het straatbeeld, maar ook in de high fashion scene of bij zakelijke gelegenheden. En in een markt waar veel concurrentie heerst, komt het nu vooral aan op de creativiteit en uniekheid van schoenontwerpers. De dikke zolen hebben daarom hier en daar een ietwat ander design, zijn wat hoger of lager gebouwd of juist versierd met excentrieke details. Iets waar wij als échte schoenliefhebbers natuurlijk van smullen. En waardoor u als schoenliefhebber de keuze heeft uit een breed aanbod.

Assem’s herensneakers met dikke zolen

De nieuwe herencollectie bij Van den Assem bevat wederom een breed scala aan diversiteit in schoenen en laarzen. Voor de dikke zolen duiken we de nieuwe sneakercollectie voor heren in. Deze zijn geschikt voor de koude winterdagen én zijn het hele jaar door te dragen. 


Benieuwd naar het aanbod herensneakers met dikke zolen? Onze favoriete paren van het nieuwe seizoen hebben wij hieronder voor u uitgelicht. 

Got the moves like Jagger

Al jaren is Nubikk een voorloper als het gaat om sportieve sneakers die onder vrijwel iedere outfit te combineren zijn. Onderstaande mono-sneaker voor heren is uitgevoerd in zwart leer met een schubbenprint en een dubbele tong. De dikke rubberen loopzool van deze ‘Jagger-sneaker’ maakt het ontwerp in het geheel af en bevat een fijn profiel voor een goede grip. 

Santoni’s casual topper 

Wie Santoni zegt, zegt kwaliteit en ervaring in het vervaardigen van high-end schoeisel. Iedere Santoni-schoen is gemaakt met passie voor het vak en bestaan uit de mooiste Italiaanse materialen. Zo ook onderstaande platform sneaker, uitgevoerd in blauwe nubuck met speelse stiksels en een dikke witte rubberen loopzool. 

Philippe Model – Temple sneaker

Een nieuw sneakermerk binnen de Van den Assem-collectie. Philippe Model’s collectie bevat unieke sneakers die allen een eigen identiteit hebben. Deze Temple-sneaker van leer is uitgebracht in de kleur zwart met een wit leren achterbies. De witte kleur van deze dikke loopzool steekt goed af, waardoor  de sneaker direct in het oog springt. 


Welke sneaker met dikke zool is uw favoriet? Laat het weten in een reactie hieronder of bekijk onze gehele sneakercollectie voor heren.  

Rating | Entry Details

Voeg uw reactie toe

Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Double monk strap schoenen dragen doet u zo

In dit artikel leest u alles over double monk strap schoenen en hoe u deze kunt combineren met verschillende…
Lees meer
6566 | 0 | 19 Aug 2019

Schoenenkennisbank

Kleurrijke herensneakers combineren: zo wordt het geen bonte kermis

Kleurrijke herensneakers combineren is lastig. Zeker als u niet helemaal weet wat de trends op dit gebied…
Lees meer
3465 | 0 | 15 Aug 2019

Schoenenkennisbank

Uw slippers schoonmaken: omdat we er in de zomer allemaal fris en fruitig bij willen lopen

Het zomerseizoen is in volle gang en dat betekent dat de slippers veelvuldig worden gedragen. Maar ook…
Lees meer
11002 | 0 | 12 Aug 2019

Shop de producten

sneaker zwart

Nubikk

sneaker zwart

€ 179,95

Te koop bij: Van den Assem

sneaker blauw

Philippe Model

sneaker blauw

€ 289,95

Te koop bij: Van den Assem

sneaker blauw

Santoni

sneaker blauw

€ 399,95

Te koop bij: Van den Assem

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen