TERUG

Schoenenliefhebbers

Het verhaal achter de goed gevulde schoenenkast: de meest bijzondere schoenen van Asmara Ritmeijer

Geschreven door Katja Tremio

Als je een droom of een visie hebt, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Asmara Ritmeijer is een dubbel gelukkig mens omdat ze niet één, maar twee dromen heeft om na te jagen. De verkoopadviseur in de Van den Assem herenzaak aan de Aert van Nesstraat in Rotterdam, volgt haar droom door te studeren aan de theaterschool in Amsterdam én te werken als verkoopadviseur bij Van den Assem. Deze laatste carrière move is ook een hele bewuste. De jonge Vlaardingse hoopt ooit haar eigen schoenenlijn te mogen ontwerpen en lanceren. En zoals ze zelf zegt: "Als je schoenen wilt ontwerpen die de mensen aanspreken, dan moet je wel weten wat er bij klanten speelt en welke behoeften ze hebben." Een dame met mooie dromen dus, én met een gezonde portie boerenverstand! De hoogste tijd om een kijkje te nemen in de schoenenkast van deze ambitieuze schoenen- en theaterliefhebber.

Ongeveer een half jaar geleden zit Asmara om 03.00 's nachts ineens rechtop in haar bed. Ze heeft een echte brainwave: nu ze weet dat ze aan de theaterschool gaat studeren, wil ze ook haar andere droom vorm gaan geven: bij Van den Assem werken als verkoopadviseur. Zo gezegd, zo gedaan. Het toeval wil, dat er een vacature openstaat bij het familiebedrijf. Asmara stuurt een brief en hoopt dat er een plekje voor haar binnen een verkoopteam in één van de Rotterdamse filialen is. Stiekem fantaseert ze over de mogelijkheid om binnen de herenschoenenzaak aan de bekende Aert van Nesstraat te werken. Al snel ontvangt ze een bericht terug. Het gesprek verloopt soepel, er is een wederzijdse klik en als klap op de vuurpijl polst haar toekomstige leidinggevende hoe ze het zou vinden om zich te professionaliseren in de herenschoenen. Een schot in de roos dus! Inmiddels helpt Asmara jongens, jongemannen en heren aan de mooiste en best passende schoenen die ze voor hen kan vinden. En zo is ze weer een stapje dichter bij haar eigen droom!

Mannen die wel/niet weten wat ze willen

Misschien dat de volgende vraag intussen op uw lippen brandt (bij ons wel namelijk): Wat trekt een jonge blom als jij, Asmara, zo aan in de herenschoen en het winkelend herenpubliek? "Dat vind ik zelf ook best wonderlijk. Maar ik vind voornamelijk het helpen van heren erg leuk. Ze zijn vaak wat minder gevoelig voor trends en bezoeken de winkel zonder echt precies te weten wat ze zoeken. Overigens zijn er ook heren, die wel precies weten wat ze willen. Maar over het algemeen valt er dus een heleboel te adviseren bij de heren. Een echte eyeopener voor mij was, dat veel mannen best onzeker zijn over hun smaak en stijl. En dat maakt werken in een herenschoenenzaak zo leuk."

Slipperliefde

Het is moeilijk voor te stellen dat deze shoe designer in spe, als klein meisje een grote voorliefde koesterde voor haar één euro-slippers van een grote discount schoenenwinkel. Asmara: "Ik deed alles op die slippertjes. Ik vond het de fijnste en beste 'schoenen' van de hele wereld. Op een dag, ik moet zo'n twaalf jaar oud zijn geweest, namen mijn oma en moeder mij mee naar een schoenenwinkel. Ik mocht van hen schoenen uitkiezen. Mijn oog viel op een paar one-of-a-kind Nikes die wel wat weg hadden van de klassieke All Stars. Toen ik ze op school droeg, merkte ik dat mijn nieuwe schoenen op heel veel positieve feedback konden rekenen. Ik kreeg zoveel leuke reacties, dat mijn zelfvertrouwen er spontaan van groeide. Het waren die sneakers die mijn ogen openden en lieten zien dat je in schoenen een stukje van jezelf kwijt kunt. Deze schoenen waren voor mij de eerste stappen in het ontwikkelen van mijn eigen stijl. Het is de basis van de look die ik nu draag."

'Schoen weerspiegelen je persoonlijkheid. Daarom houd ik van schoenen.'

De rode draad: netjes en sportief

Ze omschrijft zichzelf graag als een kameleon. Haar bui, het weer en de gelegenheid bepalen welke kleding en schoenen er worden gedragen. Zo kan het zijn, dat ze de ene dag lekker casual door het leven gaat en de volgende dag eruitziet alsof ze naar een belangrijke première gaat. Het komt dan ook wel eens voor, dat ze zichzelf nogmaals aan dezelfde persoon moet voorstellen, omdat ze twee keer in een compleet andere look is verschenen. Toch lijkt er wel een rode draad door de kleding- en ook schoenenkast van Asmara te lopen. "Als ik mijn stijl in een paar woorden moet vangen, dan liggen netjes en sportief het dichtste bij me. Daarnaast hebben mijn schoenen vaak hakken. Hoewel ik redelijk lang ben (1.78), draag ik graag hakken. Ze staan vrouwelijk en je hebt zoveel verschillende variaties op schoenen met hakken. Ik combineer mijn schoenen het liefst met een rokje. Een rokje is naar mijn mening het meest veelzijdige kledingstuk ever."

Asmara's favorieten

Tijd voor de onthulling der onthullingen: welke schoenen hebben het weten te schoppen tot de fotoshoot? Hier zijn de favorieten van Asmara:

Zwarte krokoleer laarsjes van Pertini

 

Asmara Ritmeijer

"De hak van deze laars is medium hoog en deze booties zitten en lopen heerlijk. De spitse neus vind ik vooral heel chic aan deze schoen."

Mascolori en Nubikk

Asmara Ritmeijer

"Beide schoenen zijn bijzonder voor me. Eén keer in de twee weken, op de dinsdagavond, presenteer ik een entertainmentshow voor en door zieke kinderen (en hun broertjes en zusjes) in het Sophia Kinderziekenhuis. Ik draag dan graag één van deze twee paren. Ze vallen allebei op hun eigen manier op. De Mascolori's vanwege het grote 'Love'-logo dat erop staat en de Nubikks vanwege 'het oogje'. Ik krijg altijd heel veel complimenten wanneer ik ze draag en ze maken me vrolijk."

Sneakers van Unisa

Asmara Ritmeijer

"Toen ik deze bordeauxrode sneakers van leer, suède en glitters van Unisa zag staan, ik was in een groot warenhuis en onderweg naar het toilet, stond mijn hart heel even stil: het was liefde op het eerste gezicht! Mijn naam stond er gewoon op. Dat heb ik overigens vaker met schoenen. Dan herken ik mezelf erin en dan móet ik ze hebben. Zo ook deze sneaker van Unisa. Ik vroeg de verkoopster of ze mijn maat had, maar de schoenen waren net binnen en er was maar één maat tot dan toe. Ik heb ze meteen online besteld."

Kaplaarzen van Tommy Hilfiger

Asmara Ritmeijer

"Jaren geleden kocht ik mijn eerste kaplaarsjes al. Iedereen verklaarde me voor gek. Ik was toen echter al van mening dat je in een land waar de regendruppel regeert, regenlaarzen nodig hebt. Maar dan wel modisch verantwoorde regenlaarzen. Mijn Tommy's zijn netjes en functioneel."

Mysterieuze bruine schoenen met hak

Asmara Ritmeijer

"Enkele jaren geleden kocht ik deze bruine laars met flinke hak. De schoenen waren behoorlijk aan de prijs en tot op de dag van vandaag weet ik niet van welk merk deze booties zijn. Het staat er niet in en het staat ook niet op de doos. Ik vermoed dat het een limited edition is van een bepaald merk, maar welke? Ik laat ze bewust zien, omdat ze fantastisch zitten. Ik kan de hele dag werken op deze schoenen en 's avonds ook nog de stad ingaan op deze boots. I love them!"

'Als mijn huis in brand staat, dan red ik als eerste mijn zwarte Fred de la Bretonière laarsjes. Het is een nette, sportieve en ook ingewikkelde schoen. Hij lijkt een beetje op mij!'

Wishlist wordt shortlist

Bijna iedereen heeft de luxe om zijn of haar schoenen af te wisselen. Asmara vermoedt dat ze iedere dag van de maand op een ander paar kan rondlopen. En toch hebben we met z'n allen nog genoeg te wensen op schoenengebied. Of niet Asmara? "Ik heb maar één diepe wens als het gaat om schoenen. Ik wil heel graag mijn eigen unieke schoenenlijn ontwerpen en op de markt brengen. Op dit moment ben ik druk bezig met het maken van schetsen en leg ik mij volledig toe op mijn ontdekkingstocht. Mijn plannen zijn dan ook nog niet uitgekristalliseerd, maar ik heb er alle vertrouwen in, dat dat op een dag wel zo is."

