Skip to content
Ga terug

Grote maten schoenen lelijk? Deze 10 parels bewijzen het tegendeel

Attentie, attentie… dit artikel is bedoeld voor alle mensen die iedere keer weer voor het dilemma staan: welke grote maten schoenen zijn geschikt –lees: comfortabel en tof- voor mijn voeten? Want dát, dames en heren, schijnt knap moeilijk te zijn. De meeste schoenenwinkels zijn helemaal niet bedacht op mensen met mooie en grote voeten. En dat vinden wij heel erg jammer. Want er zijn zoveel prachtige grote maten schoenen. Om dat te bewijzen vind je verderop in dit artikel tien juweeltjes van grote maten schoenen die je voeten het gevoel geven dat ze er mogen zijn.

De ontwikkeling van de grote voet

De afgelopen decennia zijn wij mensen steeds langer en zwaarder geworden. Het is dan ook volkomen logisch dat onze voeten mee zijn gegroeid. Brits onderzoek wijst uit dat mannen in de jaren ‘70 een gemiddelde maat 42 hadden en vrouwen indertijd een gemiddelde maat 37. Intussen draagt de man maat 44-45 en is de schoenmaat van de vrouw gestegen naar 39-39,5 (bron: de telegraaf). Zo’n 25 jaar geleden had je als vrouw met grote(re) voeten dan wel echt een probleem. Grote maten schoenen voor vrouwen waren schaars en áls ze er waren, liep je niet bepaald op de mooiste exemplaren rond. Bij gebrek aan leuke grote maten schoenen voor dames, kochten vrouwen hun schoenen dan vaak op de herenafdeling. Dat doet ons schoenenhart verdriet! Tegenwoordig bestaan er gelukkig meerdere schoenenwinkels en webshops die wel in de behoefte van grote maten schoenen voorzien.

Grote maten schoenen: wat verstaan we onder groter?

De tijd dat het toppunt van schoonheid een kleine schoenmaat was, is gelukkig voorbij. Mensen worden langer en voeten worden groter. Maar vanaf welke maat als man of vrouw heb je te maken met grote(re) voeten? Als man ga je op zoek naar grote maten schoenen wanneer je maat 46 of groter heeft. Grote maten schoenen voor heren zijn over het algemeen verkrijgbaar in de maten 46 t/m 51. Vrouwen met schoenmaat 43 of groter kunnen in ‘gewone’ schoenenzaken niet terecht voor nieuwe schoenen. Vanaf maat 41 worden damesvoeten als groot ervaren en schoenmaat 42 is al beduidend minder vertegenwoordigd in een schoenenwinkel. 

Voetenfeiten:

  • Tijdens een –eerste- zwangerschap kunnen de voeten van vrouwen vanwege ‘verweekte voetbanden’ met een maat groeien. Bijna de helft van de bevallen vrouwen behoudt deze grotere maat de rest van haar leven.
  • De voeten van jonge meisjes stoppen met groeien rond hun twaalfde levensjaar.
  • Jongensvoeten zijn uitgegroeid rond hun vijftiende.
  • Het spreekwoord ‘op grote voet leven’ betekent ‘meer geld uitgeven’. In het geval van de aanschaf van grote maten schoenen gaat dit gezegde ook op: grote(re) schoenen kosten vaak meer dan schoenen voor een meer gemiddelde maat.

Grote voeten verdienen mooie grote schoenen Gelukkig hoef je als mens met grote(re) voeten tegenwoordig niet meer stad en land af te zoeken, voordat je eindelijk een enigszins modieus paar schoenen hebt gevonden. Steeds meer aanbieders springen erop in. Maar het blijft goed zoeken naar dat ene fijne merk dat je het comfort biedt dat je voeten en lichaam nodig hebben. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Wij begrijpen dat beide wensen heel belangrijk voor je zijn. Om het je gemakkelijker te maken showen wij vijf paar mooie, nette en toffe herenschoenen die vragen om gedragen te worden. En ook voor de dames, zeker voor de dames, hebben we een vijftal prachtige paren uit onze uitgebreide –grote maten schoenen-collectie gevonden die meer dan de moeite waard zijn om te bekijken. Benieuwd? Bekijk onze favorieten snel!

Grote maten schoen: herenschoenen

We beginnen met vijf grote maten herenschoenen die naast comfortabel ook een genot voor het oog zijn. Dat grote maten schoenen niet lelijk zijn, bewijzen onderstaande instapschoen, mocassins, gesp- en veterschoenen en booties. Dat wordt moeilijk kiezen!

Magnanni staat bekend om zijn handgemaakte schoenen van de hoogste kwaliteit leer. Deze cognackleurige instapschoen, verkrijgbaar tot en met maat 48, is elegant en stijlvol. Het gladde leer straalt klasse uit en is verrijkt met een subtiele stiknaad op de smalle carré neus. De twee zilveren gespen op de wreef zorgen voor een speels effect. Overbodig om te zeggen wellicht: het binnenwerk is volledig van leer en een suède contrefort draagt bij aan extra loopcomfort. 

Wie zegt dat je je grote voeten niet te veel moet laten opvallen? En dan je hele leven op zwarte of bruine schoenen rondlopen? Dat is ondoenlijk voor de kleurenliefhebbers onder ons met een grote schoenmaat. Deze knallende kobaltblauwe mocassins met pennyband van Giuseppe Maurizio zijn oogverblindend. Én verkrijgbaar tot en met maat 48. Het maken van schoenen kunnen we met een gerust hart aan de Italianen over laten. Zo ook dit prachtpaar. Combineer een stevige leersoort met een perfecte afwerking en dit is het resultaat. Een prettige bijkomstigheid is dat deze schoen een uitneembare zool heeft.

Prachtige bruin suède gespschoen met vlechtwerk van een van onze favoriete merken: Magnanni. Het Spaanse schoenenmerk kenmerkt zich door het perfectioneren van de balans tussen comfort en flexibiliteit zonder daarbij in te leveren op elegantie. Deze gespschoen met carré neus wordt gesierd door onderscheidend vlechtwerk. De zilverkleurige gespsluiting op de wreef versoepelt het aan- en uittrekken van de schoen. De schoen heeft een lederen binnenwerk en de suède contrefort zorgt voor extra comfort. Ook de zool is van leer en de hak met rubberen hakkentips meet 2,5 cm.

Deze stoere en sportieve veterbootie, verkrijgbaar tot en met maat 50, met schapenvacht komt van Nederlandse bodem en is van het merk Blackstone. Pure materialen, vakmanschap en een krachtig uiterlijk zorgen ervoor dat een echte Blackstone snel en gemakkelijke te herkennen is. De hoge gymp is uitgevoerd in cognackleurig generfd en ingepoetst leer. Het binnenwerk is ook volledig van leer en zelfs de veters zijn van echt leer. De gymp geeft veel warmte doordat het binnenwerk gevoerd is met echte schapenwol –fijn voor die donkere en koude dagen die uiteindelijk ook weer voor de deur staan-. De loopzool heeft een grof profiel dat voor extra grip zorgt. 

Donkerblauwe suède enkelmolière van het prachtige Italiaanse merk Giuseppe Maurizio. Staat zowel zakelijk als casual chic erg goed onder een mooie pantalon. Het suède geeft de schoen een classy uitstraling en dit model is een klassieker. Uiteraard is de schoen volledig van leer inclusief het voetbed. Ook niet onbelangrijk: deze must have is tot en met maat 49 verkrijgbaar.

Damesschoenen

En dan is het nu tijd voor de dames. Ook de dames, zeker de dames, met grote(re) voeten en dus een grotere schoenmaat verdienen prachtige, heerlijk zittende schoenen. Speciaal voor jou vonden we deze mooie instapschoenen, pumps, sneakers en laarzen. Kijk je mee?

Ondanks de camouflageprint valt deze grote maten damesschoen echt wel op. Deze supervrouwelijke groene lederen instapschoen met pennyband is van het Italiaanse merk Maripé. Ideaal voor een zakelijke meeting, maar ook voor een gezellig avondje uit. Deze schoen past overal bij! Mooie details zijn de spiegelnaad op de ronde neus en een pennyband versierd met transparante strass-stenen. Het binnenwerk is volledig van leer en voor optimaal comfort zorgt de suède contrefort. Goed om te weten: de hak meet circa 2 cm. en deze beauty is tot en met maat 43 verkrijgbaar. 

Een mooi paar pumps is onmisbaar in de schoenenkast. We blijven nog even in de groene sfeer, want ook dit paar kleurt groen, maar dan in de variant olijf. De kleur en het materiaal –suède- maken de pump chique en de plateauzool en hak van kurk geven de schoen een speelse twist. Met een merk als Gabor weet je dat je kwaliteit koopt. Het gehele binnenwerk is van leer en voorzien van een suède contrefort, zodat de schoenen ook heerlijk comfortabel zitten. De plateauzool is circa 1 cm dik en de staarthak meet 8 cm. En ja hoor, ook voor een voetmaatje meer is deze schoen toegankelijk. Tot en met maat 43,5 zelfs.

Bovengenoemde pump is natuurlijk zalig om naar te kijken en loopt heerlijk, maar we hebben allemaal wel eens behoefte aan een soepele sneaker. Met dit paar heb je én een tof uiterlijk te pakken én heel blije voeten, want wat lopen ze fijn! Het Duitse Hassia is heer en meester op het gebied van comfortabele schoenen maken mét een toffe uitstraling. Deze blauw suède sneaker met subtiele zilverkleurige glitters staat prachtig onder een casual broek, maar kan ook prima bij een –wat losse- netwerkborrel. Het mooie is dat deze schoen een uitneembare zool bevat, zodat je je eigen binnenzool erin kunt leggen. De standaard binnenzool –plus de rest van het binnenwerk- is van leer en de schoen is verkrijgbaar tot en met maat 44.

Schoenenmerk Lilian is verantwoordelijk voor deze fraaie zwart suède laars met large schacht. Waar dit moois wordt gemaakt? Schoenen-minnend Italië natuurlijk. De laars laat zich soepel aan- en uittrekken, doordat de schacht aan weerszijden van elastiek is voorzien. Zowel de binnenvoering als het voetbed is van leer. Verkrijgbaar tot en met maat 44.

Grote maten schoenen zijn prachtig

Wij hopen je met deze 10 juweeltjes ervan te hebben kunnen overtuigen dat grote maten schoenen big and beautiful zijn. Heren: je kunt zeer stijlvolle en casual schoenen vinden waarbij een maat 49 niet wordt geschuwd. Dames: laat de herenafdeling voor wat hij is. Je ziet, er is wel degelijk keus. Iedereen kan fantastische schoenen vinden, ook met een grotere maat voeten.

Welke van de 10 grote maten juweeltjes is jouw favoriet?

Laat het ons weten in een reactie!