Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Back to the future! De modetrend voor de durfal: stralen met metallic

Het najaar is de tijd van het jaar dat we vaak wat ingetogener gekleed gaan. Weg zijn de frisse kleuren en opvallende materialen. Gelukkig is er voor de liefhebber van kleur en bijzondere schoenen een prachtige najaarstrend, namelijk: metallic. Metallic als modetrend is een groot succes. In de donkere dagen knallen we met heldere kleuren en een glimmend materiaal; we zien metallics in sneakers, enkellaarsjes en instapschoenen. Deze trend is voor de echte durfal! Metallic schoenen combineren kan echter wel een uitdaging zijn. In dit artikel laten we je zien hoe je deze knallende trend kunt dragen. Durf jij het aan?  

Wat is metallic eigenlijk?

Wanneer je de betekenis van metallic opzoekt, kom je al snel de volgende omschrijving tegen: "Een oppervlak hebbend dat eruitziet als metaal.'' Nu klinkt dit misschien niet direct als een spannende najaarstrend. Maar als je naar onderstaande schoenen kijkt, gaat deze trend direct leven. Geen stijfheid in kleur en zeker niet in materiaal. Metallic is een prachtige toepassing die allerlei soorten schoenen laat stralen. Of dit nu sneakerspumpsbooties of instapschoenen zijn.

In sommige ontwerpen voert metallic echt de boventoon. Bij deze schoenen is sprake van echte glamour. Metallic kan echter ook subtiel verwerkt zijn. Op die manier is het niet de gehele schoen, maar een origineel en opvallend detail dat de eyecatcher van jouw schoen is. Overigens zijn het niet alleen de schoenen die dit najaar in metallic gehuld zijn. Ook truien, blouses, jurken, broeken, jassen, tassen et cetera worden in metallic uitgevoerd. Dit levert prachtige en schitterende combinaties op, maar het kan ook de nodige vragen oproepen. Want metallic schoenen combineren, hoe kun je dit nu het beste aanpakken?  

De mooiste metallic schoenen

Item 1 of 5

Metallic schoenen combineren: tips en tricks

Dat deze trend je laat stralen is duidelijk. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat het niet té is en dat je jouw mooie metallic schoenen op een leuke manier combineert met de rest van jouw outfit? Allereerst is het natuurlijk aan jou wat je graag wilt dragen, maar voor de twijfelaar hebben we een drietal basistips. Zo hoef je niet meer te dubben, maar kun je jouw nieuwe metallic schoenen met trots dragen.

Tip 1: Less is more

De eerste tip geldt voor veel opvallende modetrends. Metallic is erg mooi en wordt direct de eyecatcher van jouw outfit. En dit wil je natuurlijk graag zo houden. Als je wilt dat jouw metallic schoenen goed opvallen, is het de kunst om de rest van jouw outfit zo rustig mogelijk te houden. Op die manier zorg je ervoor dat jouw schoenen er echt uitspringen. Metallic schoenen combineren hoeft echter niet direct met donkere en effen kleuren. Ook opvallende kleuren kunnen goed. Metallic kan een hoop hebben en zal niet zo snel door gewone stoffen overtroffen worden. Een mooi voorbeeld hiervan laten we je verderop in dit artikel zien. 

Alleen een combinatie met andere metallics kan ervoor zorgen dat het ene metallic item wegvalt tegen het ander. Om de kracht van deze glimmende trend te behouden, is het aan te raden om het binnen jouw outfit op één metallic item te houden.

Tip 2: Niet alles is goud

Wanneer je aan metallic denkt, zijn de eerste kleuren die je waarschijnlijk te binnen schieten: goud en zilver. Dit is niet zo gek, want dit zijn erg populaire (edel)metalen. Als je echter eens iets anders wilt, is het ook leuk om naar andere kleuren te kijken, zoals brons, bordeauxrood of groen. Door te kiezen voor een andere kleur dan goud en zilver, vergroot je het opvallende effect van metallic. Deze metallic schoenen combineren mooi door de aandacht bij deze bijzondere kleuren en materialen te houden. Zo laat je jouw schoenen stralen!

Tip 3: Zowel mat als glimmend

Wist je dat je naast een ruime (en verrassende) keuze in kleuren, ook uit verschillende maten van matheid kunt kiezen? Er zijn metallic schoenen met een matte afwerking, maar sommige metallics glimmen als een spiegel. De keuze hiertussen hangt volledig af van jouw eigen smaak. De matte schoenen zijn over het algemeen wat subtieler dan de sterk glimmende schoenen. De verschillende metallic schoenen combineren hangt af van de gelegenheid. Zo worden sterk glimmende metallics sneller naar gelegenheden in de avond gedragen, maar zien we de matte metallics vaak overdag terugkeren.

Tip 4: De keuze is reuze

Tot slot willen we je laten zien dat er veel verschillende manieren zijn waarop metallic in de ontwerpen van schoenen verwerkt is. Waar de ene schoen volledig gehuld is in metallic, is het bij de andere een subtiel detail. Hieronder zie je een aantal manieren waarop metallic in de schoenen verwerkt is.   

Je kunt bij deze prachtige schoenen goed de verschillende toepassingen van metallic zien. De schoenen aan de linkerkant zijn geheel van metallic vervaardigd, terwijl metallic bij de schoenen op rechts juist een detail is. Wat spreekt jou het meest aan?  

Metallic schoenen combineren: voorbeelden

Het is altijd fijn om ergens een voorbeeld bij te hebben. Zo kun je je een beter beeld vormen van de verschillende tips die we je hebben gegeven. De metallic schoenen combineren kan uiteraard op veel manieren. De outfits hieronder geven je alvast een idee over wat er mogelijk is. 

Look 1

Bij deze look zien we de metallic instapschoenen van Pons Quintana terug. Deze koperkleurige metallic schoenen geven iedere outfit een opvallende touch. Deze look laat zien dat het combineren van metallic heel stijlvol is met effen kleuren. We combineren de metallic schoenen hier met een wijde broek, die wat hoger op de enkels valt. De lange blazer heeft eenzelfde kleurtoon, wat het een rustig, maar chic geheel maakt. We stylen de outfit af met een grote shopper, handig voor als je op pad gaat! Een ideale outfit voor zakelijke gelegenheden. 

null

Look 2

Naast een rustige, business chic outfit, laten we je graag zien dat metallic ook zeker in combinatie met opvallende kleuren en prints kan! Kijk maar eens naar de outfit hierboven. Met deze koperkleurige laarsjes van Lina Locchi creëer je gemakkelijk een stoere look door een combinatie met een strakke jeans en een bikerjack. Wij kiezen hier echter voor een maxi-jurk in zomerse kleuren en met glimmende details. De sprankelende jurk en schoenen versterken elkaar, zonder dat het too much wordt. Weg met de grauwe, sombere winter. Van deze kleurrijke outfit word je direct vrolijk! 

null

Look 3

We sluiten het rijtje af met deze bronskleurige enkellaarsjes van Lina Locchi. Met deze laarsjes vang je twee trends in één klap! Naast de metallic trend, zijn de chelsea laarsjes helemaal van dit seizoen. Dankzij de hoge hak van 9 centimeter krijgt je outfit nog eens een extra classy touch. Style de enkellaarsjes bijvoorbeeld met een geruiten pantalon en een jasje in cognac kleur. Een broek met een streep over de gehele lengte zou ook zeker niet misstaan bij deze laarsjes en geeft jouw outfit een sportief tintje. Daarmee lijken je benen ook nog eens optisch langer. Win-win! 

Metallic schoenen onderhouden

Je hebt nu een goed beeld van de sprankelende metallic trend. Metallic schoenen combineren kan op vele manieren, maar het blijft erg leuk om de aandacht op jouw schoenen te houden. Zo vallen de glimmende metallic schoenen op en krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Maar hoe kun je metallic schoenen nu het best onderhouden? 

Metallic is een nieuw materiaal en het is dan ook goed om te weten hoe je met dit materiaal om kunt gaan. Goed om te onthouden is dat de metallic look vaak een glittercoating is die over de schoen is geplaatst. Deze coating is kwetsbaar en het is dan ook geen goed idee met een harde borstel je schoenen schoon te maken. Hier kun je de glimmende laag gemakkelijk mee beschadigen. Gebruik ook liever geen sprays en crèmes die voor gevet leer zijn bestemd. Deze laten gemakkelijk (vet)vlekken achter. Het best kun je jouw schoenen na aankoop direct insprayen met een beschermende spray die voor metallic geschikt is. Zo blijven de schoenen langer mooi. Met een zachte doek kun je eventueel vuil verwijderen.  

En... durf jij het aan?

Metallic schoenen zijn voor de echte durfal. Jouw schoenen zullen zeker opvallen. Ook wanneer je liever niet geheel glimmende schoenen draagt, kan metallic als detail net dat beetje extra aan jouw schoen en outfit geven. Metallic schoenen combineren kan zowel met effen kleuren als met prints. Je hebt ongetwijfeld kleding in jouw kast hangen die perfect past bij metallic schoenen.  

Waar combineer jij jouw metallic schoenen het liefst mee? Deel jouw favoriete outfit met #assemstyle. Wij, en andere lezers, zijn benieuwd!