 

Asmara Ritmeijer

Kiezen of delen

Wij zijn benieuwd of deze ambitieuze dromer stevig genoeg in haar mooie schoenen staat om te kiezen tussen de volgende opties. Menig deelnemer moet bij één of meerdere dilemma's even slikken, maar verder willen wij de druk niet al te erg opvoeren Asmara! Break a leg!

-Stoere boot of elegant laarsje? "Een elegant laarsje natuurlijk. Ik houd van netjes en sportief en het liefst een laarsje met een mooie hak."

-Suède of leer? "Dan kies ik voor leer. Suède is over het algemeen toch een kwetsbaarder materiaal en ik houd niet van vlekken en viezigheid op mijn schoenen. Leer is gemakkelijker te onderhouden en blijft naar mijn mening langer mooi."

-Broeken of jurken? "Mogen het ook rokjes zijn? Ik heb een hele collectie aan rokjes in mijn kast hangen, omdat ik een rokje de ideale basis vind van een outfit. Ik draag een rokje op een stoere manier, maar ook juist op een hele vrouwelijke manier of ik combineer het met een mooie riem. Laatst heb ik een Floris van Bommel-riem gekocht. Heren kopen sneller een schoen en een bijpassende riem dan dames, terwijl dat juist zo leuk is. Overigens is mijn Floris-riem ook een herenriem, omdat de collectie riemen voor dames kleiner is."

-Metallic of velvet? "Ik heb met beide materialen geen speciale band en kan dan ook niet echt een keuze maken. Zelf draag ik het nooit. Of wacht eens even, ik heb trouwens wel een heel toffe metallic instapper met pareltjes in mijn schoenenkast staan. Daar was ik meteen verliefd op. Ik vond het eerst best spannend om ze aan te trekken in verband met die parels. Maar ze zijn leuk te combineren met een stoere outfit, waardoor deze pareltjes juist een cool effect krijgen."

-Print of effen? "Effen. Al heb ik wel een heel leuk tijgerprintlaarsje thuis staan. Ik kocht het vorig jaar en twijfelde dit jaar heel even of ik ze nog kon dragen. Gelukkig heb ik die twijfels snel aan de kant geschoven. Je ziet nu natuurlijk veel leopard print schoenen en ik vind het juist leuk om net iets anders te dragen."

-Kwantiteit of kwaliteit? "Zelf kies ik bewust voor kwaliteit. Mijn schoenen zijn dan ook altijd wat duurder geprijsd. Maar ook als je een goedkopere schoenen koopt, mag je verwachten dat je kwaliteit koopt. Als je iets maakt, doe het dan goed."

-Nooit meer naar de kapper of nooit meer schoenen kopen? "Ai, dat is een pittige. Mijn haar is...mijn haar, snap je? Als dat niet goed zit, voel ik me niet fijn. Maar ja, mijn schoenen...Nee, sorry hier kan en wil ik niet tussen kiezen!"

-Online of offline schoenen shoppen? "Offline, absoluut. Ik loop door de stad en word ineens verliefd op een item of een paar schoenen. Ik wil het product zien, voelen en passen. Er moet een klik zijn. Online kan ik dat niet goed inschatten en voel ik er niet genoeg bij."

Made by Asmara

'De meeste dromen zijn bedrog', zong Marco ooit eens. Maar wij hebben het vermoeden dat de dromen van Asmara zomaar eens uit zouden kunnen komen. Iemand met dit doorzettingsvermogen en een eigen visie, heeft alleen nog een beetje geluk nodig. Hard werken, jezelf blijven ontwikkelen en een open mind: jij komt er wel Asmara. Succes!

Rating | Entry Details

54321 (5.0/5, gebaseerd op 4 reacties)

Voeg uw reactie toe

Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Zonder gewiebel op hakken lopen? Met deze 14 tips loopt u zonder problemen op hakken!

Goed op hakken lopen is niet eenvoudig. De 14 tips uit dit artikel kunnen u helpen om van goed op hakken…
Lees meer
16465 | 2 | 25 Jun 2019

Trendjournaal

Slingback pumps oubollig en truttig? Deze 20 prachtexemplaren bewijzen het tegendeel!

Slingback pumps oubollige schoenen? Niets is echter minder waar. Wij laten 20 prachtexemplaren zien!…
Lees meer
7368 | 2 | 22 Jun 2019

Schoenenkennisbank

Hoe uw schoenen onderhouden uw outfit afmaakt: 4 materialen uitgelegd (25 tips)

Schoenen zijn een belangrijk deel van uw outfit. Uw schoenen onderhouden is dan ook belangrijk en mag…
Lees meer
20244 | 1 | 21 Jun 2019

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen