Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

7 voorbeelden van waarom damesschoenen met bloemenprint combineren hot is deze zomer

De bloemenprint, zijn we er niet stiekem allemaal een beetje verliefd op? Wij zijn in ieder geval dol op deze vrolijke, zomerse print. We hebben u daarom al een keer verteld  hoe u kleding met bloemenprint kunt combineren. Maar wist je dat damesschoenen met bloemenprint combineren ook helemaal hot is deze zomer?

In dit artikel vertellen we bij verschillende damesschoenen met bloemenprint hoe je deze kunt combineren. Maar dit is natuurlijk nog niet genoeg! Daarom laten we u ook een drietal looks zien voor net dat beetje extra inspiratie. Laat die zomer nu maar echt doorbreken…

Schoenen met bloemenprint combineren

Door te kiezen voor damesschoenen met bloemenprint, kun je een echt statement maken met je schoenen. Hoe je dit doet is afhankelijk van je eigen stijl en smaak. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop de bloemenprint tot uiting komt op schoenen. We laten hieronder verschillende schoenen met bloemenprint zien en vertellen je hoe deze damesschoenen met bloemenprint combineren precies in zijn werk gaat.

1. Pumps met bloemenprint

Wat een prachtige schoenen! Ze vallen lekker op en door de felle kleuren die zijn gebruikt stralen deze schoenen zomer uit. Zie je jezelf deze pareltjes al dragen?

Deze damesschoenen met bloemenprint combineren doe je bijvoorbeeld door ze te dragen onder een mooie jurk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte cocktail dress en deze geweldige schoenen? Voor welke kleur je gaat, groen, geel of blauw, is natuurlijk aan jou

Wil je bovendien voor een mooie verbinding zorgen tussen je pumps en je outfit, stem dan jouw accessoires af op de schoenen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, subtiele heupriem in eenzelfde kleur als de schoenen of kies voor sieraden van goud of met een groene of blauwe steen.

 

2. Slippers met een tropisch accent

Wat past er nu beter bij de zomer dan deze slippers? Jouw voeten krijgen genoeg vrijheid om bij tropische temperaturen te blijven ademen en je ziet er toch stijlvol uit.

Deze slippers zijn perfect voor een mooie zomerse dag. Denk bijvoorbeeld aan een stranddag met vrienden of familie of draag de slippers naar een verjaardag met een sportief jurkje.

Je kunt deze slippers onder andere dragen in combinatie met een zwierige, zomerse rok. Ook kun je ze combineren met een mooie short en een leuk topje of T-shirt. Zeker als je de felgroene of de helderblauwe kleuren die verwerkt zijn in de slippers terug kunt laten komen in je kleding, heb je een stijlvolle outfit te pakken. Nog een paar mooie accessoires en een stijlvolle zonnebril erbij en je outfit is hartstikke hip!

De chique variant van de slipper is wat ons betreft toch wel de sandaal. Zeker als deze er uitzien zoals bovenstaand paar van het Spaanse merk Lodi.

Wat ons betreft schreeuwen deze sandalen om gecombineerd te worden met een mooie jurk die, net als de sandalen, in tropische sferen is. Denk hierbij onder andere aan een maxi-jurk met een mooie palmbladenprint of een mini-jurk met kleine decoratieve bloemen. Steek je haren op in een losse knot en zorg voor een mooie ketting en een uitgesproken ring om de look compleet te maken.

Wil je liever een iets stoerdere outfit, vervang dan de maxi-jurk of de mini-jurk voor een mooi broekpak in een luchtige stof. Een broekpak met wijde pijpen staat prachtig boven deze sandalen met mooie blokhak, maar ook iets strakkere pijpen maken een mooie match. Deze leiden immers alle aandacht richting de schoenen. En die mogen absoluut gezien worden!

 

4. Sneakers waarmee je altijd goed zit

In de zomer kan een mooi paar sneakers natuurlijk niet ontbreken. Zeker bovenstaande sneakers niet! Niet alleen voldoen ze aan de fleurige trend van de bloemenprint, maar ook de witte kleur past helemaal bij het zomerse seizoen.

