Skip to content
Ga terug

Keuzestress in sneakers? Met deze vijf sneakermerken kies je altijd voor kwaliteit en klasse!

Sneakers, ze danken hun naam aan hun geruisloze rubberen zool en worden al sinds het eind van de negentiende eeuw geproduceerd. Waar de sneaker in zijn beginjaren voornamelijk als sportschoen diende, hebben we tegenwoordig bijna allemaal één of meerdere paren voor dagelijks gebruik in de kast staan. Dankzij de vele gezichten van deze schoen, is er voor iedere kledingstijl wel een passende sneaker te bedenken. Van de chunky variant als fashion statement tot de meer tijdloze klassieker, de sneaker weet zichzelf iedere keer opnieuw uit te vinden. Dat maakt deze schoen een vast onderdeel van iedere garderobe.

Vijf sterke merken sneakers

Met de huidige diversiteit aan merken en modellen is er vandaag de dag voor iedereen een perfect passende sneaker qua uitstraling en vorm te vinden. Dat is prettig om te weten, tegelijkertijd kan de omvang van het huidige aanbod het lastiger maken om juist die sneakers te vinden die het beste aansluiten bij jouw persoonlijke stijl. Om de keuzestress voor jou iets te beperken, lichten wij in dit artikel graag vijf kwaliteitsmerken op sneakergebied voor je uit. Van klassiek sportief tot urban chic, van trendy en luxueus tot modieus functioneel, deze vijf grote merken hebben het samen allemaal in huis.

Hogan – trending en luxueus

Hogan neemt, met haar luxueuze, sportieve dames- en herenschoenen, een vaste plaats in tussen de bepalende sneakermerken. Dit trendsettende A-merk (met de herkenbare H verwerkt in ieder model) werd in 1986 opgericht als onderdeel van de Italiaanse holding Tod’s S.P.A. en bevindt zich in het hogere schoenensegment.

Hogan sneakers

Hoewel Hogan op dit moment een uitgebreid assortiment aan sandalen, loafers, booties, instappers en andere typen schoenen kent, is het ooit opgericht als een echt sneakermerk. De eerste Hogan schoen was een sneaker die gebaseerd was op een cricketschoen. Die liefde voor sportiviteit en glamour is nog steeds kenmerkend voor Hogan. De sneakers uit deze collectie oefenen een ongekende aantrekkingskracht uit op iedere liefhebber van het feilloze Italiaanse gevoel voor stijl. Een stijlgevoel dat Hogan een-op-een vertaalt naar mondaine schoenen gemaakt van de soepelste materialen en afgewerkt met een geweldig oog voor details. 

Philippe Model - design en topkwaliteit

Dit Italiaans-Franse schoenenmerk is een ijzersterke speler op de schoenenmarkt en maakt handgemaakte runners en sneakers voor zowel heren als dames. De formule: traditioneel vakmanschap in een designer-jasje, heeft dit schoenenlabel naar ongekende hoogte doen stijgen. De sportieve schoenen zijn herkenbaar -check het Philippe Model embleem aan de zijkant- en toch vernieuwend, iedere collectie weer. Omdat Philippe Model kwaliteit en vakmanschap tot in de perfectie tot uiting wil laten komen, reist hij regelmatig af naar Brenta, een wijk in de buurt van Venetië, Italië, de bakermat van het schoenenvak met een lange traditie. Vandaag de dag zijn echte Philippe Models nog steeds te herkennen aan het vakmanschap en de passie voor vormen en comfort.

Philippe Model sneakers

Philippe Model schoenen zijn niet zomaar een paar sneakers, runners of trainers. Ieder paar is uniek in zijn soort, omdat ze allemaal met de hand en met veel bezieling worden gemaakt in een klein stadje, Brenta, in de buurt van Venetië. De Italiaanse ambacht druipt er vanaf. Philippe Model is samen met de Italiaanse designer Paolo Gambato verantwoordelijk voor alle designs. Philippes eigen ideeën over mode van nu, smelten samen met Italiaans vakmanschap. De uitkomst is een schoenenmerk waar we maar wat graag in gezien willen worden. Iedere Philippe Model schoen is te herkennen aan het embleem aan de zijkant van de schoen: het symbool in de vorm van een wapenschild. Toch wordt het kenmerkende embleem op iedere schoen weer anders onder de aandacht gebracht. Op sommige schoenen heeft het embleem exact dezelfde kleur als de schoen, waardoor het merkteken in de schoen opgaat, andere schoenen dragen het embleem in een contrasterende kleur.

GHŌUD  - handgemaakt en een perfect fit

Voordat GHŌUD het levenslicht zag, fantaseerden de founders over een label waarbij ontwerp en handwerk centraal zouden staan. Weg met alle opsmuk en poespas. Het product moest voor zich spreken: onderscheidende sneakers die waar mogelijk grenzen verleggen binnen de overvolle sneakermarkt. Wat duidelijk terug te zien is aan de sneakers, zijn de drie standaarden waar het merk op is gebouwd: elegant, tijdloos en kwaliteit. Het Italiaanse vakmanschap, de eenvoud in combinatie met de verfijnde details en de (subtiele) kleuraccenten geven je een gevoel van pure luxe.

GHŌUD sneakers

GHŌUD is een relatieve nieuwkomer op de sneakermarkt en nu al enorm populair onder schoenenliefhebbers. Zo wordt hun sneakerlijn alom geprezen vanwege de designs, het materiaalgebruik en het vakmanschap. GHŌUD sneakers vallen op door hun eenvoud. Strakke lijnen en basic kleuren die worden opgesierd met (metallic) kleuraccenten op de hiel en tong. Daarnaast zijn GHŌUD sneakers veelal te herkennen aan de uitstekende zool. 
Alle schoenen worden met de hand gemaakt in Venetië en alleen de beste materialen worden goed genoeg bevonden door de oprichters van het sneakermerk. 

Diadora Heritage - vintage en casual

Diadora Heritage is niet zomaar een sneakermerk. Hun verhaal begint tientallen jaren terug en die ervaring maakt van dit merk gympen een echte kenner op het gebied van sportschoenen. Het merk timmert al sinds eind jaren veertig aan de weg en beleefde sindsdien verschillende comebacks. Intussen heeft Diadora Heritage zich ontwikkeld als lifestyle brand en kent het label een grote schare fans. Sportief, casual en fashion: de sneakers van vintagemerk Diadora Heritage hebben het allemaal. Ben jij een sneakerliefhebber met een groot hart voor sportieve vintage sneakers? Diadora Hertitage is dan echt jouw brand!

Diadora Heritage sneakers

We kunnen de sportschoenen van Diadora Heritage het beste omschrijven als eigentijdse sneakers met een knipoog naar andere tijden. De vintage sneakers brengen ons terug naar de grote sportwedstrijden van toen. De retro look wordt onderstreept door de stijl, de kleuren en het bovenwerk van de sneakers, dat vaak bestaat uit verschillende materialen. Sportschoenen zijn de meest gedragen schoenen voor heren wereldwijd en worden niet alleen maar gedragen tijdens het sporten. We zien de Diadora Heritage sneakers onder een casual jeans, maar ook een zakelijke outfit doet het goed in combinatie met deze stylish sneaker inclusief zacht voetbed en een goede demping in de zool.

Harris - elegante kunstwerken

Het merk Harris is een typisch Italiaans merk dat begon met het produceren van robuuste herenschoenen voor het Italiaanse leger voor de Eerste Wereldoorlog. Die goede kwaliteit heeft Harris voor zijn herenschoenen behouden, alleen hebben de legerkisten plaatsgemaakt voor elegante, lederen veterschoenen voor heren. De schoenen uit de collecties van Harris zijn stuk voor stuk echte statement shoes. Opvallende prints, spannende kleuren, mooie combinaties aan materialen, bijzondere afwerkingen zoals vlechtwerk of metallic, de kenmerkende grove zool... deze classy sneakers voor heren zijn met recht kunstwerken te noemen! 

Harris sneakers

Een traditioneel merk als Harris met zo'n indrukwekkende geschiedenis, is geen kleine speler te noemen in de schoenenmarkt. De handgemaakte schoenen zijn wijdverspreid bekend en heel soms maakt het Italiaanse schoenenlabel een uitstapje naar andere leren producten, zoals tassen en jacks. Alle items van Harris zijn van perfecte kwaliteit en hebben daarom een lange levensduur. Daar zorgt creatief eigenaar Bruno Famiglietti hoogstpersoonlijk voor. Hij houdt het handmade proces nauwlettend in de gaten en garandeert het gebruik van enkel de allerbeste materialen. Ondanks de veranderende omgeving, waarbij geavanceerde technieken boven ambacht komen te staan, houdt Harris stand door het tegenovergestelde te doen en vast te houden aan de traditie van ambachtelijk gemaakte schoenen.

Vijf topmerken sneakers

Zoals je hebt gezien, opereren de vijf topmerken Hogan, Philippe Model, GHŌUD, Diadora Heritage en Harris ieder op eigen wijze in het hogere segment kwaliteitssneakers. Waar het ene merk zich meer toelegt op de klassieke sneaker, loopt het andere voorop als het gaat om nieuwe trends of tijdloze elegantie. Naar welke type sneaker jouw voorkeur ook uitgaat, bij ieder van deze ‘grote vijf’ kun je rekenen op twee zekerheden: kwaliteit en klasse. Al kunnen de modellen onderling verschillen, alle sneakers uit de bovengenoemde collecties zullen je aangenaam verrassen qua pasvorm, design, materiaalgebruik en afwerking. We hopen dat dit artikel bijdraagt aan het beperken van de keuzestress als het gaat om het vinden van de perfecte sneaker. Al is het kiezen tussen deze merken mogelijk ook een uitdaging.