Skip to content
Ga terug

Slingback pumps oubollig en truttig? Deze vier prachtexemplaren bewijzen het tegendeel!

Oubollig...Voor oudere dames...Truttig...Het zijn maar een paar associaties die veel dames hebben met slingback pumps, oftewel de slingback. Jammer, want dit type pump is bezig met een grote opmars en is weer helemaal hip en trendy. Genoeg reden dus om deze schoenen eens wat beter te bekijken. Want waar kenmerken slingback pumps zich door en hoe zien de meest trendy slingback pumps van dit moment eruit? Wij laten het je in dit artikel zien!  

Omdat de slingback pump tegenwoordig niet meer mag ontbreken in je schoenenkast is het de hoogste tijd om deze vrouwelijke en kenmerkende pump het podium te geven dat deze schoen verdient. In dit artikel lees je alles over deze tijdloze schoen en presenteren wij vier musthave slingbacks, waaronder slingbacks met hak, slingback pumps zwart en slingback pumps lage hak, slingback blokhak en slingbacks in een knalkleur.

De kenmerken van slingbacks

Het zijn pumps, maar eigenlijk toch ook weer niet helemaal. Slingbacks onderscheiden zich op twee fronten van klassieke pumps, namelijk met de slingback en met de hak.

1. De slingback

Dit is natuurlijk het meest opvallende detail van slingback pumps. De slingback oftewel het bandje dat over de hiel loopt. Alle slingbacks hebben er een. Doordat de pumps voorzien zijn van dit bandje en niet van een hele contrefort (hielpand), is de schoen relatief 'bloot' ten opzichte van klassieke pumps. Hiermee zijn slingback pumps met uitstek schoenen voor feestelijke gelegenheden en over een aantal maanden de lente en de zomer.

2. De hak

Een tweede onderscheid dat gemaakt kan worden tussen klassieke pumps en slingback pumps is de hoogte van de hak. Bij slingbacks is deze vaak wat lager dan bij klassieke pumps. Voordeel hiervan is natuurlijk dat je er vrijwel zeker van bent dat je stabiel en comfortabel loopt op je slingback. Ook als je je op kiezelsteentjes of kinderkopjes begeeft. Let wel, hoewel de lage hak kenmerkend is voor slingbacks, zijn er ook exemplaren met hoge hakken. Er zijn tenslotte altijd uitzonderingen op de regel.

Hipper dan hip met deze slingback pumps

We beschrijven hieronder verschillende soorten slingback pumps.

Slingback pumps met decoratieve versiering

De eerste soort slingback pumps die we bespreken, zijn slingbacks met decoratieve versiering. Denk hierbij aan franjes, kraaltjes of een jamboreeklep op de neus (een accessoire op de schoen met grove franjes). De decoratie op de schoen zorgt ervoor dat de schoenen een feestelijk uiterlijk krijgen. Mooi om te combineren met een maatpak of een nauwsluitende kokerrok.

Slingback pumps met een open teen

Een tweede variant van de slingbacks zijn die met de open teen. Het leuke aan de open teen is dat je outfit direct een erg vrouwelijke twist krijgt. Bovendien een slingback met peep toe extra feestelijk. Het mooiste is als je je teennagels in een luchtig en hip kleurtje lakt. Je kunt de slingback peep toes perfect combineren met een wijd uitlopende jurk bijvoorbeeld.

Suède slingback pumps rood van Unisa

Vind je de slingback erg leuk, maar geef je de voorkeur aan een dichte neus, geen opvallende hak maar houd je wel van kleur? Dan is deze Unisa slingback misschien net wat voor jou. Deze suède slingback is opvallend en uitgevoerd in warm koraalrood. Zo'n kleur geeft iedere outfit een boost. Door middel van een bandje met een zilverkleurige gesp aan de achterkant wordt de schoen vastgemaakt. De binnenzijde van de schoen is uitgevoerd in leer. De rubberen loopzool heeft een fijn profiel en de hak meet circa zeven centimeter.

