Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Ontdek onze top 5 elegante sandalen voor dames

Mooie sandalen mogen natuurlijk niet ontbreken deze zomer. Met blokhak, sleehak, brede of subtiele bandjes, gouden of zilverkleurige gespen, uitgevoerd in cognac of camelkleurig leer, oranje suède of sandalen met vlechtwerk... voor elke smaak is er wat wils! Ook al mag de temperatuur nog wat stijgen, deze damessandalen zijn al volop in trek. Lees hier welke comfortabele en elegante sandalen onze top 5 hebben bereikt.   

1. Vrouwelijk en stijlvol Spaans design van Mace 

Bij het zien van onderstaande sandaal van het merk Mace gaat menig vrouwenhart harder kloppen. Dit stijlvolle Spaanse schoenenmerk weet ook met dit model vrouwelijke details met moderne elementen te combineren. Uitgevoerd in cognackleurig leer met een rechte band over de wreef en rondom de enkel een bandje met een zilverkleurige gesp. Dankzij de premium leren binnenzijde en de heeft deze sandaal met recht een plekje in de top 5 verdiend.

Deze mooie sandalen met hak zijn goed te combineren met de kleuren legergroen, beige, wit en crème. Draag ze bijvoorbeeld met een lange rok, met kleurrijke details of, zoals hieronder afgebeeld, met een mooie corduroy flared broek in taupe of cognackleur. Is het iets frisser? Je maakt jouw outfit compleet met een zwart leren jasje. Of match jouw schoenen met een suède bikerjack in dezelfde kleur. 

Is camel of cognac niet je favoriete kleur? Deze zomerse sandaal is bij ons ook verkrijgbaar in het zwart. Benieuwd naar nog meer elegante sandalen? Bekijk dan onze gehele collectie Mace sandalen. 

2. Smooth slingbacks met croco dessin van Stefano Lauran

Het merk Stefano Lauran laat met onderstaand model zien dat elegante sandalen óók comfortabel kunnen zijn. Deze sandaal met open teen is uitgevoerd in wit leer met krokodillenprint. De schoen heeft zowel een decoratieve als functionele gesp. De binnenkant is eveneens uitgevoerd in soepel leer.

Daarnaast heeft deze witte sandaal een cognacbruine gesp op de wreef voor een trendy twist. Kortom, fijne comfortabele sandalen met een dempend voetbed, waarmee je deze zomer zeker het terras op kunt gaan. Nieuwsgierig naar nog meer stevige sandalen voor dames van Stefano Lauran? 

3. Vlechtwerk met Elvio Zanon

Sinds 2012 verrast Evio Zanon ons met prachtige schoenen. De oprichter Elvio Zanon wilde met zijn collecties de eigentijdse en vrouwelijke stijl opnieuw definiëren door toepassing van nieuwe materialen, opvallende structuren en Oosterse en Scandinavische invloeden. De ontwerpen van het Italiaanse label vormen een mix van avant-garde stijl met een urban minimalistische twist en een Oosters randje. Dat is ook terug te zien in het ontwerp van onderstaand model. 

Deze sandaal met plateauzool heeft een open neus en is uitgevoerd in cognackleurig. Over de voet lopen twee brede banden met een vlechtpatroon. Ook loopt er een band rondom de enkel welke is vast te zetten met een cognackleurige gesp. Het vlechtwerk is niet het enige dat eruit springt. De combinatie met de plateauzool geeft de damessandaal een uniek karakter. Met deze stevige dames sandalen creëer je een stijlvolle en tegelijkertijd relaxte uitstraling.

4. Comfortabel met See by Chloé

Naast bovenstaande modellen, die alledrie hoog gehakt zijn, is het altijd fijn om een platte sandaal aan jouw schoenenkast toe te voegen! Het verbaast ons dan ook niet dat deze damessandaal van het merk See by Chloé in onze Top 5 van sandalen staat. Het merk See by Chloé kennen we van de heerlijke parfums en eyecatchers van tassen maar dit label onderscheidt zichzelf ook als sandalen merk.

Deze sandaal met hak is uitgevoerd in zwart leer en voorzien van een goudkleurige gesp rondom de enkel. De schoen beschikt over een brede band die over de wreef loopt en een goudkleurige ring met leren elementen. Deze sandalen staan mooi onder een midi-jurk of lange plissérok. Combineer de zwarte sandalen bijvoorbeeld met zomerswit of dameskleding in nude- of goudtinten. 

5.  Unisa sandalen en slippers: voor de modebewuste vrouw 

Denk je aan Spanje, classy sandalen, sierlijke slippers en bijpassende clutches, dan komt er één merk naar boven, namelijk Unisa! Dit Spaanse merk maakt trendy schoenen en elegante sandalen voor de modebewuste vrouw, vaak met een mooie hoge hak. Deze bronskleurige metallic sandaal met plateauzool is daar een mooi voorbeeld van. De dubbele band met knoop over de wreef, maakt deze sandaal zeer geschikt voor een feestelijke setting. 

Wij combineren de sandaal met een flowy rok met een opvallende barokprint. De bruine warme tint van de rok kleurt mooi bij de bronskleurige schoenen. Om de outfit af te maken, nemen we de clutch -ook van Unisa- mee. De goud metallic gekleurde clutch is een perfect en handzaam accessoire voor het opbergen van essentials zoals handcrème, een pinpas, sleutels en je telefoon. Deze gehele outfit wil je toch zo kopiëren naar jouw garderobe? 

Ben je op zoek naar een ietwat verfijnd model slipper? Dan is de onderstaande Unisa slipper eveneens in brons metallic de perfecte schoen voor jou.