Het fijne aan sneakers is dat je deze op verschillende manieren kunt combineren. Kies op een warme dag bijvoorbeeld voor een mooie hotpants of short en een felroze top.

Wil je deze damesschoenen met bloemenprint combineren zodat een hele vrouwelijke outfit ontstaat, kies dan juist voor een wat korter, zomers jurkje. Om je vrouwelijke vormen te accentueren kies je voor een nauwsluitend jurkje, maar ook met een wijd uitlopend exemplaar zijn de schoenen leuk te combineren.

Handig hè, zomerse schoenen waar eigenlijk alles bij gecombineerd kan worden!?

 

Damesschoenen met bloemenprint combineren: de mooiste outfits uitgelicht

Je hebt nu in de eerste plaats een idee gekregen van hoe de bloemenprint op verschillende soorten damesschoenen tot uiting komen. Daarnaast hebben we verschillende suggesties gegeven van hoe je dit soort schoenen kunt combineren.

Maar als het op mode aankomt zeggen beelden natuurlijk veel meer dan woorden. Daarom hebben wij hieronder nog twee outfits voor je uitgelicht. De eerste look is chic. Deze wordt opgevolgd door een combinatie die bestempeld kan worden als casual-chic.

Kijk maar mee en laat je inspireren.

 

Look 1: Chiquer dan chic

Wauw, deze outfit is prachtig. Niet alleen is hij erg zomers, maar hij is ook nog eens superchic. Wat ons betreft is dit een absolute aanrader als je bijvoorbeeld een feestelijke dag op de planning heeft staan.

Wat zo bijzonder is aan deze outfit, is dat je goed kunt zien dat je niet veel nodig heeft om een outfit feestelijk te maken. De pumps met bloemenprint, een matchende clutch en een subtiele armband met bijpassende ring zijn in dit geval al genoeg.

De pumps, van het Duitse merk Peter Kaiser, hebben een luxe, bijna Oosterse uitstraling door het gebruik van prachtige stoffen die op een bijzondere manier verweven zijn. Doordat ervoor gekozen is om de kleuren mild en donker te houden, springen de pumps niet direct in het oog, maar zijn ze juist een subtiele eyecatcher.

 

Look 2: De kracht van een nette sneaker

Er zijn hele stoere sneakers, maar er zijn ook hele nette sneakers. Wat dacht je bijvoorbeeld van bovenstaand paar?

Perfect aan deze sneakers is dat ze zowel met een casual als met een nette outfit te combineren zijn. Kijk bijvoorbeeld eens hoe leuk en zomers de combinatie van deze roze sneakers en een eenvoudige skinny jeans is.

Door de broekspijpen een keer om te slaan en de schoenen te dragen zonder (zichtbare) sokken ontstaat een sportief, vrouwelijk en zomers plaatje.

Maar wat voor top draag je hier nu bij?

Simpel! Kies voor een mooie top waarbij roze de primaire kleur is. Of wat dacht je van een witte, nauwsluitende top met een roze of paarse print erop? En zelfs een gele of groene top met opvallende ruffles zal schitterend staan in combinatie met de spijkerbroek en schoenen.

Wat deze schoenen in onze ogen zo bijzonder maakt, is dat ze een leuke print hebben, maar dat deze erg subtiel is gehouden. Zowel de print als de schoen zelf zijn namelijk uitgevoerd in dezelfde kleurtinten, waardoor een prachtig geheel ontstaat.

Damesschoenen met bloemenprint combineren… Als je de losse schoenen ziet, oogt het als een moeilijke opgave. Damesschoenen met bloemenprint hebben vaak een drukke print en zijn voorzien van verschillende kleuren. Toch wil je een manier zoeken waarop jouw outfit zichzelf niet overschreeuwt.

Maar hoe?

In dit artikel hebben wij je aan de hand van een aantal schoenen en verschillende looks laten zien hoe damesschoenen met bloemenprint combineren een behapbare opgave wordt.

Door je te laten inspireren door dit artikel en vervolgens je eigen stijl door te voeren, ontstaan ongetwijfeld de mooiste looks. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd!