TERUG

Schoenenkennisbank

Langer genieten van uw favoriete schoenen? Geef ze de beste verzorging met Collonil!

Geschreven door Katja Tremio

Of het nu gaat om die nieuwe witte sneakers of dat favoriete paar pumps wat al jaren met plezier gedragen wordt, sommige schoenen houden we het liefst een leven lang bij ons. Omdat ze er zo fantastisch uitzien, geweldig lopen of gewoon: omdat ze helemaal passen bij wie we zijn. Om deze schoenen in perfect shape te houden, is goede -preventieve- verzorging niet minder dan noodzakelijk. En laat high care onderhoudsmerk Collonil daar nu een expert in zijn! Of u nu leren, suède, nubuck, stoffen of wit leren schoenen heeft, in deze onderhoudstips komt de beste behandeling voor al deze verschillende schoenen aan bod. Zo helpt Collonil u uw all-time favorites in topconditie houden!

Collonil, uit liefde voor schoenen

Collonil is een Duits merk dat zich al meer dan honderd jaar specialiseert in de verzorging en het onderhoud van leerproducten. Sinds 1909 ontwikkelt en produceert Collonil vanuit Berlijn hoogwaardige onderhoudsmiddelen voor schoenen-, tassen- en andere lederen producten voor een wereldwijde markt. Naast de verzorgings- en onderhoudsproducten voor verschillende soorten leer, kent Collonil ook een productlijn speciaal voor het onderhouden en schoonmaken van schoenen gemaakt van textiel of imitatieleer. Een mix van oog voor innovatie en jarenlange kennis op het gebied van leer- en schoenverzorging maakt dat Collonil zich met haar kwaliteitsproducten blijft onderscheiden. Uw schoenen kunnen dan ook rekenen op de beste verzorging met Collonil. Hoog tijd om eens dieper in te gaan op verschillende type schoenen en de beste manier om deze te verzorgen. Zo weet u straks precies hoe u uw lievelingsschoenen nog heel lang mooi en fris houdt!

Ieder materiaal een eigen aanpak

Collonil Carbon Spray

Collonil richt zich met haar producten op het schoonmaken, waterproof maken, verzorgen en neutraliseren (het ontdoen van luchtjes) van verschillende soorten materialen. Er zijn producten speciaal voor fijn leer, zacht leer, ingevet leer, lakleer of suède. Maar ook specifiek voor wit leren sneakers of stoffen schoenen. Sommige producten kunnen voor alle type materialen worden gebruikt. Dat is handig, want de gemiddelde schoenenkast kent vaak een grote diversiteit aan schoenen én materialen. Hieronder staan we per materiaalsoort stil bij de belangrijkste reinigings- en onderhoudstips en de bijbehorende Collonil producten. Daarnaast leggen we uit hoe u deze producten kunt gebruiken om uw schoenen zo goed als nieuw te houden.

Verzorging leer

Het zo lang mogelijk mooi houden van uw schoenen begint met het preventief beschermen van uw blikvangers met een Collonil spray. Een carbonspray biedt langdurige bescherming tegen vocht en vuil. Wilt u een spray die u kunt gebruiken voor alle schoenen (en tassen) in uw schoenenkast? Kies dan voor de waterproof spray Carbon Pro Limited Edition van Collonil, deze laat vocht en vuil als druppels van zowel uw stoffen als leren schoenen glijden. Ook de Collonil Nano Spray maakt uw schoenen, tassen en accessoires vuil- en waterafstotend. Deze spray is bovendien te gebruiken op leer, suède, nubuck en textiel.

Hoe gebruikt u een beschermende spray?

Al lijkt het inspuiten van uw schoenen met een spray voor zichzelf te spreken, hier toch even de belangrijkste tips voor het aanbrengen van een effectieve, egale beschermlaag.

 1. Sprayen maar!

Het is verleidelijk om nieuwe schoenen direct aan te trekken. Toch is het slimmer om uw schoenen, voordat u ze aantrekt, eerst goed in te spuiten. Zo voorkomt u vlekken en vuil vanaf dag één.

 1. Schoon en droog

Voor een egaal resultaat en een optimaal beschermend effect, is het belangrijk dat uw schoenen schoon en droog zijn voordat u de spray aanbrengt.

 1. Frisse lucht

Spuit uw schoenen het liefst buiten in, of anders in een goed geventileerde ruimte. Op die manier voorkomt u dat u de spraylucht inademt.

 1. De juist spray-afstand

Het beste effect bij het aanbrengen van een beschermende laag, bereikt u door de fles vooraf goed te schudden en de spray vervolgens op een afstand van ongeveer dertig centimeter gelijkmatig aan te brengen.

 1. Drogen op kamertemperatuur

De behandeling met de spray maakt uw schoenen wat vochtig. Laat uw schoenen daarna op kamertemperatuur opdrogen. Plaats ze niet bij de verwarming, want dan droogt het leer van uw schoenen uit en kunnen er scheurtjes ontstaan.

 1. De kracht van herhaling

Collonil sprays zijn krachtig, hierdoor zijn uw schoenen al na een eerste keer sprayen voorzien van een basisbescherming. Wilt u uw schoenen blijvend beschermen? Kies er dan voor om ze regelmatig in te blijven spuiten. Gemiddeld genomen is het verstandig om uw schoenen nadat u ze tien keer gedragen heeft, opnieuw van een beschermlaag te voorzien.

Glad of mat leer

Door uw schoenen regelmatig in te spuiten, beschermt u ze tegen vocht en vuil. Daarnaast is het belangrijk om het leer tevens te voeden. Dat kunt u doen door voor uw schoenen in een gladde of matte leersoort te kiezen voor de Carbon Wax Bescherming van Collonil. Deze spray zorgt voor een waterproof bescherming van uw schoenen én bevat tegelijkertijd een voedende wax.

Crème

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een crème. Met de Collonil Carbon Gold Cream speciaal voor glad en mat leer, geeft u uw schoenen precies de juiste verzorging. Zo behouden uw schoenen hun mooie kleur en blijft het leer gezond.

Hoe gebruikt u de Collonil crème?

 • U doet wat Collonil Carbon Gold Cream op een schoon sponsje.
 • Breng de crème gelijkmatig aan op uw schoenen.
 • Wrijf de crème uit met een zacht, schoon doekje.

En voilà: uw schoenen stralen weer als nieuw!

Onderhoudskit Keep Them Smooth Leer

Om de verzorging van uw schoenen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft specialist in schoenverzorging Frans Muller de belangrijkste Collonil onderhoudsproducten voor leer ondergebracht in één handige Collonil Onderhoudskit. Deze Keep Them Smooth-set bestaat uit:

Suède en nubuck

Om uw schoenen, tassen en andere suède of nubuck accessoires te beschermen tegen water of vuil, kunt u ze regelmatig inspuiten met de Collonil Carbon Pro Spray of de Collonil Nano Spray. De beschermlaag van beide sprays heeft een preventieve werking. Daarnaast vragen gevoeligere leersoorten zoals suède en nubuck om extra aandacht op het gebied van onderhoud en verzorging. Daarom heeft Collonil speciaal voor deze leersoorten een eigen beschermende en voedende spray. Suède of nubuck zijn materialen waar we, vanwege hun zachte, chique uitstraling, vaak voor vallen. Zonder de juiste bescherming, hebben deze materialen echter de neiging wat sneller te verbleken. Daarom bevat de Collonil Suède + Nubuck Spray een extra kleuractivering die helpt om de kleur van uw suède of nubuck schoenen als nieuw te houden. Deze speciale spray vindt u bij Van den Assem in de volgende kleurvarianten:

Omdat u uw suède of nubuck leren schoenen eigenlijk alleen met behulp van een spray kunt onderhouden, is regelmatig inspuiten de enige manier om uw schoenen mooi en de kleur fris te houden. Bij droog en zonnig weer is een driewekelijkse spray-beurt voldoende. Hebben uw schoenen regelmatig een regenbuitje doorstaan, dan is vaker inspuiten noodzakelijk.

Witte sneakers

De witte sneaker is al een tijdlang trending, grote kans dat u zelf ook een of meerdere van deze witte musthaves in de kast heeft staan. Niets zo mooi als een witte sneaker onder dat jurkje of die mom jeans. Maar dan moet ‘ie natuurlijk wel echt wit zijn....En dat is een uitdaging, zeker in de winter. Geen nood, Collonil heeft een eigen onderhoudslijn voor witte sneakers. Overigens geldt ook voor witte sneakers, of ze nu uitgevoerd zijn in textiel of leer, dat goed onderhoud begint met het regelmatig inspuiten met de Collonil Carbon Pro Spray. Daarnaast heeft Collonil dus een lijn met producten voor de witte sneaker. Een verzameling van de handigste producten hierin, vindt u in de Keep Them White onderhoudskit.

Onderhoudskit Keep Them White

Wit en fris, zo zien we onze sneakers het liefst het hele jaar door. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft Van den Assem een speciale Keep Them White onderhoudskit samengesteld. Daarmee blijven uw sneakers niet alleen parelwit, maar ook heerlijk fris! De Keep Them White-set bestaat uit:

Collonil cleaning power

Onze favoriete schoenen zijn vaak de schoenen die we het liefst -dagelijks- dragen en die dus het meest te verduren hebben. Toch zijn er gelukkig genoeg manieren om onze lievelingsschoenen in topconditie te houden. Onderhoudsmerk Collonil weet met haar producten precies de juiste verzorging te geven waardoor uw schoenen forever young van uiterlijk blijven. En de belangrijkste boodschap op onderhoudsgebied? Sprayen, sprayen, sprayen. Dan is de basis gelegd en vormt een goede verzorging de finishing touch voor een echt lang behoud van uw schoenen. Zo kunt u nog jarenlang genieten van uw dierbaarste blikvangers!

Welk Collonil product past perfect bij uw onderhoudsverzameling?

Laat het ons weten in een reactie!              

Rating | Entry Details

Voeg uw reactie toe

Reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Trendjournaal

18 witte sneakers voor heren: zo loopt u er deze zomer maagdelijk wit bij!

Er is op dit moment maar één paar sneakers dat u als man in de kast moet hebben staan, namelijk witte…
Lees meer
8657 | 2 | 27 Jun 2019

Schoenenkennisbank

Een stap voor stap beschrijving om uw perfecte outfit voor een zomerbruiloft samen te stellen.

De perfecte outfit voor een zomerbruiloft samenstellen doet u door aandacht te schenken aan uw haar,…
Lees meer
7894 | 0 | 26 Jun 2019

Schoenenkennisbank

Zonder gewiebel op hakken lopen? Met deze 14 tips loopt u zonder problemen op hakken!

Goed op hakken lopen is niet eenvoudig. De 14 tips uit dit artikel kunnen u helpen om van goed op hakken…
Lees meer
16551 | 2 | 25 Jun 2019

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen