Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Dit zijn de kledingtrends voor najaar 2020

Vorige week beleefden we voor heel even een Indian summer. En wat voelden die zonnestralen goed. Toch kunnen we niet ontkennen dat de kalender eind september aangeeft en dat de herfst in aantocht is. Vroeg of laat hebben we koude neuzen en worden we verrast met een herfstbui. Niet erg, zo gaat dat met de seizoenen. En we zien het uiteraard van de zonnige kant, want een nieuw seizoen betekent ook: nieuwe kledingtrends. Welke dat zijn voor komend najaar lees je hier.

Toe aan nieuwe schoenen voor het najaar?

Kledingtrends najaar 2020

Als schoenenliefhebbers volgen we de trends op de voet. Kleding en schoenen gaan natuurlijk hand in hand met elkaar. Hoe zorgvuldig je je outfit ook hebt samengesteld, wanneer het schoeisel niet klopt doet dit afbreuk aan je look. Andersom geldt precies hetzelfde. Je schoenen kunnen eens schot in de roos zijn, maar als de outfit dat niet is, is dat erg jammer. In dit artikel zoomen we in op de kledingtrends die we komend najaar mogen omarmen. Tipje van de sluier: er kan en mag heel veel!

null

Trend 1: Neo-bourgeois

Onder neo-bourgeois verstaan we: tweed, pied-de-poule, ruiten en bijvoorbeeld kleine sjaaltjes. Als je deze trend een warm hart toedraagt, dan hul je jezelf in geruite(oversized) blazers, tweedbroeken en zijden sjaaltjes. Een neo-bourgeois outfit style je af met een mooie witte blouse en een paar hoge laarzen. Vind je een blazer in ruitmotief of een broek van tweed een beetje te veel van het goede? Kies dan voor neo-bourgeois accenten. Wat dacht je van een sjaaltje of een riem in ruitmotief? Of een haaraccessoire van tweed? Subtiel en toch helemaal van nu.

Bekijk hier alle hoge laarzen

Trend 2: Schoudervullingen en pofmouwen

Komend najaar mogen je schouders er zijn. En of je nu een top draagt met schoudervullingen of pofmouwen: geef ze het podium dat ze verdienen. Hoog, hoger, hoogst is wat de klok slaat. Deze trend maakt van jouw top of blouse een power top of blouse. Je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost!

Trend 3: Ruches

Op dagen dat je behoefte hebt aan zachtheid en romantiek trek je je favoriete blouseje met ruches aan. Een tijdloze trend als je het ons vraagt. Een blouseje met ruches staat in combinatie met een midi-rok ultiem romantisch. Trek je er juist een skinny onder aan met een classy enkellaarsje dan wordt je look ineens een stuk stoerder. Het kan en mag allebei!

null

Trend 4: Donkere bloemenprints

Bloemenprints zijn al langere tijd geliefd. Je kunt er ook alle kanten mee op. Een lieflijk jurkje wordt stoer wanneer je ze combineert met city western boots. Een lange bloemetjesjurk wordt 'boho' bohemian chic wanneer je deze combineert met vintage armbanden, grote oorbellen en een hoedje. Dit najaar blijft de bloemenprint hartstikke hip. Vooral de donkere bloemenprints zijn komend seizoen een veel geziene print. Dat donkere past perfect bij de aanstaande donkere dagen.

Bekijk hier alle western boots

Trend 5: Opvallende riemen

De riem is gemaakt om je broek op te houden. Maar dat niet alleen natuurlijk. Een riem mag gezien worden. Dit najaar is er een grote rol weggelegd voor de riem. Draag meerdere lagen over elkaar -trendy!- en creëer een taille door middel van het dragen van een flinke riem: dubbel trendy!

Trend 6: Vesten

Het vest versus de rest. Iedere garderobe verdient een vest. Er zijn in het najaar van die dagen dat je in je vest wilt verdwijnen en letterlijk de warmte opzoekt. Komend seizoen kunnen de koukleumen onder ons dan ook opgelucht ademhalen. Het vest mag er zijn. Oversized en lekker nonchalant, maar let op: zorg dat je look niet te braaf wordt. Om je vest een beetje op te schudden, draag je een leren legging of crop top onder je vest. Wil je iets meer taille? Dan grijp je terug naar trend 5: de opvallende riem. Hoe trendy wil je het hebben?!

null

Trend 7: Velours, corduroy en leer

Dit najaar gaan we voor kleur en diepte. Materialen als velours, corduroy en leer lenen zich uitstekend voor het toevoegen van warme tonen aan je outfit. Denk aan kleuren als camel, okergeel, steenrood, aubergine, donkerbruin of flessengroen. Jouw leren jasje in het zwart is prachtig, maar een andere warme tint geeft je outfit net wat meer pit. Een paar sportieve sneakers eronder maakt je look helemaal af.

Bekijk hier alle damessneakers

Trend 8: Back to the sixties, seventies, eighties én nineties

Fashion designers grijpen maar wat graag terug op de mode van toen. En geef ze eens ongelijk. Wat zien we terug uit welke mode-episode? We zetten het voor je op een rij.

  • Recht uit de sixties en seventies: denk hierbij aan grote polokragen, joekels van zonnebrillen, flared broeken en als soft tone; een vleugje suède. Kies voor een donkere flared broek met een pastelkleurig poloshirt, draag daarboven je favoriete suède camelkleurige jasje en maak je outfit compleet met een grote zonnebril.
  • Helemaal eighties: schoudervullingen en pofmouwen. We noemden deze trend al eerder, omdat we er dol op zijn. Een paar powerschouders zorgen voor een krachtig silhouet en geven je outfit een boost. Draag je blazer met schoudervullingen met een skinny en combineer je blouse met pofmouwen met een kokerrok.
  • Op en top nineties: ook de nineties zijn bezig met een revival. Het begon allemaal met de Dr. Martens. Deze schoen maakte al diverse comebacks mee. Wat ons betreft verdient hij een basisplaats in je schoenenkast. De scrunchies (froezels in de nineties) zagen we een paar seizoenen geleden opduiken. Dit najaar mag je daar mini-rugzakjes, tattoo-chokers en spaghettibandjes aan toevoegen. Misschien niet een trend die bij iedereen in de smaak valt, maar voor de liefhebber goed nieuws.

Trend 9: Gekleurde panty's of panty's met een printje

Gespot op de catwalk: om de donkere dagen wat op te fleuren, draag je een jurk of een rok met daaronder een gekleurde panty. Of met een print, ook leuk! Pas de kleur van je panty aan op de kleur van je outfit of houd je outfit lekker simpel en zwart en pak uit met je panty. Succes gegarandeerd!

Trend 10: Dierenprints

Je zou deze steady trend bijna onder de evergreens scharen. Dierenprints zijn al een paar jaar in trek en vervelen nog steeds niet. Verschillende dierenprints namen de eerste plaats van elkaar over, maar er is er toch maar één die constant is in zijn verschijning: de leopard print is uitgegroeid tot een neutral. Op de voet gevold door de snake print. Om even terug te komen op de leopard print, deze kun je bijna met iedere kleur combineren. Een echte match is leopard met zwarte, witte en rode items. Met name rood springt eruit in combinatie met leopard.

De evergreens onder de modetrends

Er zijn van die items die iedere modegril overleven. Die je jaren in je kast kunt laten hangen en dan ineens moeiteloos weer combineert met de mode van nu. Welke items het predicaat tijdloos krijgen, lees je hier.

Trenchcoat

Een voorbeeld van een tijdloos fashion item is de trenchcoat. Deze stijlvolle jas vindt zijn oorsprong in de Eerste Wereldoorlog. Soldaten droegen wollen jassen die niet bestand waren tegen het harde leven en winterse weer in de loopgraven. De trenchcoat deed zijn intrede. Tot op de dag van vandaag zijn er overigens twee kledingfabrikanten die pleiten de eerste trenchcoat te hebben gemaakt: Aquasctutum en Burberry. Wie de originele designer van dé jas is, zullen we nooit weten. Hoe style je je trendcoat? Deze karakterjas kan veel hebben. Draag hem los of losjes vast en combineer je de musthave coat met een skinny en witte sneakers (altijd goed) of een boyfriend jeans met enkellaarsjes of loafers.

Grote sjaal

Ook de grote sjaal scharen we onder de evergreens. Met het koude weer in aantocht is een grote sjaal geen overbodige luxe. Sterker nog: dat is ronduit genieten. Maar een sjaal, met het formaat 'kleine deken', kan wel een uitdaging zijn. Want hoe draag je zo'n XXL sjaal? Er zijn verschillende manieren waarop je de sjaal kunt knopen. Hier zijn diverse tutorials op YouTube voor te vinden. Daarnaast staat een grote sjaal extra leuk bij een leren jasje, mooi spijkerjasje of je favoriete oversized sweater. Mocht je naar buiten gaan, style je blazer of wollen jas dan af met een grote sjaal.

Cape

Capes en mantels: wie houdt er niet van? Met name de cape spreekt tot de verbeelding. Er bestaan verschillende soorten cape-modellen. Zo is er het sjaal- of dekenmodel dat je bijvoorbeeld over je leren vest draagt. Maar er zijn ook capes die wat dikker zijn en dus prima als jas kunnen dienen. Combineer dit type met een jeans, jumpsuit of jurk. Voor extra taille draag je jouw cape met een riem.

Er goed uitzien is gemakkelijk met de kledingtrends najaar 2020

Zojuist las je meer over de leukste kledingtrends najaar 2020. En wat voor trends! Van heerlijk vest tot stoere riem en van fashion revival tot evergreen: de herfstmode doet ons verlangen naar koude dagen, frisse wind en een verkwikkende bui. Want dan hebben we een goed excuus om onze garderobes aan te vullen met het broodnodige! Beter nog: wees voorbereid op die eerste najaarsdruppels en bezin je alvast op je eerste herfstaankoop. Veel plezier met shoppen!

Welke kledingtrend laat jij niet aan je neus voorbij gaan?

Laat het ons weten in een reactie!