Suède slingback pumps zwart van Gabor

En we blijven nog even in suède sferen. Maar dan met een meer ingetogen randje. Rood knalt en staat feestelijk, zwart knalt wellicht wat minder maar staat minstens zo feestelijk. Neem nu deze zwart suède slingback van het merk Gabor. Deze slingback met spitse neus is geheel uitgevoerd in zwart suède. Elastiek aan de achterzijde van de band versoepelt het aan- en uittrekken. Het binnenwerk bestaat volledig uit leer. De rubberen loopzool heeft een medium profiel en de hak meet circa drie centimeter. Dat betekent dus de hele avond dansen zonder pijnlijke voeten te krijgen!

Slingback pumps met opvallende hak van Brunate

Schoenen met opvallende details, zoals een opvallende hak, zorgen voor een stoere noot in je outfit. Je laat immers zien dat je het aandurft om een schoen te dragen die opvalt. Afhankelijk van hoe je dit doet, kun je slingback pumps met opvallende hak dragen in zowel een feestelijke als een zakelijke situatie. Deze zwart suède slingback met hak is van het stijlvolle merk Brunate. Een gesp aan de buitenzijde van de enkel helpt het aan- en uittrekken te versoepelen. Het binnenwerk bestaat volledig uit leer. Verder heeft de leren loopzool een glad profiel en meet de hak met print circa vijf cm. Dit is een slingback pump die schittert in al zijn eenvoud en toch onderscheidend is dankzij de hak met print.

Slingback pumps met dierenprint

De trend van de dierenprint is natuurlijk ontzettend breed. En dierenprints hebben nog steeds niet aan kracht ingeboet. Het leuke aan schoenen met een dierenprint, zoals de leopardsnake of croco, is dat je deze eigenlijk altijd kunt dragen. Of je nu naar een familiebezoek, een chic feest of een zakelijke lunch gaat, met slingback pumps met slangenpatroon zit je altijd goed.

Slingback pumps met strikjes

Net als de dierenprint zijn ook strikjes op schoenen aankomend seizoen een echte trend. Je ziet ze dan ook terug op ballerina's, muiltjes, instapschoenen en natuurlijk op slingback pumps. Een strik is een leuk detail dat je schoenen een lieflijk uiterlijk geven. Hierdoor kun je dit type schoenen in vrijwel elke situatie dragen. Voorkeuren zijn er eigenlijk niet. Strikjes kunnen altijd! Kies voor een mooie denim jeans of ga voor een zwierige rok. Met deze schoenen kan het allemaal.

Slingback pumps met bloemenprint

Nog een paar maanden en dan is het lente. En dat seizoen biedt nieuwe kansen. In de lente gaat alles weer bloeien en groeien. Planten komen tot leven, dieren ontwaken uit hun winterslaap en wij gaan weer veel naar buiten! En dat doen we natuurlijk op trendy slingbacks met bloemenprint. De bloemenprint op schoenen is een speelse print die je goed kunt dragen als je een buitenactiviteit gepland heeft staan. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue bij de buren of bij goede vrienden. Je kunt slingbacks met bloemenprint bijvoorbeeld dragen in combinatie met een nauwsluitende knielange jurk of met een mooie kokerrok.

Metallic slingback pumps

Houd jij wel van een beetje glitter & glamour? Dan heb je in de metallic slingback pump misschien wel jouw ideale slingback gevonden. Eigenlijk kun je niet om metallic schoenen heen. De schittering zorgt ervoor dat ze opvallen, waardoor je ze het best kunt dragen naar een feestelijke gelegenheid. Heb je bijvoorbeeld een discofeest op de planning staan? Ze zullen je ongetwijfeld doen laten stralen. Zeker als je ze combineert met een mooie rok of met een opvallende jurk.

Een passende slingback voor iedereen

Na het lezen van dit artikel weet je dat een slingback niet zomaar een pump is. De slingback pump is er in vele varianten. Met print, zonder print, in kleur of juist ingetogen, met decoraties of zonder poespas, een bescheiden hak of een statement heel, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn ver boven hun oubollige imago uitgestegen en verdienen een stevige basisplaats in ieders schoenenkast. De vraag is dus niet óf je in 2020 een spetterend paar slingbacks gaat shoppen, maar wélke van al die favorieten het gaat worden. Succes met kiezen!

En, vind je deze schoenen nog steeds truttig en alleen geschikt voor oudere dames? Of ben je stiekem een beetje verliefd geworden op deze pareltjes van schoenen?

Laat het ons weten in een reactie!