Skip to content
Ga terug

Sokken in schoenen dragen: dit zijn de trends voor vrouwen

Waarschijnlijk denk je bij een fashion item niet direct aan jouw sokken. Dit, terwijl ze een belangrijk onderdeel vormen van jouw outfit. Probeerden we voorheen onze sokken nog zoveel mogelijk te verstoppen, tegenwoordig zijn sokken uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van onze looks. Onze sokken mogen gezien worden! We zagen deze trend al veelvuldig voorbijkomen bij fashionbloggers en zelfs op de catwalk is deze trend gespot bij grote designers. We kunnen er dus niet meer omheen: sokken in schoenen dragen én ze laten zien is een grote trend op modegebied! In dit artikel laten we je 8 verschillende looks zien met opvallende vrouwensokken. 

Show your socks!

Je draagt waarschijnlijk sokken in schoenen uit praktische overwegingen: het zit prettig en het voorkomt nare luchtjes. Sokken worden meestal om deze redenen gedragen en we proberen onze sokken dan ook zoveel mogelijk te verstoppen. Onze sokken komen niet boven onze laarzen uit en in sneakers dragen we speciale sneakersokken, zodat ze zo min mogelijk opvallen. Dankzij de 'sokken in schoenen trend' hoeven we onze sokken echter niet langer meer te verstoppen. De sokken mogen gezien worden!

Dat betekent natuurlijk ook dat we niet meer enkel saaie zwarte of witte sokken hoeven te dragen. Bijzondere sokken voegen pas echt iets toe aan jouw outfit. Kleuren, prints en glitters, met deze trend kan en mag het allemaal. En niet alleen in sneakers of booties mogen we onze sokken laten zien. We zien ook steeds vaker pumps of instappers in combinatie met zichtbare sokken. En stiekem is dat behalve mooi, ook best handig, want zo kunt je jouw instappers ook in het najaar dragen, zonder dat je koude voeten krijgt.

Glittersokjes voor dames

In dit artikel gaan we in op een specifieke trend op het gebied van sokken: de glittersokjes. Deze sokken zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en hebben een subtiel glittertje. Met glittersokken geeft je jouw outfit nét dat beetje meer glamour. Je kunt glittersokken natuurlijk elke dag dragen, maar wat dacht je bijvoorbeeld van tijdens de feestdagen? Tijdens de feestdagen geven die glittersokken jouw outfit natuurlijk een echte feestelijke touch. Een outfit die in eerste instantie wat saai is, kan met glittersokken helemaal opgefleurd worden. De glittersokken zijn een echte trend en dat is niet onterecht. De sokjes geven jouw outfit namelijk een leuke, speelse touch en zijn tegelijkertijd ook erg vrouwelijk. Wij zijn in elk geval helemaal fan van deze gave trend! 

8 x sokken in schoenen

We kunnen ons voorstellen dat je wellicht nog zo je twijfels hebt bij de sokken in schoenen trend. Daarom laten we je door middel van acht verschillende looks zien hoe fashionable deze trend is! Reken maar dat je straks ook glittersokken draagt.

null

1. Booties met glittersokken

Bij deze look zien we dat de schattige glittersokjes gecombineerd worden met een paar stoere booties. Door deze combinatie van stoer en schattig ontstaat een leuk contrast. Het rokje en de blouse zijn netjes en hebben een lieflijke uitstraling. De booties met de glittersokken zorgen er echter voor dat de outfit niet tuttig wordt. De sokken die hier gedragen worden hebben dezelfde kleur als de blouse en daardoor vormt deze outfit een mooi geheel.
Deze outfit kan prima naar het werk, maar is ook erg geschikt voor een informeel avondje uit met vriendinnen! De outfit is erg stijlvol, maar totaal niet saai. Wij vinden deze combinatie erg mooi! 

null

2. Metallic & glitter

Bij deze look worden twee trends gecombineerd. We zien de metallic schoenentrend en de sokken in schoenen trend hier terug. Dat deze twee trends goed samengaan, bewijst deze look wel. Wat staan die sokjes gaaf boven die booties! En ook het jurkje met luipaardprint past perfect bij het geheel. De kleuren van het jurkje passen goed bij de gouden booties en de gouden glittersokjes.

We zien in deze look drie opvallende elementen terug: luipaardprint, metallic booties en glittersokken. Dat maakt deze outfit gewaagd. Niet iedereen durft het namelijk zomaar aan om drie opvallende elementen te combineren in één outfit.
Toch is het bij deze look gelukt om deze drie elementen te laten samensmelten tot een geheel dat perfect in balans is. De gouden booties en glittersokjes maken deze outfit ook erg geschikt voor de feestdagen.

null

3. Casual chic

Deze look is casual chic. De sweater en deboyfriend jeanszorgen voor een casual, wat nonchalante uitstraling. Onder de boyfriend jeans worden zilveren glittersokjes gedragen in pumps. Zouden de pumps onder deze outfit  worden gedragen zonder de sokken, zou dat er waarschijnlijk vreemd uitzien. De outfit zou dan geen geheel vormen.
In combinatie met de sokken passen de pumps echter prima onder de outfit en geeft het de outfit juist diecasual chicuitstraling. De kleur van de sokken past ook mooi bij de pumps. Tegelijkertijd zorgen de sokken met de pumps ook voor een speels effect. Ook de sterren op de jeans zorgen ervoor dat de outfit lekker speels blijft.

null

4. Glitter it up!

Deze outfit is een echt glitterfeestje! Zowel in de broek als in de sokken zien we hier glitters terug. Glittersokken met sneakers zijn eigenlijk altijd een goede combinatie. Zo ook bij deze outfit. Deze look is lekker casual en is daarom perfect geschikt voor bijvoorbeeld een dagje shoppen. 
De broek en sokken combineren goed met elkaar. Ondanks dat beiden een glittertje bevatten is deze outfit niet over the top maar juist heel casual. Dat komt ook mede door de leuke sweater met de blouse eronder. Er is hier gekozen voor sokken in dezelfde kleur als de sneakers. En ook de gouden kleur van het hielstukje van de sneakers komt terug in het glittertje in de sok. Een perfecte match! Ook tijdens de koudere seizoenen kun je glittersokken aan, dames. We zien de glittersokken voor dames nu ieder seizoen terug. Dus je kunt met een gerust hart met opvallende sokken in jouw sneakers de winter door! 

null

5. Chic met een knipoog

Hoe mooi is deze look?! We zien bij deze look weer twee gedurfde elementen: de luipaardprint en de glittersokken. Deze outfit heeft een chique uitstraling met een kleine knipoog dankzij de glittersokken. De broek en de sweater met ruches aan de mouwen geven deze outfit een stijlvolle en chique uitstraling. De glittersokjes in de pumps zorgen ervoor dat de outfit niet te stijfjes wordt. 
Ook het jasje met luipaardprint past geweldig bij deze outfit en zorgt ervoor dat de outfit niet te saai wordt. De kleuren van deze outfit zijn allemaal perfect gecombineerd. Deze outfit is ideaal voor een verjaardag of bijvoorbeeld een kerstdiner met familie. Feestelijk, chique en stijlvol maar niet saai of stijfjes. Precies de look die je tijdens feestelijke dagen wilt creëren.

null

6. Glitters & stenen

De glittersokken worden bij deze look geweldig gecombineerd met een paar mooie instappers met stenen erop. Samen met de suèdine broek en de prachtige blouse zorgt dit ervoor dat deze outfit helemaal fashionable is. 
Bij de voorgaande looks zagen we dat vaak gekozen werd voor glittersokken in de kleur van de schoenen of in een kleur die terugkwam in andere kledingstukken van de outfit. Bij deze look zien we dat is gekozen voor een kleur sokken die we verder niet terugzien. Wel past deze kleur goed bij de stenen op de instappers. 

Ondanks dat de kleur van de sokken verder niet echt terugkomt in de outfit, is deze outfit toch een mooi geheel. Ook de opvallende tas past er goed bij en zorgt ervoor dat de outfit niet te tuttig wordt. Extra handig: dankzij de sokken in schoenen trend kun je deze instappers dus gewoon tijdens koudere dagen aantrekken zonder dat je koude voeten krijgt!

Deze outfit is perfect voor een lunch met vriendinnen. Ze zullen allemaal jaloers zijn op jouw fashionable look met glittersokken!

null

7. Velvet en glitter

In deze look zien we twee prachtige trends terug, namelijk velvet en glittersokken. Wij waren al helemaal fan van de velvet trend, maar in combinatie met de glittersokken worden we spontaan verliefd op deze outfit. Je kunt vast ook niet ontkennen dat deze combinatie erg mooi is.
De blauwe kleur van deze prachtige schoenen sluit perfect aan bij de broek. De kleur van de sokken zien we terugkomen in de trui. In de trui is overigens ook een klein glittertje verwerkt. Het kraagje van de blouse dat we boven de trui uit zien komen zorgt ervoor dat het geheel niet te casual wordt.
Draag deze outfit tijdens een middagje shoppen of een lunch met vriendinnen en je zult gegarandeerd bekijks hebben!

null

8. Glitter & glamour

Deze look is een en al glamour en feestelijkheid. Zie je jezelf al aan het kerstdiner zitten met deze geweldige outfit?
Dankzij de glittersokken en het glittertruitje krijgt deze outfit een erg feestelijke, maar ook erg chique uitstraling. De kleuren in deze outfit zijn perfect gecombineerd. De glittersokken hebben een gouden glittertje en diezelfde kleur goud zien we terug in het truitje. Daarnaast is gekozen voor zwart, een kleur die het eigenlijk altijd goed doet. Door de keuze voor subtiele sieraden wordt deze outfit niet too muchglitter. Dankzij de glittersokjes is deze outfit totaal niet saai.  

Let's go glitter!

En, ben je overtuigd? Wij kunnen ons haast niet voorstellen dat je na het zien van deze acht gave looks met glittersokken geen fan bent geworden van deze trend! Ga jij dit jaar voor opvallende gekleurde sokken, leuke enkelsokken in een mooie print, of, zoals wij voor de hoge glittersokken?